02. noul legamant al Harului.Trebuie sa citesti asta!!!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 17/11/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

2. Noul legamant
 
 Pavel in Galateni 5 vorbeste despre Roada Duhului, si Faptele firii, numeste Faptele firii, nu roadele firii. A-ti trai o viata sub Lege te va face sa produci fapte ale firii Cand poporul lui Dumnezeu a fost sub Lege, s-a inchinat la idoli. Faptul ca esti sub Har este ca produci roadele Duhului, nu sunt fapte, ci sunt roade.
Una din roadele Duhului este autocontrolul, sau cum se mai spune in Biblie, infranarea poftelor, care este un rod, nu o fapta de-a noastra.
   Isus a implinit legea pentru noi, a platit pentru noi. Odata ce ai terminat de platit imprumutul de la banca, iti sugerez sa nu mai platesti. Au fost intamplari in Biblie cand Isus a predicat Legea. El spunea: Daca ochiul te face sa cazi, scoate-l afara, daca mana te face sa, cazi tai-o jos. Nu este nici o Biserica care sa aplice asta intr-un mod literar. Sub Lege se spune ca daca nu ierti greselile celor din jurul tau, nici tie nu t-i se va ierta greselile tale.
   Isus predica Legea oamenilor care se credeau capabili ca pot sa tina legea. El de fapt le spunea ca este imposibil ca sa tii Legea. Pavel in epistole spune sa ne iertam, asa cum ne-a iertat si pe noi Cristos. In Har tu ierti pentru ca Dumnezeu te-a iertat, iar sub Lege ierti ca Dumnezeu sa te ierte. Tu ierti astazi pentru ca Dumnezeu te-a iertat.
   Avraam a umblat in sanatate, si in prosperitate. A trait mai mult de o 100 de ani. Sara a nascut cam la 90 de ani, prin puterea lui Dumnezeu. Ei au trait inainte de Lege. Avraam a dat zeciuiala inainte de a fii data Legea. Avraam a dat zeciuia lui Melhisedec, care il reprezenta pe Isus. Noi nu dam zeciuiala pentru ca ne temem ca vom fii blestemati daca nu dam. Noi dam zeciuiala pentru ca am avut aceasta revelatie, si o dam ca suntem binecuvantati in Isus prin credinta.
   Multi oameni din trupul lui Cristos nu se bucura de binecuvantarile lui Avraam.
   Romani 4:13"În adevăr, făgăduinţa făcută lui Avraam sau seminţei lui, că va moşteni lumea, n-a fost făcută pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihăniri, care se capătă prin credinţă".
   Dumnezeu i-a promis lui Avraam ca va fii mostenitorul lumii. Ca Avraam sa fie mostenitorul lumii, trebuia sa fie sanatos, nu poti sa fii mostenitorul lumii, bolnav tot timpul. Prosperitatea este inclusa si ea aici, ca  Avraam sa fie mostenitorul lumii.
   Aceasta promisiune facuta lui Avraam nu a fost facuta pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihaniri care se capata prin credinta. De aceea biserica a pierdut aceste binecuvantari, pentru ca incearca sa le castige prin ascultare. Cred in ascultare, sa nu ma intelegeti gresit. Noul legamant, este ascultarea prin credinta, nu ascultarea Legii. Nu trebuie sa faci ceva corect, este sa crezi ceea ce este corect. Daca crezi ceea ce este corect despre Noul Legamant, va produce in tine fapte bune, si o viata traita in ascultare. Este foarte important ceea ce crezi. Ceea ce crezi da nastere la ceea ce traiesti, si la ceea ce faci. Sub Lege, trebuia sa asculti de Dumnezeu ca sa te binecuvanteze, sub Har Dumnezeu te binecuvanta pentru ceea ce a facut Isus la cruce, si aceste binecuvantari iti vor da putere sa asculti de Dumnezeu.
   Cuvantul pocainta inseamna schimbarea mintii-Metanoia. Ce vine prima data? Binecuvantarea sau pocainta? Isus predica de pe barca lui Petru care a pescuit toata noaptea fara sa fii prins nici un peste. Isus i-a spus sa departeze barca de la mal, si el a prins foarte multi pesti, ca si mreaja s-a rupt. Atunci Petru a realizat cine era Isus, si i-a spus"Departeaza-te de la mine ca sunt un om pacatos. Prima data in viata lui Petru au venit binecuvantarile si apoi pocainta. Binecuvantarile de sub Har vor produce pocainta. Sangele lui Isus te califica pentru fiecare binecuvantare a lui Dumnezeu.
   Credinta din ziua de astazi a devenit fapte, credinta este sa crezi in Isus, nu in performantele tale. Sangele lui Isus te califica ca sa primesti vindecarea de care ai nevoie. Trebuie doar sa primesti vindecarea prin credinta. Chiar cand pacatuiesti, si diavolul vine si iti spune"Cum poti sa spui ca esti crestin dupa ceea ce ai facut? Atunci este momentul sa iti exersezi credinta si sa spui"Sunt neprihanit prin credinta in Isus, nu prin ascultarea mea, sau prin faptele mele. Slujba diavolului este sa acuze fratii. Sangele lui Isus il pune in tacere. Promisiunea ca Avraam va mosteni lumea, nu a fost data prin Lege, ci prin neprihanirea care vine prin credinta.
   Romani 4:14"Căci, dacă moştenitori sunt cei ce se ţin de Lege, credinţa este zadarnică, şi făgăduinţa este nimicită;
   Daca poti sa mostenesti lumea prin ascultarea Legii, atunci nu mai ai nevoie de credinta, pentru ca credinta este zadarnica, si promisiunile lui Dumnezeu fara efect in viata noastra. Crestinii cred ca promisiunile lui Dumnezeu nu au efect in viata crestinului, pentru ca este pacat in viata lui. Motivul pentru care promisiunile lui Dumnezeu nu au efect in viata nostra este ca incercam sa le castigam prin ascultarea nostra. Cu cat incerci mai mult sa castigi promisiunile lui Dumnezeu in viata ta, cu atat mai mult le vei pierde. Declara"Sunt neprihanit prin sangele lui Isus".
   Sunt doar 2 oameni in Biblie care au avut credinta mare. Unul era sutasul roman, si cealalta persoana era femeia cananita. Amandoi nu erau Evrei, faceau parte din Neamuri. Aceste 2 persoane nu erau sub Lege, probabil nici nu stiau Legea. Au crezut in Isus, si asta le-a adus vindecare, pentru cei care au crezut.
   Romani 4:16"De aceea moştenitori sunt cei ce se fac prin credinţă, pentru ca să fie prin har, şi pentru ca făgăduinţa să fie chezăşuită pentru toată sămânţa lui Avraam: nu numai pentru sămânţa aceea care este sub Lege, ci şi pentru sămânţa aceea care are credinţa lui Avraam, tatăl nostru al tuturor".
   Mostenitori se fac cei ce se fac prin credinta, prin Har, nu prin Lege. Legea este opusul Harului. Doar prin credinta, prin Har putem sa mostenim binecuvantarile lui Dumnezeu. Harul este un subiect foarte controversat, pentru ca diavolului ii este foarte frica ca oamenii sa afle adevarul despre Har.
   Galateni 5:1"Rămâneţi dar tari, şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei".
   In contextul in care s-a scris acest verset se refera la Lege. Pavel se referea la Lege, ca si jugul robiei. In Isus avem libertate.
   In Fapte 15 Petru spune"10"Acum dar, de ce ispitiţi pe Dumnezeu, şi puneţi pe grumazul ucenicilor un jug, pe care nici părinţii noştri, nici noi nu l-am putut purta?
   Aici Petru vorbeste despre Jug, care reprezenta Legea, si el continua"11. Ci credem că noi, ca şi ei, suntem mântuiţi prin harul Domnului Isus".
   Aici nu vorbeste despre circumcizie ca si jug, pentru ca erau circumcisi cand aveau 8 zile. Noi nu comitem adulter pentru ca asa spune Legea, eu nu comit adulter pentru ca imi iubesc sotia. Dragostea este implinirea Legii. Atunci cand Moise a primit Legea, au fost tunete, intuneric. Atunci cand esti sub lege, esti in intuneric, in depresie dar cand esti sub Har, este liberate, dragoste, pace, bucurie. Impotriva acestor lucruri nu este Lege. Poti sa le manifesti, fara sa fie un punct sa fie de ajuns.
   Cand Isus a urcat pe munte, i-a dus cu El pe Petru, Ioan si Iacov sus pe munte. Cand Moise a coborat de pe munte cu Legile, oamenii au fugit de el. Majoritatea oamenilor nu sunt impotriva lui Isus, ci sunt impotriva religiei. Fata lui Isus a inceput sa straluceasca ca si soarele. Biblia ne spune ca Moise a aparut, si Ilie la fel. Lui Petru i-a fost foarte frica. Moise reprezinta Legea. Ilie reprezinta profetii. Petru a vrut sa le faca 3 corturi, unul pentru Isus, unul pentru Moise, si unul pentru Isus. Dumnezeu Tatal a intervenit si l-a recunoscut pe Isus ca si Fiul lui. El spunea de fapt: "Cum indraznesti sa il pui pe Isus, alaturi de Lege, si de profeti? El este mai mare decat Legea si profetii. Atunci cand s-au dat jos de pe munte, un lepros a venit la Isus, care i-a spus lui Isus"Daca vrei poti sa ma curatesti". Daca erai lepros atunci nimeni nu putea sa te atinga, nici chiar pe care-i iubesti. Imagineaza-ti sa ai copii, si sa nu-i poti imbratisa. Primul lucru pe care l-a facut Isus,"l-a atins". Si Isus a spus: "Vreau, fii curatit", si a fost vindecat.
   Cand pui reguli peste viata oamenilor, nu face asta, asta, nu atinge asta, ii pui pe oameni sub Lege. Lasa-i ca sa se atinga Isus de ei, si sa devina niste crestini contagiosi. Contamineaza-i pe oameni cu neprihanire, si sfintire. Dupa ce Dumnezeu l-a recunoscut pe Isus ca si fiul Lui, ucenicilor le-a fost foarte frica, dar primul cuvant pe care i l-a spus Isus ucenicilor dupa ce Dumnezeu Tatal a vorbit a fost"Nu va fie frica. Cuvintele lui nu au fost cuvinte ale Legii, au fost cuvinte ale Harului. Cand Dumnezeu Tatal a spus: "De El sa ascultati, probabil ucenicii s-ar fii asteptat sa auda cuvinte de condamnare, dar Isus le-a spus: "Nu va fie frica".
   Petru in limba greaca inseamna: "Piatra".
   Ioan insemna in ebraica "Harul lui Dumnezeu".
   Iacov inseamna in ebraica"Cel care ii ia locul". La fel s-a intamplat cu Iacov care i-a luat locul lui Esau. Sus pe munte Isus i-a adus pe Petru: "Piatra care este Legea, pe Iacov: "Cel care a inlocuit", si pe Ioan: "Harul lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte: "LEGEA A FOST INLOCUITA CU HARUL LUI DUMNEZEU".
   Cand Moise a coborat de pe munte cu Tablele legii, oamenii au fugit de el. Cand Isus a venit jos de pe munte, oameni au fugit catre El. Legea aduce moarte, dar Harul aduce viata. Niciodata nu vei stii cat de mult te iubeste Dumnezeu, pana nu vei stii cat de mult isi iubeste Dumnezeu propriul fiu. L-a dat pentru tine. Isus a fost Dumnezeu in trup uman cand a umblat pe pamant. Isus le-a spus: "Inainte ca Avraam sa fie, Eu sunt". Eu sunt, este numele lui Dumnezeu. El s-a prezentat in Vechiul Testament la Moise cu numele"Eu sunt". Cand Petru a umblat pe apa, si i-a spus lui Isus ca daca este El sa-i porunceasca sa vina la El, si Isus a spus: "Eu sunt". Isus nu a fost omorat, El si-a dat viata, El are toata puterea, toata autoritatea. Pentru ca jertfa lui Isus a fost perfecta, nu mai poti adauga nimic la ea, poti a ai o constiinta curata, spalata in Sangele lui Isus. Isus a platit totul pentru tine la Cruce. Satana a putut sa vina in viata nostra, numai pentru ca Legea i-a dat acest drept. Acum ca Legea a fost luata, a fost dezarmat, nu mai are nici o putere. Nu il aduceti inapoi prin Lege. Satana spune: "Uita-te ce spune Legea, uita-te la gandurile tale, la emotiile tale, la faptele tale, dar Legea fost data la o parte, si nu trebuie sa ascultam ce spune  el.
   Sub Lege, jertfa era mai slaba decat judecata lui Dumnezeu. Ilie cand a adus o jertfa Domnului, si a turnat de 3 ori apa, peste jertfa, si peste pietre, pana cand a fost apa peste aceasta jertfa, ca sa le demonstreze profetilor lui Baal ce puternic este Dumnezeu.
   Dumnezeu a trimis foc din cer si a cosumat:
1 Imparati 18:38"Atunci a căzut foc de la Domnul, şi a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele şi pământul, şi a sub şi apa care era în şanţ".
   Focul in Biblie, reprezinta judecata sfanta a lui Dumnezeu impotriva pacatului, a ars totul, impreuna cu arderea de tot. Cu alte cuvine, sub Lege, focul Lui Dumnezeu, judecata era mai mare decat arderea de tot, adica jertfa.
   Sub Har, cand Isus a atarnat pe cruce, carand pacatele noastre, Dumnezeu si-a intors fata de la El cu lacrimi cred, pentru ca stia ca o face pentru noi. Judecata lui Dumnezeu a cazut peste Isus. Isus a consumat toata judecata lui Dumnezeu pe cruce, pana nu  a mai ramas nici un pic de judecata. Si a plans: "Dumnezeule, Dumnezeule, de ce m-ai parasit, a spus;"S-a terminat". Judecata lui Dumnezeu a fost consumata, dar jertfa  a ramas. Sub Har Jerta este mai mare decat judecata.
   Motivul pentru care astazi nu mai este condamnare, judecata, sau blestem, nu este pentru ca Dumnezeu tolereaza pacatul astazi, ci pentru ca acum 2000 de ani, Isus
a luat locul nstru. A fost pedepsit, ca noi astazi sa nu mai fim pedepsiti, a fost condamnat ca noi sa nu mai fim condamnati, a luat locul nostru, ca noi sa luam locul Lui. A devenit pacat, ca noi sa devenim Neprihanirea lui Dumnezeu.
   Poate te gandesti cum poti sa devii neprihanit, daca nu ai facut fapte ca sa fii neprihanit? Cum a putut Isus sa devina pacat, fara ca sa comita pacat? El a primit pacatele noastre, noi am primit Neprihanirea Lui. Dumnezeu s-a purtat cu Isus ca si cum ar fii fost cel mai rau pacatos din lume, ca astazi El sa se poarte cu tine, ca si cu cel mai neprihanit om. Prima data in Biblie, Isus l-a numit pe Tatal sau: "Dumnezeu', a fost la Cruce. A facut asta, ca tu sa poti striga astazi: 'ABBA, TATA".



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1887
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni