1 Adevarata ta identitate
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 17/02/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

Sesiunea 1. Adevarata ta identitate

Pag 1.

Am sa va spun niste lucruri care o sa va deranjeze gandirea religioasa pe care a-ti avut-o pana acum.Nu incerc sa ranesc pe nimeni,ci am sa va spun adevarul ca sa va zideasca,nu sa va doboare.

2 Corinteni 5:16 Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi, chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuşi acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta.

Probabil ca acest verset nu este unul din versetele tale preferate,dar este un verset foarte puternic,ce sumarizeaza ce spune Pavel in capitolul 3 si capitolul 4.Nu ar trebui sa te cunosti pe tine doar dupa trupul tau,in felul lumii care se uita doar la exterior,cum te imbraci,ce culare de piele ai,ce etnie esti,felul in care vorbesti.Suntem diferiti in felul in care aratam si ne purtam in lucrurile exterioare,dar in inima toti care l-au acceptat pe Isus,sunt copii de Dumnezeu,ai fost creat dupa chipul si asemanarea Lui.Dar problema crestinilor este ca traiesc dupa ceea ce vad in exterior,suntem produsul culturii in care traim,dar in Cristos esti o faptura noua.

Asa cum a spus Pavel” nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi, chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuşi acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta”.Pavel l-a vazut pe Isus in carne,cand s-a intalnit cu El,si ar fii putut sa iti spuna cum arata,ce culoare de par avea,cat de inalt era,dar Pavel spune aici ca nu il mai cunoaste asa,ci il cunoaste dupa Duh.Apostolul Pavel care nu umblat cu Isus a scris jumatate din Noul Testament,si l-a mustrat pe Petru odata care a umblat aproape de Isus.Petru l-a cunoscut pe Isus in felul lumii,l-a cunoscut in natural,probabil ar fii putut povesti niste intamplari pe care Pavel sa nu le-ar fi stiut,dar Pavel l-a cunoscut pe Isus dupa Duh,nu dupa felul lumii.Pavel a avut mai mari revelati despre Isus decat Petru care a petrecut 3 ani si jumatate langa Isus.Tu poti sa il stii pe Dumnezeu mai bine decat l-au stiut apostoli.Multi oameni se gandesc ca daca ar fii fost pe pamant cand a fost Isus pe pamant,atunci ar fii fost puternici,dar adevarul este ca tu ai un avantaj fata de apostoli pentru ca nu l-ai vazut pe Isus in trup care obosea,i se facea foame,dormea,nu ai vazut aceste lucruri care sa iti spuna ca a fost si om.Tu poti sa-l cunosti pe Isus din Cuvant,mai bine decat sa-l fii vazut in trup.Majoritatea crestinilor sa vad doar in trup,in felul lumii, in exterior,dar nu stiu cine sunt in Cristos.

Daca te-as intreba cine esti, probabil mi-ai spune”Numele tau,unde locuiesti,poate mi-ai spune cu ce te ocupi,ai vedea lucrurile doar in natural”.Daca te-as intreba cum arati,ai incepe sa m-i te descrii cum arati in natural,mi-ai spune cat de inalt esti,cate kilograme ai.Daca te-as intreba cum esti in Duhul tau,probabil nu ai stii sa imi raspunzi.Majoritatea crestinilor nu stiu cine sunt in Cristos,stiu doar cum arata in exterior.Pavel spune in acest verset ca nu stie nici un om dupa felul lumii,in natural,nu judeca oameni dupa felul in care aratau,dupa ceea ce vorbeau,el stia oamenii numai dupa Duh.Daca am stii oameni numai dupa Duh,ne-ar transforma viata,daca ai stii cine esti in Isus,viata ta ar fii transformata instant,felul tau de gandire s-ar scimba instant.Majoritatea crestinilor nu umbla in Duh,ci umbla in natural.

2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Pag2.

Daca crezi ca Isus este Domnul tau esti o faptura noua.Una din traduceri spune ca esti”O noua specie de oameni care nu a existat pana acum niciodata”.Ce s-a schimbat la tine?Te uiti in oglinda esti la fel,daca ai fost o femeie ramai o femeie,daca ai fost un barbat inainte sa te nasti din nou,ramai un barbat.Ce s-a schimbat la tine?Toate lucrurile cele vechi s-au dus.Multi oameni spun ca iti schimbi actiunile,nu mai injuri,nu mai bei,ne te mai manii,nu mai comiti adulter,nu mai furi,dar asta nu este adevarat pentru ca aceste lucruri nu se intampla instant,ci este un proces de innoirea mintii ca sa ne schimbam actiunile,necesita timp sa facem asta.Aici spune ca in momentul in care ai fost nascut din nou,instant esti o faptura noua.Noi suntem creati trei parti”Duh,Suflet si Trup”.Sunt multe versete care spun asta:

1 Tesaloniceni 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Multi oameni cred ca avem aceste trei parti,dar nu fac distinctie intre ele.Multi crestini cred ca nu este nici o diferenta intre duh si suflet.Pavel face dinstictie intre aceste trei parti. Majoritatea oamenilor cred ca duhul si sufletul sunt acelasi lucru.Este evident ca avem un trup,si stim cand ne este cald si cand ne este frig, cand esti obosit,daca te intreb acum daca iti este cald, nu o sa imi spui ca trebuie sa te rogi ca sa stii daca iti este cald sau nu, ci tu stii asta pentru ca simti in trupul tau. Nu trupul tau fizic a fost mantuit atunci cand ai fost nascut din nou, trupul tau nu este mantuit, ci va fii mantuit in clipa cand te vei intalni cu Isus, vom fii ca si El.

Sufletul contine personalitatea noastra, emotiile, partea mentala ,pot sa iti spun cuvinte care sa te faca sa te simti bine, sau pot sa iti spun cuvinte care te vor rani, cu toate ca nu te-am atins stii ca te-au durut aceste cuvinte. De aici ne dam seama ca avem aceasta parte emotionala, care face parte din suflet. Daca te-as intreba acum cum te simti, nu mi-ai spune ca trebuie sa studiezi, sa te rogi o saptamana si dupa aia ai sa imi spui cum te simti, ci stii cum te simti exact cand te intreb, dar Biblia spune:

2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Tu ai o parte in tine pe care Biblia o numeste duh, cand Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva a suflat peste ei suflare de viata. Cuvantul folosit pentru suflare in Vechiul Testament este acelasi cuvant care este folosit pentru duh in Noul Testament, este duhul cel care ne da viata.

Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

De aici vedem ca duhul da viata trupului nostru, duhul este adevarata putere care este in om. Oameni pierduti nu stiu de aceasta parte din noi, si incearca sa isi umple golul care este in duhul lor, pentru ca duhul lor este separat de Dumnezeu, incearca sa il umple cu sex, cu droguri, cu tot felul de lucruri, si ei nu stiu ca nu pot sa isi umple acel gol cu lucrurile fizice. Niciodata nu poti sa fii implinit daca te uiti doar la lucrurile naturale. Atunci cand esti nascut din nou, duhul tau se schimba, in duhul tau esti intr-un mod instant schimbat, in duhul tau nascut din nou ai mintea lui Cristos, Duhul Sfant, toate bincuvantarile lui Dumnezeu sunt depozitate in Duhul tau nascut din nou. Ca sa mergi in fata lui Dumnezeu si sa-i spui ca nu ai nici o putere, inseamna pag3.

ca nu ai inteles cine esti in duhul tau, ai puterea lui Dumnezeu in duhul tau. Duhul tau este complet, perfect asa cum va fii si in vesnicie. Tu ai in duhul tau:

Galateni 5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea,îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,23 blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Dumnezeu locuieste in duhul tau. Daca ai intelege puterea care este in tine, ai incepe sa vezi minuni intamplandu-se in viata ta si in viata altor oameni care te inconjoara. Nu poti sa fii descurajat niciodata daca stii cine esti in Cristos, poti sa ai probleme ,satana va incerca sa aduca probleme in viata ta,dar orice arma care se va ridica impotriva ta nu va avea putere. Acum esti o faptura noua in Cristos, chiar daca nu crezi asta, nu crezi asta pentru ca te uiti la exteriorul tau, la actiunile tale, dar in duhul tau esti in perfect.

Am sa folosesc cateva pasaje di Biblie care iti vor spune ce s-a intamplat cu tine cand ai fost nascut din nou. Daca vrei sa-ti vezi crestetul capului nu poti sa il vezi decat in oglinda, nu poti sa iti vezi spatele trupului decat in oglinda, cu ochii tai nu ai vazut niciodata fata ta, ai vazut o reflectie a fetei tale in oglinda, dar nu ti-ai vazut fata cu ochi tai. Chiar daca nu poti sa iti vezi crestetul capului, sau fata, te uiti in oglinda si ai incredere in ceea ce vezi. Biblia spune in:

Iacov 1:23 Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă, 24 şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.

Aici Iacov numeste Cuvantul lui Dumnezeu ca si cum ar fii o oglinda spirituala, daca vrei sa stii cum este duhul tau nu poti sa mergi pe cea ce simti, dar asta fac majoritatea crestinilor, se uita dupa ceea ce simt, dar latura ta spirituala nu poti sa o stii pe baza a celor 5 simturi naturale pe care le ai. Biblia este o oglinda spirituala si daca vrei sa stii cum este duhul tau nascut din nou, deschizi Biblia sa vezi ce spune despre duhul tau.

Ioan 6:63 Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.

Cuvantul lui Dumnezeu este duh, si iti spune cine esti in Cristos.Biblia spune:

1 Ioan 4:17 Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta; astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecăţii.

Aici spune ca cum este Isus acum in slava si glorie asa suntem si noi pe acest pamant, aici se refera la duhul tau nascut din nou. Deci ce spune Cuvantul lui Dumnezeu despre tine?

Efeseni 4 :24 şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.

Tu ai fost creat neprihanit si sfintit, daca esti nascut din nou ai o” o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.Nu te schimbi din exterior in interior, nu te schmbi daca te lasi de fumat, nu mai injuri, nu mai furi. Daca iti schimbi actiunile nu devii sfant in interiorul tau. Sfintenia se produce in momentrul in care esti nascut din nou, ai” fost făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul”.Tu ai fost creat instant in duhul tau neprihanit si sfant in momentul in care pag 4.

l-ai acceptat pe Isus in inima ta. Daca stii cine esti in Cristos atunci sfintenia devine un fruct in viata ta,care se intampla fara efort. Efeseni 4:24 şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.

Sfintenia se intampla in momentul in care esti nascut din nou, ai fost creat instant “de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul”. Sfintenia este ca si un copil care se naste dupa o relatie intre parinti, copilul nu vine inainte de a avea parinti relatie sexuala, ci vine dupa ce parinti au avut relatia sexuala. Sfintenia nu produce relatie cu Dumnezeu, sfintenia este produsul relatiei pe care o avem deja cu Dumnezeu, dar tragedia este ca Biserica predica exact opusul, sa te sfintesti ca sa fii acceptat de Dumnezeu, sa ai o relatie cu El. In momentul care l-ai acceptat pe Isus in viata ta, ai devenit instant o faptura noua, si asta s-a intamplat cu duhul tau.In acest verset spune ca este de o “ sfinţenie pe care o dă adevărul,ceea ce ne spune ca este si o sfintenie falsa. Stii ce este o sfintenie falsa? Sa te imbraci intr-un anumit fel, daca esti femeie, sa refuzi sa te aranjezi, sa folosesti machiaj, sa iti acoperi capul, sa refuzi sa porti bijuteri, aceasta este o sfintenie falsa. Sunt anumite denominati care refuza sa lase femeile sa se machieze, sau sa isi prinda parul, dar tu esti o persoana noua in duhul tau, si odata ce o persoana are o relatie cu Dumnezeu, Duhul Sfant isi va face lucrarea si in exteriorul sau.

1 Samuel 16:7 Şi Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.”

Domnul nu se uita la ce izbeste ochii, ci se uita la inima, dar omul se uita numai la exterior, la ceea ce se vede. Cred ca trebuie sa te imbraci decent, sa nu ma intelegeti gresit, este important ceea ce vorbesti, nu spun ca aceste lucruri nu sunt importante, dar sunt rezultatul relatiei noastre cu Dumnezeu. Indiferent de cat de mult incerci sa te sfintesti,satana va avea ceva cu ce sa te condamne. Nu iti spun sa nu traiesti sfant, dar ceea ce iti spun este ca sfintenia este rezultatul relatiei noastre cu Dumnezeu, si ca nu trebuuie sa te sfintesti ca sa ai o relatie cu Dumnezeu, ci sfintenia este rezultatul relatiei tale cu Dumnezeu. Daca crezi ca esti un pacatos, vei pacatui, dar daca te vezi ca si o faptura noua in Cristos atunci te vei sfinti fara efort. Daca ti-ai sti identitatea, atunci cand vine pacatul iti vei da seama ca nu mai esti un pacatos in duhul tau,si iti va da putere sa nu faci pacatul respectiv. Tu esti ceea ce crezi ca esti. Deci in loc sa-i ceri lui Dumnezeu sa te faca neprihănit, ar fii fain sa-i multumesti ca esti neprihănit. Dumnezeu este multumit de tine, pentru ceea ce a facut Isus pentru tine la Cruce.

Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”

A fii in duh nu inseamna sa iti tii mainile sus, sau sa stai in genunchi cand te inchini, dar oameni folosesc aceste lucruri exterioare ca sa iti explice ca asa este sa te inchini in duh. A te inchina in duh inseamna sa te inchini lui Dumnezeu pe baza a cine esti in Cristos. Daca mergi in fata lui Dumnezeu si ii spui”Doamne sunt asa de nevrednic, nu stiu cum te-ai uitat la mine”,nu te inchini in duh,ci in firea pamanteasca. Trupul este inca nevrednic si inca pacatuieste, dar in duh esti creat ”de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul”. Deci daca spui”Doamne sunt atat pag 5.

de nevrednic, nu te inchini in duh, vii in fata lui Dumnezeu pe baza faptului ca inca mai pacatuiesti in gandire, in trup, dar noi trebuie sa ne inchinam lui Dumnezeu in duh. Ca sa te inchini in duh trebuie sa spui”Tata am dat-o in bara de multe ori astazi, nu am citit nici macar Biblia, dar sunt in Cristos, si cum este El asa sunt si eu, Neprihanit si Sfant, asa te inchini in duh”. Tu ai Duhul lui Dumnezeu inauntru in duhul tau, esti identic cu Isus in duhul tau, de aceea Pavel a spus:

Galateni 2:20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.

Aici Pavel spune ca nu mai traieste el ci Hristos traieste in el. Multi spun ca avem duhul lui Isus numai cand ajungem in cer dar in Romani spune:

Romani 8:9 Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Nu esti nascut din nou daca nu ai Duhul lui Dumnezeu, nu esti nascut din nou. Daca esti nascut din nou, fie ca simti sau nu, ai Duhul lui Dumnezeu inauntrul tau, dar singura ta problema este ca mintea ta nu stie asta. Nu poti sa-ti vezi duhul, nu poti sa-ti simti duhul, dar daca vrei sa stii cum esti in duh, du-te la Cuvantul lui Dumnezeu si vezi ce spune despre duhul tau. Tu ai mintea lui Cristos:

1 Corinteni 2:16 Căci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?” Noi însă avem gândul lui Hristos.

1 Ioan spune ca avem ungerea care stie toate lucrurile:

1 Ioan 2:20 Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt şi ştiţi orice lucru.

Dar acest lucru nu este adevarat cu mintea ta naturala, nu stii toate lucrurile, dar in duh stii toate lucrurile, ai mintea lui Cristos. De multe ori cerem mai multa credinta, dar cand am fost nascuti din nou, Duhul Sfant a venit sa locuiasca inauntrul nostru impreuna cu credinta pe care o are Isus:

1 Ioan 5:5 Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?

Tu ai credinta sa biruiesti lumea aceasta.Pavel a spus ca traiste”în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine”. In duhul tau ai toata binecuvantarea lui Dumnezeu, toata puterea lui Dumnezeu si in sesiunile ce urmeaza vom invata cum sa eliberam binecuvantarile si puterea lui Dumnezeu in lumea noastra fizica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4722
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni