2. Adevarata ta identitate
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 21/02/2011
    12345678910 0/10 X

 

Sesiunea 2. Adevarata ta identitate

pag.1

 

Singurul mod de a afla cum esti in duhul tau nascut din nou este sa te uiti in Cuvantul lui Dumnezeu si sa crezi ceea ce spune despre duhul tau nascut din nou. Ai nevoie sa crezi ceea ce spune Cuvantul despre cine esti tu in Cristos, pentru ca este contrar a ceea ce simti sau vezi tu ca esti in lumea fizica. Dumnezeu nu se uita la exteriorul tau pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu spune in:

Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”

Atunci cand esti nascut din nou, primesti un duh nou, si Dumnezeu nu se mai uita la exteriorul tau, religia face asta, dar Dumnezeu se uita la inima ta. Multi oameni care l-au primit pe Isus in inima lor, cred ca daca pacatuiesc isi pierd din sfintenie si ca trebuie sa se pocaiasca din nou si din nou ca sa aiba partasie cu Dumnezeu. Multi oameni cred ca Dumnezeu are paratsie cu tine in functie de cat de mult te sfintesti, dar nu este adevarat, iti raspunde la rugaciuni in functie de cat de mult te-ai rugat, dar in Coloseni spune:

Coloseni 2:6 Astfel, dar, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El,

Asta inseamna ca in acelasi fel in care l-ai primit pe Domnul Isus in viata ta prin Credinta, asa sa si umbli cu El dupa ce ai fost nascut din nou. Asa trebuie sa fii vindecat cand esti bolnav, asa sa primesti bucurie si pace, prin Credinta, dar este trist ca oameni sunt mantuiti prin Har, prin credinta, si dupa ce au fost mantuiti l-i se spune ca trebuie sa faci totul perfect ca sa ai partasie cu Dumnezeu, ca Dumnezeu sa iti raspunda la rugaciuni, ca nu esti vrednic sa primesti binecuvantarile lui Dumnezeu in viata ta. Dar toate lucrurile le primim de la Domnul prin credinta si nu prin faptele noastre. Si majoritatea oamenilor pierd mari oportunitati de a fii folositi cu semne si minuni, pentru ca se simt nevrednici, ca Dumnezeu sa-i foloseasca pentru ca inca mai au ciclu de pacate pe care le fac in viata lor.

Dar Dumnezeu te asculta pentru ca Isus te-a calificat pentru binecuvantarile lui Dumnezeu. Poate ca nu citesti Cuvantul cat ar trebui, poate ca nu te rogi cat ar trebui, poate ca nu postesti cat ar trebui, nu iti iubesti aproapele cat ar trebui si traiesti intr-un sentiment constant de nevrednicie, nu te indoiesti ca Dumnezeu are toata puterea, dar te indoiesti ca ar folosi un pacatos ca si tine. Tu ai fost creat de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul care nu se schimba niciodata, nu fluctueaza niciodata, deci nu iti pierzi partasia cu Dumnezeu in momentul in care pacatuiesti.

Efeseni 1:13 Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit.

Aici ne spune ca dupa ce ai crezut in Isus, Duhul Sfant ti-a pecetluit duhul tau, care a fost creat de o sfintenie si o neprihanire pe care o da adevarul,duhul tau este perfect, identic cu al lui Isus.

1.Ioan 4:17 Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta; astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecăţii.

Tu esti identic cu Isus,asta spune acest verset.Atunci cand ai fost nascut din nou, pag2.

daca pacatuiesti, pacatul iti poate afecta trupul tau fizic, iti poate afecta sufletul, adica sentimentele, poti sa-i dai acces lui satana in viata ta cu boli, pacatul iti poate afecta emotiile cu vina si condamnare. Dar duhul tau este pecetluit cu Duhul Sfant, si pacatul nu poate penetra pecetea Duhului Sfant ca sa intre in duhul tau. Duhul tau este perfect, sfant chiar si atunci cand pacatuiesti. Asta inseamna ca nu iti pierzi partasia cu Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu se uita la duhul tau nascut din nou, nu se uita la exteriorul tau. Dumnezeu este Duh si se uita la duhul tau care este perfect ca si al lui Isus. Dumnezeu se uita la duhul tau, si tu te uiti la trupul tau, la actiunile tale, la lucrurile din exterior, in loc sa umbli in duh. Nu poti sa ai o relatie cu Dumnezeu bazata pe actiunile tale, pe emotiile tale, ci singura modalitate de a avea o relatie cu Dumnezeu este prin duhul tau. Majoritatea oamenilor nu se vad cine sunt in duh, ci doar in trupul lor care inca mai pacatuieste. Tu ai acelasi potential pe care il are Isus, ai aceleasi abilitati pe care le are Isus, asa ca asteapta-te sa fii folosit de Dumnezeu cu semne si minuni. Dar ca sa fii folosit de Dumnezeu cu semne si minuni trebuie sa sti cine esti in Isus, si mostenirea pe care o ai in Isus.Trebuie sa iti traiesti viata pe baza a cine esti in duh, nu cine esti in trup.Trebuie sa iti traiesti viata pe baza identitatii pe care o ai in Cristos, si pentru asta trebuie sa studiezi Cuvantul lui Dumnezeu ca sa stii cine esti in Cristos,trebuie sa citesti Biblia, Dumnezeu nu isi schimba pararea despre tine daca nu citesti Biblia, dar te ajuta pe tine sa il percepi pe Dumnezeu asa cum este El, iti va schimba atitudina ta fata de Dumnezeu. Tu mergi la Biserica nu pentru ca Dumnzeu tine o agenda cu cine frecventeaza Biserica sau nu, Dumnezeu nu este suparat daca nu mergi la Biserica, dar daca nu mergi la Biserica faci o mare gresala, pentru ca nu vei auzi Cuvantul lui Dumnezeu predicat, nu vei avea partasie cu frati, si nu vei cunoaste Cuvantul ca sa fii liber. Nu mergi la Biserica ca sa il impresionezi pe Dumnezeu, ci mergi la Biserica ca sa fii impresionat tu de Dumnezeu, de dragostea ce o are pentru tine. Majoritatea oamenilor se duc la Biserica, se roaga, postesc si fac fapte bune, ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze, dar trebuie sa faci aceste lucruri si sa studiezi Cuvantul ca sa stii ceea ce ai deja in Isus, sa iti innoiesti mintea cu Cuvantul ca sa stii cine esti in Cristos. Toate pacatele tale au fost iertate.

In Evrei 9 ne spune ca in Vechiul Testament de fiecare data cand pacatuiai trebuia sa aduci o jertfa pentru pacatul tau. Erau 2 jertfe in fiecare zi pentru pacat, si odata pe an se aducea jertfa pentru pacatul intregului popor. In templu se aduceau jertfe in fiecare zi pentru iretarea pacatelor, si in acest capitol face un contrast intre Vechiul Testament si Noul Testament.

Evrei 9:12 şi a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică.

Aici spune ca a intrat o singura data in Locul preasfant si a obtinut pentru noi o rascumparare vesnica. Rascumparare este iertarea pacatelor, noastre si vedem asta in:

Efeseni 1:7 În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său.

Coloseni 1:14 în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.

Rascumpararea este iertarea pacatelor noastre, o rascumparare vesnica, nu o rascumparare pana cand pacatuiesti data urmatoare, dar este tragic ca Biserica crede pag 3.

in rascumparare temporara nu vesnica. Dumnezeu ti-a iertat toate pacatele cahiar si pe cele care o sa le faci in viitor.

Coloseni 1:13 Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.

Isus a intrat o singura data in Locul Preasfant si a”a căpătat o răscumpărare veşnică”. Asta spune Cuvantul, si daca nu crezi ce spun eu, atunci nu crezi ce spune Biblia despre rascumparare. Poate ai fost invatat altceva, de Biserica ta, de parinti tai dar Biblia spune:

Romani 4:Dumnezeu să fie găsit adevărat, şi toţi oamenii să fie găsiţi mincinoşi.

Credinta ta este bazata pe ceea ce spune Dumnezeu,sau pe ce spune traditia despre rascumparare?

Marcu 7:13 Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!”

De aceea Cuvantul lui Dumnezeu nu are putere in viata credinciosului, din cauza religiozitatii si traditiei. Oameni care nu sunt mantuiti, nu il resping pe Dumnezeu , ci resping ceea ce spune religia despre Dumnezeu, de aceea trebuie sa predici Cuvantul lui Dumnezeu si ai sa vezi rezultate diferite in domeniul Evanghelizarii. Isus ti-a iertat pacatele pe care inca nu le-ai comis, poate te intrebi cum poate Dumnezeu sa iti ierte pacatele pe care inca nu le-ai comis? Isus a iertat pacatele tale acum 2000 de ani cand tu si eu nu am fost nascuti, deci din perspectiva crucii toate pacatele tale au fost iertate in viitor, inainte ca tu sa te fii nascut. Daca Dumnezeu nu poate ierta un pacat inainte ca sa il faci, atunci tu nu poti sa mai fii iertat, pentru ca toate pacatele tale au fost iertate acum 2000 de ani.

1 Ioan 2:2 El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.

Aici spune ca chiar cei care nu sunt nascuti din nou au pacatele iertate, Dumnezeu nu este manios pe oameni din cauza pacatului, nu spun ca toti oamenii sunt mantuiti, ci ca oameni trebuie sa raspunda acestei iertari pe care a facut-o Isus prin credinta.

Efeseni 2:8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Chiar si necredinciosi au pacatele iertate,ceea ce trebuie sa faca este sa creada in jertfa lui Isus ca a platit pentru pacatele lor acum 2000 de ani. Singurul pacat pe care il trimite pe un om in iad este neacceptarea jertfei lui Isus.

Ioan 16:8 Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.9 În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine;

Duhul Sfant dovedeste lumea in ce priveste pacatul, nu pe credinciosi ii convinge ca au pacatuit, ci pe oameni care nu l-au acceptat pe Isus ca si Domn in viata lor. Daca l-ai acceptat pe Isus in viata ta, Dumnezeu se uita la duhul tau nascut din nou, dar oameni se vor uita si te vor judeca pe baza actiunilor tale, daca pacatuiesti vei suferi, vei suferi daca nu mergi la Biserica, dar Dumnezeu te vede perfect in duhul tau, in ciuda pacatelor pe care inca le faci, nu poti sa faci ceva ca Dumnezeu sa te iubeasca mai mult, si nu poti sa faci ceva ca Dumnezeu sa te iubeasca mai putin.

Pag 4.

Dumnezeu este multumit de tine pe baza a ceea ce a facut Isus pentru tine, nu pe baza faptelor tale.

Evrei 9:14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!

Stii care sunt faptele moarte din acest verset? Daca citesi Biblia ca sa il impresionezi pe Dumnezeu, asta este o fapta moarta. Daca mergi la Biserica ca Dumnezeu sa iti raspunda la rugaciuni asta este o fapta moarta, daca postesti si te rogi ca Dumnezeu sa iti raspunda la rugaciune pe baza sfinteniei tale astea sunt fapte moarte. Trebuie sa ai constiinta libera de faptele moarte ca sa-i slujesti lui Dumnezeu pe baza a cine esti in Cristos nu pe baza faptelor tale pe care le faci ca sa il impresionezi pe Dumnezeu.

Evrei 9:15 Şi tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi să capete veşnica moştenire care le-a fost făgăduită.

Aici in acest verset se vorbeste despre mostenire vesnica si in versetul 12 vorbeste despre rascumparare vesnica. Sunt oameni in Trupul lui Cristos care cred ca daca mori cu un pacat nemarturisit mergi in iad, chiar daca ai fost mantuit de 20-30 de ani iar alti crestini cred ca ai fost mantuit odata pentru totdeauna dar daca pacatuiesti iti pierzi partasia cu Dumnezeu, nu iti mai raspunde la rugaciuni, pentru ca Dumnezeu nu foloseste vase murdare, dar vreau sa iti spun ca Dumnezeu nu are alte vase pe care sa le foloseasca, daca as sta de vorba cu tine ti-as garanta ca nu esti sfant, nici tu si nici eu, si totusi Dumnezeu ne foloseste. Nu poti sa ai o relatie cu Dumnezeu pe baza sfinteniei tale, pacatul nu este numai lucrurile rele pe care le faci, ci si cine stie sa faca un bine si nu il face pacatuieste. Biblia spune sa ne iubim sotiile asa cum a iubit Isus Biserica, si stim ca nimeni nu poate face asta intr-un mod constant fara sa pacatuiasca. Biblia spune sa dam mai multa cinste altora decat noua insine, poate facem asta ocazional dar nu o facem intr-un mod constant, daca crezi ca trebuie sa ai fiecare pacat marturisit ca Dumnezeu sa te iubeasca, sa te vindece, niciodata nu ai sa fii vindecat. Dar in momentrul in care ai fost nascut din nou, ai o rascumparare vesnica si o mostenire vesnica.

Evrei 9:26 fiindcă atunci ar fi trebuit să pătimească de mai multe ori de la întemeierea lumii; pe când acum, la sfârşitul veacurilor, S-a arătat o singură dată, ca să şteargă păcatul prin jertfa Sa.

Aici spune din nou ca s-a aratat o singura data ca sa stearga pacatul prin jertfa Sa, o singura data a luat pacatele noastre.

Evrei 9:27 Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,28 tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă.

Aici din nou ne spune ca s-a adus o singura data jertfa pentru pacatele noastre, daca ai intelege ce ti-am scris aici ti-ar schimba pentru totdeauna relatia ta cu Dumnezeu.

Evrei 10:2 Altfel, n-ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curăţaţi o dată, n-ar mai fi trebuit să mai aibă cunoştinţă de păcate?

Pag 5.

Aici ne spune ca nu ar mai trebui sa avem cunostinta de pacate daca jertfa lui Isus a fost odata pentru totdeauna pentru noi, dar tragedia este ca majoritatea crestinilor au o constiinta plina da pacate si se simt nevrednici ca Dumnezeu sa-i foloseasca, si cand fac asta cred ca este o dovada de smerenie, dar ei nu au inteles ca au fost iertati odata pentru totdeauna, si ca nu mai trebuie sa poarte pacatele pe care le-a purtat Isus pentru ei.

Evrei 10:10 Prin această „voie” am fost sfinţiţi noi, şi anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna.

Aici spune ca ai fost sfintit odata pentru totdeauna, ca nu ar mai trebui sa fii constient de pacatele pe care le faci ci sa te uiti la tine pe baza identitatii pe care o ai in Isus.

Evrei 10:11 Şi, pe când orice preot face slujba în fiecare zi şi aduce de multe ori aceleaşi jertfe, care niciodată nu pot şterge păcatele,

Aici face un contrast intre jertfa lui Isus si jertfele din Vechiul Testament care nu puteau sa stearga pacatele, dar Isus a luat pacatele noastre odata pentru totdeauna.

Evrei 10:12 El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu.

Evrei 10:14 Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce sunt sfinţiţi.

Versetul 10 spune ca ai fost sfintit odata pentru totdeauna, si versetul 14 spune ca am fost facuti desavarsiti odata pentru totdeauna. Dar oameni se uita la trupurile lor la emotiile lor si nu vad ca sunt perfecti, dar tu ai fost facut perfect in duhul tau, nu poti sa primesti mai mult decat ai primit.

Evrei 12:22 Ci v-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor,
23 de Biserica celor întâi născuţi, care sunt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvârşiţi
.

Aici spune ca duhul tau a fost facut neprihanit, facut desavarsit, a fost pecetluit ca pacatul sa nu rupa aceasta peceta a Duhului Sfant. Trebuie doar sa ne innoim mintea cu Cuvantul lui Dumnezeu ca sa stim cine suntem in duhul nostru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1940
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni