04. noul legamant al Harului.Trebuie sa citesti asta!!!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 17/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

4. Dumnezeu care si-a dat fiul sa moara pentru noi, cum nu ne va da impreuna cu El toate lucrurile? Daca Dumnezeu si-a dat Fiul sa moara pentru tine, nu va tine nici o binecuvantare departe de tine. Orice fel de binecuvantare, financiara, materiala, de orice fel, Dumnezeu nu le va tine departe de tine.
   Isus, cand era la raul Iordan, inainte sa faca orice fel de minune, cand a iesit din rau, a auzit aprobarea Tatalui care spunea: "Acesta este Fiul meu preaiubit in care imi gasesc desfatarea". Dumnezeu nu te iubeste pentru ceea ce faci pentru El, nu te iubeste pentru ca il slujesti, Isus nu a apucat sa faca nici un fel de slujire, si a primit aprobarea Tatalui. Cand stii cat de mult te iubeste Dumnezeu, vei avea putere sa-l slujesti cu toata inima. Chiar dupa ce a iesit din raul Iordan si a primit aprobarea Tatalui, a fost dus in pustie ca sa fie ispitit de diavolul. Ispitirile din pustie se schimba, dar ramane aceesi fraza: "Daca esti Fiul lui Dumnezeu". Diavolul a scos un cuvant afara din aceasta propozitie: "Preaiubit", pentru ca atunci cand stii ca esti preiubitul lui Dumnezeu, ispitirile nu au putere asupra ta.
   Poate nu ai primit aprobarea tatalui tau natural, dar Tatal tau din ceruri te iubeste intr-un mod perfect. Nu conteaza ce cred oameni despre tine, tu esti preaiubitul lui Dumnezeu. Nimic din ceea ce faci nu poate schimba dragostea lui Dumnezeu pentru tine, pentru ca El te iubeste prin jertfa lui Isus.
   Goliat a provocat poporul lui Israel timp de 40 de zile, sa trimita un razboinic ca sa lupte impotriva lui. Timp de 40 de zile nu a fost nimeni care sa aiba curaj sa lupte cu Goliat. David a aparut acolo, uriasul spunea aceleasi vorbe dar a provocat o manie sfanta in David. Si cu toti stim ca David l-a invins pe Goliat.
   David in ebraica inseamna preaiubit. A trebuit sa vina cineva care sa stie ca este preaiubitul Domnul ca sa-l doboare pe urias. Fii constient de dragostea pe care o are Dumnezeu pentru tine, o dragoste care nu se schimba, este constanta. Cu cat vei primi din dragostea lui Dumnezeu, cu atat vei putea sa iubesti la randul tau, pe Dumnezeu si pe aproapele tau. Am, iti dau, nu am, nu iti dau. Am dragoste iti dau, nu am dragoste, nu am de unde sa iti dau. Fiul omului nu a venit ca sa i se slujeasca, ci ca sa slujeasca. Isus vrea sa ne slujeasca. Isus odata le-a spalat picioarele, si Petru i-a spus ca nu il lasa, si Isus a spus ca daca nu il lasa nu va avea parte de El.
   Odata Isus a trecut cu ucenicii lui prin Samaria, si i-a trimis pe ucenici ca sa cumpere ceva de mancare. Isus a fost obosit, flamand. O femeie samariteanca a venit ca sa scoata apa din fantana. Isus i-a slujit, si femeia cu cat a luat maii mult din Isus, ea avea un izvor de apa vie care curgea din inima ei, a plecat in Samaria, si le-a spus oamenilor ce i s-a intamplat. Ucenicii s-au intors inapoi cu mancare, si Isus a spus ca re sa manance o mancare pe care ei nu o stiu. Isus a revigorat. Cu cat a luat femeia samariteanca din El, a fost revigorat, noi ca fiinte umane, cu cat slujim mai mult, cu atat obosim mai mult. Harul este sa primesti dragostea Domnulu, Legea cere omului sa dea dragoste, ca apoi sa primeasca.
   Au fost 2 surori in Biblie, Marta si Maria. Isus le-a vizitat intr-o zi, si Marta era ocupata cu slujitul, si Maria statea la picioarele lui Isus ascultand cuvintele Lui. Dupa o vreme Marta a venit, si era furioasa, si il ii spune Domnul ca nu-i pasa ca sora el a lasat-o singura sa slujesca. S codamnat 2 persoane, pe Domnul ca nu-i pasa, si pe Maria ca nu o ajuta. Cand esti sub Lege condamni pe toti din jurul tau, in afara de tine. Cultura in care traiau aceste femei, ele trebuiau sa fie amandoua la bicatarie sa slujeasca oaspetii, dar Maria a iesit din acest tipar, a stat la picioarele lui Isus si a primit de la El. Isus i-a spus Marte-i ca face multe lucruri, dar Maria si-a ales partea cea buna, a aparat-o pe Maria. Un singur lucru trebuie sa faci, sa primesti din Dragostea Lui, si apoi vei putea sa-i slujesti asa cum vrea El. Care dintre aceste 2 surori il fac pe Isus sa se simta ca si fiul lui Dumnezeu? Cea care a venit ca sa-i slujeasca, adica Marta? Sau celalta care a primit de la El, adica Maria. Maria a vazut mai mult in Isus decat trupul Lui, si ea l-a multumit pe Isus pentru ca a stat la  picioarele lui Isus, si a priomit din dragostea Lui.
   Poate te gandesti ca asta va cauza lenevie in Biserica, oamenii nu vor mai sluji, ci vor sta doar sa primeasca de la El. Sa va spun ce s-a intamplat cu Maria. Cu cateva capitole mai incolo, o vedem pe singura femeie, care l-a uns pe Isus cu mir, inainte sa moara. Atunci cand stai si te Hranesti cu dragostea lui Dumnezeu, nu te ingrijora de slujire, pentru ca vei fii la locul potrivit si la timpul potrivit in viitor asa cum a fost Maria.
   Cauta mai intai Imparatia Lui, si neprihanirea Lui, si toate celelalte lucruri iti vor fii adaugate la viata ta. Atunci cand cauti Neprihanirea Lui, nu neprihanirea ta, tot ceea ce ai nevoie in aceasta viata, haine, bani, sanatate iti vor fii adaugate la viata ta. Canta cantece care spun cat de mult te iubeste Dumnezeu, asculta predici depre dragostea ce o are pentru tine.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1551
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 10
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni