Suferind de dragul Trupului - Partea 2
Autor: John Piper  |  Album: Suferind de dragul Trupului  |  Tematica: Suferință
Resursa adaugata de Mada_O in 06/06/2020
    12345678910 0/10 X

Vom continua pentru încă o oră, cu voia Domnului. Aș putea avea un atac de cord. Știți, îmi vine ceva în minte, nu știu, s-ar putea să fie de folos. Când am avut cancer la prostată... Știți, unul din acele momente, când devii serios. Inspiri adânc. Treci prin operație. Acum oamenii te întreabă, știți, după ce ieși din operație,"Cum te simți? Cum ești?" Știți care e răspunsul meu implicit? N-am nici cea mai vagă idee. Cu o zi înainte de biopsie credeam că eram sănătos. Și, de fapt, nu eram. Deci, chiar acum,"Cum ești, John Piper?" Nu știu. Aș putea muri, având un cancer cumplit. Nu știu. Nu ați vrea să auziți asta când mă întrebați ce fac. Ceea ce ați dori să vă spun, voi spune acum. Voi spune: "Mă simt bine." Asta ascunde multe. Este adevărat, mă simt bine și cred că sunt sănătos. Analizele îmi sunt bune, dar, sunt eu într-adevăr sănătos? Dumnezeu știe. Așa că atunci când am spus că vom continua încă 60 de minute, dacă Domnul vrea, chiar am vorbit serios. Aș putea fi în Rai, peste 60 de minute. La fel și voi. Sau în Iad. E bine să te gândești la asta.

Numarul 5. Vorbim despre suveranitatea lui Dumnezeu peste Satan și puterile lui remarcabile, pe care Dumnezeu i le-a dat în acest veac. Nu am să citesc tot din Iov. O să povestec în mare și voi citi câteva pasaje. Iov este una dintre cele mai importante cărți despre suferință, poate chiar cea mai importantă carte cu privire la suferință, din Biblie. Satan se înfățișează înaintea lui Dumnzeu și Îi spune,"motivul pentru care Iov Ți se închină este pentru că îl tratezi foarte bine. Este sănătos, are multe cămile, mulți măgari, multe oi și o familie mare. Și toate îi merg bine. De ce să nu Ți se închine? Dar dacă i-ai lua acele lucruri, Te-ar blestema în față." Asta ar fii în esență problema."Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de tot ce are, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă." "Domnul a zis Satanei: "Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna." Gândiți-vă pentru un moment la asta. Poți să-l rănești pe Iov foarte rău. Își va pierde toți cei 10 copii, își va pierde animalele, își va pierde... Ne oprim aici, în prima parte. Și Dumnezeu zice: "Să nu îndrăzneși să te atingi de trupul lui." Și Satan nu poate. Nu poate. Ceea ce însemnă că ar fi putut trasa limitele mai devreme. Nu-i lua copiii, i-ai animalele, sau ia-i 5 din copii lui. Ar fi putut trasa limitele unde ar fi dorit El. Deci toate animalele îi sunt ucise. O parte, de razii făcute de oameni, iar cealaltă parte de anumite dezastre naturale.

Pe când vorbea el încă, a venit un altul şi a zis: "Fiii tăi şi fiicele tale mâncau şi beau vin în casa fratelui lor întâi născut. Şi deodată, a venit un vânt mare de dincolo de pustie şi a izbit în cele patru colţuri ale casei; casa s-a prăbuşit peste tineri şi au murit. Şi am scăpat numai eu, ca să-ţi dau de ştire." Atunci, Iov s-a sculat, - uitați cum răspunde - şi-a sfâşiat mantaua şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat și a zis: "Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!" În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu. Este asta o afirmație adevărată?"Domnul a luat" sau Satan a luat? Domnul a zis,"Satano, poți să faci ce vrei cu el." Dar Iov spune,"Domnul mi-a luat copiii." Iar eu cred ca acest verset 22, are menirea să ne oprească pe noi să concludem că Iov s-a înșelat."În toate acestea, Iov n-a păcătuit." Când spus asta nu a păcătuit. Când a spus că Dumnezeu e responsabil, pentru acele evenimente, nu L-a învinuit. Învinuire înseamnă a pune păcatul pe seama lui Dumnezeu. Când dai vina pe cineva spui, de fapt, că e vinovat. Iov a spus că Dumnezeu a făcut toate, dar nu El e vinovat. Dumnzeu are dreptul să facă ce dorește. Domnul ia și tot Domnul dă.

Nu am pus aici, în prezentare, ci mi-am scris o notiță pentru mine. O altă dovadă că Iov spune adevărul, ar fi că la sfârșitul cărții, când totul este zis și făcut, autorul, care este inspirat (Iov mai spune câteodată lucruri neadevărate, Elifaz, Bildad şi Ţofar câteodată spun lucruri neadevărate) Această carte este o colecție cu declarații false și adevărate, trebuind să distingi tu, care e bună și care e rea. Capitolul 42 este un rezumat și este scris de autorul cărții, necitând pe nimeni, care ar putea spune ceva greșit. Și ceea ce spune, se regăsește în versetul 11 din capitolul 42."Fraţii, surorile şi vechii prieteni ai lui Iov au venit toţi să-l vadă şi au mâncat cu el în casă. L-au plâns şi l-au mângâiat pentru toate nenorocirile pe care le trimisese Domnul peste el... " Versetul este foarte limpede. Așa că orice ați înțelege din "Domnul a luat", autorul cărții, care este inspirat de Dumnezeu, a spus,"toate nenorocirile pe care le trimisese Domnul peste el". Vorbim deci, despre... nu ne vom uita încă peste toată povestea lui Iov. Vorbim deci, despre suveranitatea lui Dumnezeu peste Satan și dezastrele naturale. Câteva din aceste dezastre... Unde e?"Focul lui Dumnezeu a căzut din cer şi a aprins oile... " Adică, fulger... probabil. Nu este nici un motiv să ne facă să credem că ar fi vorba de o strălucire ciudată de pe Marte."Focul lui Dumnezeu a căzut din cer şi a aprins oile şi pe slujitori... " Ceva furtună violentă a făcut asta.

Iar copiii au fost uciși de un... ? Ce anume? De un vânt. Vânt. Psalmul 135:5-7,"Domnul este mare. Domnul face tot ce vrea în ceruri şi pe pământ dă naştere la fulgere şi ploaie şi scoate vântul din cămările lui." Este un vânt, pe care Dumnezeu îl produce. Acest exemplu are greutate, pentru că e vorba de Domnul Isus "S-a stârnit o mare furtună de vânt, (Marcu 4:37-9) care arunca valurile în corabie, El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: "Taci! Fără gură!" Vântul a stat şi s-a făcut o linişte mare." Și apoi ucenicii își spun unii altora,"Cine este acesta de Îl ascultă chiar şi vântul, şi marea?" Așa că dezastrele naturale Tsunamiurile, tornadele, uraganele (Katrina) sunt decretate de Dumnezeu Pentru că dacă tu... adică... După un tsunami.

Este un om care a scris o carte despre asta. Și e o carte foarte, foarte urată. În ziarul Wall Street Journal a spus,"Nici un creștin, este autorizat să rostească banalități odioase despre sfaturile enigmatice a lui Dumnezeu sau sugestii blasfemiatoare că toate acestea, Îl servesc pe Dumnezeu într-un mod enigmantic, pentru un final fericit." Dacă el ar fi fost aici, i-aș fi spus,"Când Isus spune asta, că Domnul se adresează vântului și mării și le spune: "Taci! Fără gură!" iar ele ascultă. Ar fi putut El să aducă acest val dinspre Marea de Sud? Sau era prea mare ca să fie mânuit? Sau s-a schimbat El în ultimii 2000 de ani?" Nu știu ce ar răspune acest domn. Știu doar ce aș spune eu. NU S-A SCHIMBAT! Nu arunc Biblia pe apa sâmbetei. Isus Hristos, un cuvânt și un val dispare. Un cuvânt și vântul se oprește. 11 Septembrie. Acestea sunt avioane, iar Dumnezeu veghează asupra acestor avioane. 60 de oameni, 90 de oameni într-un avion. 25.000 de oameni în WTC, poate chiar mai mulți. Și avioanele zburau către turnurile World Trade. Ce le-ar fi trebuit să rateze acele turnuri? Doar atât... și deviau 18 metri de la traseu. Floare la ureche. Dacă poți să comanzi și vântului. Pur și simplu, nu ai cum să crezi în Dumnezeu și să nu-I cedezi drepturile.

Trebuie să lămurim problema "răului natural", într-un alt mod, decât a spune că Dumnezeu nu a putut, și că Dumnezeu e rău, pentru ca nu a intervenit. Nu asta e soluția. Ne îndreptăm către rezolvare. Nu e nici o plantă sau o floare dedesupt care să-Ți facă de cunoscut slăvile. Și norii se ridică, iar furtunile bat, din rânduiala tronului Tău. Mă întreb câți oameni când cântă acest imn îi înțeleg însemnătatea. Suveranitatea peste puterea cauzatoare de boli a lui Satan. Te-ai îmbolnăvit? Satan a făcut-o? S-ar putea să o fi făcut. S-ar putea să te îmbolnăvească chiar acum."Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul... " Faptele apostolilor 10:38. Uitați o formulare generală că multe din bolile vindecate de Isus, aveau cauze demonice. Luca 13:16,"Dar femeia aceasta, - mai țineți minte femia care nu se putea ridica? - care este o fiică a lui Avraam şi pe care Satana o ţinea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua Sabatului?" Și Isus i-a îndreptat spatele. A vindecat-o. Și i-a atribuit boala lui Satan. Nu cred că ar trebui concludem că toate bolile sunt cauzate de Satan. Doar multe, probabil.

Pentru că citim alte pasaje, ca și acesta. Exod 4:11,"Domnul i-a zis: "Cine a făcut gura omului? Şi cine face pe om mut sau surd, cu vedere sau orb? Oare nu Eu, Domnul?" Sunt așa de mulțumit că avem aici, o lucrare pentru cei cu dizabilități. Este vorba de neputinți, în acel verset. Mut, surd, orb, ar fi și altele. Dumnezeu îi spune lui Moise,"Ai vrea să încetezi a te certa cu Mine? Cum că vorbirea ta nu e destul de bună ca să mergi acolo și să Mă reprezinți pe Mine, Eu ți-am făcut gura, Eu am creat gurile tuturor, și ochii, și picioarele, și brațele, și coloanele." Și este o mare, mare, mare satisfacție pentru sufletul meu, că intelectele și inimile celor implicați în lucrarea celor cu dizabilități, atât a celor cu dizabilități, cât și a celor cu soți care au dizabilități și celor care conduc lucrarea de slujire au un singur gând și anume,"Nu ne vom mânia pe Dumnezeu pentru acestea." Cel puțin nu în clipele noaste cele mai bune. Suntem aici ca să ne supunem și vom spune,"Acest băiat, această fată este aici pentru un motiv pentru binele acestei biserici. Indiferent cât de dureros ar fi în familiile noastre. Vom iubi, la un preț mare." Acesta este unul din cele mai frumoase lucruri care se întâmplă în această biserică. Trebuie doar să fiți conștienți de acest fapt.

Acesta este unul dintre pasajele pe care le-am auzit sau citit în emailuri."Când trecea, Isus a văzut un orb din naştere. Ucenicii Lui L-au întrebat: "Învăţătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?" Câți părinți având copii cu dizabilități își pun întrebarea asta? Isus a răspuns: "N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, - și apoi în loc să caute alt motiv, caută un alt scop - s-a născut aşa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. Ioan 9:1-3. Versetul conține ajutor metodologic. când vedem cum procedează Isus. Dacă L-ar fi presat? Și ar fi spus,"Stai stai, nu asta am întrebat noi." "Nu am întrebat care ar fi scopul. Am întrebat care e cauza." Și Isus le spune,"Nu trebuie să știți mai multe decât știți despre cauză." Ceea trebuie să știți că Dumnezeu este în control și are un scop bun. Și bănuiesc că așa vom trăi fără să știm care e cauza. Fie că e Satan sau nu.

Ne întoarcem la Iov pentru că Satan se întoarce și spune,"Piele pentru piele! Motivul pentru care încă te mai laudă... da." Omul dă tot ce are pentru viaţa lui. Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă." Domnul a zis Satanei: "Iată, ţi-l dau pe mână: numai cruţă-i viaţa." Deci poți să te atingi de trupul lui, dar nu poți să-l omori."Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov... " E destul de clar, Satan este subiectul legat de acel verb. Acele bube au fost cauzate de Satan și erau groaznice... Groaznice. Viermii au intrat în ele, se spune în capitolul 6. A fost nevoit să ia resturi din vase de lut sparte și să se scarpine și să scoată viermii din răni. Și erau "din talpa piciorului până în creştetul capului." Satan e foarte brutal. Nevastă-sa i-a zis: "Blestemă pe Dumnezeu şi mori!" Dar Iov i-a răspuns: "Vorbeşti ca o femeie nebună." Mă bucur că a zis: "ca". Pentru că în poemul meu despre Iov am adus-o pe calea bună. Nu știu dacă e adevărat, doar cred că a avut un moment rău. Și cine nu a avut momente rele?

De fapt, vorbeam cu un bărbat zilele trecute, care are lupte în căsnicie. Cu lucruri oribile spuse de ambele părți, iar unele din ele, așa de jignitoare încât te întrebi dacă îți mai poți reveni. Și l-am dus la Iov 6:26, care spune că... Vi-l citesc, ca să îl spun cum trebuie. Iov 6. Iov vorbește cu acuzatorii lui."Vreţi să mă mustraţi pentru tot ce am zis şi să nu vedeţi decât vânt în cuvintele unui deznădăjduit?" Auziți ce se spune? Mă bateți la cap pentru că am spus ceva care probabil va ajunge să regrete. În momente ca și acestea cu bubele astea de pe mine, și cu cei 10 copii morți mă vei stresa? Acum? Cu ani în urmă, noi ca și personal al bisericii am creat expresia: "Discerne cuvintele pentru vânt." În spitale, la înmormântări, pe stradă sau când un copil zace întins pe stradă la fel cum am stat eu pe Calea 11 lângă un tată care avea fata moartă, cu o prelată albastră peste ea. Nu faci analize teologice în acele momente cu strigătul unui bărbat. Ai putea face lucrul asta, mai târziu, peste o lună sau două. Un an. Ar fi bine să lași oamenii puțin în pace, la fel cum a făcut și doamna Iov. Iov nu a spus,"Ești o femeie nebună!" I-a spus,"Vorbeşti ca o femeie nebună." Și probabil a spus-o cu blândețe. Ce, primim de la Dumnezeu binele şi să nu primim şi răul?" Și și-a încheiat vorbirea cu Dumnezeu. Satan a fost vinovat, spune chiar aici."a lovit pe Iov". Iar a spus,"Ce, primim de la Dumnezeu binele şi să nu primim şi răul?" "În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui." Deci, el știe că deși Satan există, nu el are ultimul cuvânt. Vorbim deci, despre suveranitatea peste boală.

Cred că "țepușul lui Pavel" este o boală. Nu aș putea dovedi asta. Unii oameni au sugeret că ar fi vorba de o relație foarte dureroasă. Păi... s-ar putea. Uitați,"Şi ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, Un țepuș în carne un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască şi să mă împiedice să mă îngâmf." A cui e modul acesta de operare? Satan nu dorește să se îngâmfe? Eu cred că el dorește. Chiar așa prost e Satan? Deci, Satan este cel care l-a făcut pe Pavel nefericit. Iar efectul este sfințirea. Satan deservește sfințirea, aici. Așa de irațional Satan e, și cât de suverean este Dumnezeu."De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia." Așa că el a știut, a știut foarte bine, că dacă Domnul voiește să-l ia, l-ar fi contrazis pe Satan."Şi El mi-a zis: "Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită." Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele." Deci Satan este implicat în a-ți băga ție țepuse și Hristos total capabil să ți le ia, dar câteodată, nu le ia. Așa că dacă ai un țepuș... Și chiar ai putea generaliza pentru orice suferință din viața ta, de care te-ai pocăit cu sinceritate, dacă vreunul din voi este implicat în așa ceva și ai strigat de multe ori către Domnul...

Dacă mă întrebați care ar fi întrebarea practică,"Când să știi să te oprești din rugăciune?" Nu știu răspunul la întrebarea respectivă. De zeci de ani eu încă mă mai rog pentru anumite dureri din viața mea. Mai mult de 3 ori, asta e sigur. Și cred ca este voia lui Dumnezeu că continui să cer. Bateți și vi se va deschide. Asta ar fi morala pildelor. Corect? Cioc, cioc, cioc - până Domnul se ridică și zice: "M-am săturat de bătut, deschid ușa, lăsați-Mă în pace, plecați din viața mea." Asta este pilda, nu e aplicația. Nu uimitor că Isus ar spune o pildă cu referie la Dumnezeu, în felul acesta? E chiar uimitor. E foarte îndrăzneț. Dacă credeți că Mark Driscoll e îndrăzneț, încercați-L Isus. Când poți să știi că Dumnezeu ți-a dat asta și o poți să o păstrezi pentru tot restul vieții? Și cred că răspunsul pe care Pavel l-ar da ar fi: "El, mi-a spus." Cum s-ar manifesta? Probabil o pace statornică. În care Dumnezeu îți spune: "Te iubesc foarte mult. Nu te voi părăsi. Voi fi alături de tine, îți voi da tărie, dar nu mai veni la Mine cu problema asta. Asta e viața ta și ți-o dăruiesc. Cred că ar trebui să percepi asta destul de bine, ca să te oprești din rugăciune. Nu vă voi critica dacă ați trăit cu o problemă, cu o persoană, o durere, asaltat de un păcat timp de 40,50 de ani și încă te rogi îți spun că mă voi ruga cu tine. Amin. Am văzut biruințe, în viețile oamenilor ani și ani mai târziu. Și te întrebi: "De ce Dumnezeu a ascultat a mia rugăciune?" Și nu a 800? Își are scoupurile Lui, pe care noi nu le știm.

Numărul 7. Suveranitatea lui Dumnezeu peste Satan și uzul lui de animale. Este mai relevantă în zilele noastre, decât ați crede. Poveștile vor părea puțin ciudate, dar dacă le voi găsi o aplicabilitate, nu va mai părea așa. Apocalipsa 12, vorbește despre șarpe, șarpele cel vechi, dar s-ar putea să fie prea simbolic, așa că vom lasă deoparte. Iona."Domnul a trimis un peşte mare să înghită pe Iona şi Iona a stat în pântecele peştelui trei zile." Deci, Dumnezeu trimite pești. Tu ești trimis. E remarcabil. Nu-i așa?"Tu ești trimis. Nu îl vei înghiți. Nu îl vei mesteca. . Doar îl vei înghite. Eu îți controlez fălcile, îți fac o bulă în stomac. Fă să funcționeze. Dar tu ești trimis. Te aleg pe tine. Ești balena, aleasă, pentru acest scop." "Domnul a vorbit peştelui şi peştele a vărsat" - așa că, poate să decidă când un pește varsă, și unde varsă - "Domnul Dumnezeu a făcut să crească un curcubete - acum vorbește cu plantele - care s-a ridicat peste Iona, ca să facă umbră capului lui şi să-l facă să-i treacă mânia." "Dumnezeu a adus un vierme." Chiar iubesc asta. Un vierme. Te desemnez pe tine, vierme, ucide plata. Asta e suveranitate absolută peste tărâmmul animalelor. Dumnezeu poate să facă lucrul acesta cu orice leu, care scapă de la Zoo sau cu orice tânțar purtător de malarie.

O altă aplicație în afară de malarie. Un grup de oameni sunt de ceva timp, susținătorii ideii că lupta spirituală, ar trebui să includă recrutarea creștinilor în domeniul științei cu scopul de a opri să trăim mai bine în boli și aibă ca scop biruința asupra bolilor. Ați citit aceste chestiile de-a lungul anilor? Malaria ucide, milioane de oameni. Este boala omului sărac, în jurul lumii. Sunt niște muște mici, care te orbesc când te mușcă și viermi care îți dau "orbirea de râu". s Sunt boli, despre care nu știm nimic aici Statele Unite, care omoară milioane de oameni în jurul lumii. Și el dă vina pe calviniști. Eu i-am scris atâtea mailuri și i-am spus: "Calvinismul nu e problema." Pentru că el zice că oameni ca mine, care cred că Dumnezeu este suveran, și deci prin urmare a predestinat aceste lucruri, înlătură orice motiv pentru care să biruim aceste lucruri. La care eu spun: "Prostii!" Te uiți în istoria lumii oamenii, creștinii care au fost implicați în creativitate, în construirea de mașini, în atenuarea durerii, în fertilizare. Au fost fost oameni care au crezut că Dumnezeu conduce lumea. Și o conduce cu puterea Lui cea mare și prin simplul fapt că o conduce lumea este bine așezată, are legi, poți sa le deslușești și poți să schimbi lumea. Și cu siguranță ar trebui să o facem.

Eu spun "amin" acestui plan cum că noi luptăm cu bolile și practic toate bolile sunt cauzate de animale. Sau presupun că unele sunt cauzate de plante, baterii de plante, nu e așa? Sunt acești viruși mici și plante mici și animale mici, pe care nu poți să le vezi și omoară oameni, cu milioanele în toată lumea și Satan este cel din spatele lor și Dumnezeu domnește și nu este o contradicție în a spune: "Să îți iubești aproapele ca pe tine însuți, înseamnă că dacă tu ai capacitatea să eradici variola, Scapă de ea. Febra galbena? Scapă de ea. Ciuma? Scapă de ea." Așa că, vă convoc. Acesta este un moment de chemare la altar, pentru unii din voi care sunteți total incapabili să susțineți o relație și iubiți știința, dedicați-vă iei și salvați lumea, de unele boli sau deveniți un misionar Wycliffe. Pot să spun asta, pentru că iubesc Wycliffe așa de mult. Mergi prin junglă și traduci Biblia pe undeva. Ce întrebuințare frumoasă a unor personalități. Și o spun cu toată dragostea din inimă. Îi cunosc pe mulți dintre ei și sunt pentru mine stelele Universului. Nu se înțeleg cu oamenii, dar salvează suflete traducând Biblia în alte limbi. Asta ar fi una, dar mă întorc la punctul principal. Oameni de știință, ridicați-vă! Ridicați-vă! Descoperiți acele vaccinuri, servindu-L pe Isus. Nu vă luptați cu Dumnezeu, pentru că Dumnezeu decretează boala, la fel cum decretează tânțarul. Nu spune,"Dumnezeu e suveran așa că voi sta în pat toată ziua." Ridică-te din pat! . Alătură-te scopurilor Lui de a salva, a vindeca și de a iubi, și de a alina suferințele, și mai ales suferința veșnică.

Numărul 8. Suveranitatea lui Dumnezeu peste ispitele Satanei de a păcătui. Acum devine puțin mai controversat. Poate ar ajuta să spun asta... . Nu știu dacă să o fac sau nu. Câteodată oamenii mă întreabă: "Cum schimbi o biserică sau o clasă de scoală duminicală, un prieten, o soție sau un grup de la o orientare de liber arbitru și respingerea suveranității lui Dumnezeu la supunere simplă și puternică suveranității lui Dumnezeu în felul în care am privit până acum. Cum faci asta?" Un lucru pe care l-aș sugera și nu este un lucru subtil. Nu încerc să amăgesc Ca să vorbești despre suveranitatea Lui în tărâmul natural și în mare parte despre asta am vorbit până acum, este mai acceptabilă pentru mulți oameni. Nu pentru toată lumea. Decât să spunem că este suveran peste voința noastră, dar este suveran peste vânt, iar asta este destul de problematic, nu-i așa? Ați auzit de uragane? Dar începi de acolo, iar dacă oamenii încep să găsească desfătare în măreția lui Dumnezeu, în strălucirea lui Dumnezeu în bunătatea suverană a lui Dumnezeu în lucrurile naturale, cu greutate, este un demers mai mic de făcut când iei ceva de genul acesta, și vorbești despre suveranitatea lui Dumnezeu peste voințele noastre. Suveranitatea lui Dumnezeu peste ispitele Satanei de a păcătui."Satana a intrat în Iuda, zis şi Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprezece. S-a dus să se înţeleagă cu preoţii cei mai de seamă şi cu căpeteniile străjerilor Templului cum să-L dea în mâinile lor." Acesta este păcat la cea mai mare cotă.

În mica mea carte "Păcate spectaculoase", acesta este cel mai grozav păcat din Univers, după aprecierea mea. Trădarea Fiului lui Dumnezeu de către un prieten, cu un sărut este cel mai grozav păcat comis vreodată. Cred că este mai impunător ca Lucifer când s-a răsculat la începutul păcatului. Sau oricare alte păcate la care vă puteți gândi. Deci, acesta este un mega păcat. A fost Dumnezeu în control? Fapte 2:23."Omul acesta (Isus), dat în mâinile voastre după sfatul hotărât şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-aţi răstignit şi L-aţi omorât prin mâna celor fărădelege." Deci, a fost predat de Iuda inspirat de Satan după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu. Sau Fapte 4:27-28."În adevăr, împotriva Robului Tău celui sfânt Isus, pe care L-ai uns Tu, s-au însoţit în cetatea aceasta Irod (cu păcatul lui blestemat, el fiind cel care i-a pus mantia purpurie și și-a bătut joc dorind să vadă o minune) şi Pilat din Pont (care mirosea o oportunitate, și-a spălat mâinile ca să fugă de responsabilitățile lui) cu neamurile (soldații și alții care i-au pus coroana pe cap și L-au scuipat și L-au lovit cu crengi și i-au spus "prorocește" şi cu noroadele lui Israel, care strigau,"Răstignește-L, răstignește-L"." Acestea sunt toate păcate. ca să facă tot ce hotărâse mai dinainte mâna Ta şi sfatul Tău." Nu există alt text în Biblie, ca și importanță din înțelegerea mea, a compatibilității dintre dispoziția omului spre păcat osândit, vrednic de pedeapsă și suveranitatea lui Dumnezeu, decât a celui de față. Știți de ce este așa central? Pentru că vorbim de cruce.

Când oamenii mă presează sfioși sau înverșunați cu privire la problemele aparente a faptului ca Dumnezeu guvernează peste toate incluzând acțiunile păcătoase, a oamenilor liberi. Eu spun să fiți atenți. Pentru că dacă ești constant dacă îți porți perspectiva până la sfârșit, distrugi, ispășirea. Pentru că ispășirea are loc atunci când Fiul lui Dumnezeu este ucis, de planul lui Dumnezeu să-ți acopere păcatul tău. Iar uciderea Fiului lui Dumnezeu este cel mai mare păcat comis vreodată și este cheia mântuirii tale. Dacă iei dreptul lui Dumnezeu să domnească peste acțiunile păcătoase ale oamenilor Dumnezeu nu poate să plănuiască uciderea Fiului Său cu ajutorul mâinilor păcătoșilor. Nu pot să fie ambele căi. Adevărul iasă la iveală la cruce. Așa cum face în multe zone chiar așa. Așa că, dacă vreți să vorbiți cu cineva despre aceste lucuri, veți ajunge aici într-o zi. Nu trebuie să explicați asta Nu trebui să aveți o soluție finală pentru asta. Trebuie să o credeți. Că Dumnezeu... "ca să facă tot ce hotărâse mai dinainte mâna Ta şi sfatul Tău." Asta a făcut Irod, asta a făcut Pilat din Pont. Asta au făcut neamurile, împreuna cu noroadele lui Israel. Așa că răspunsul meu este că Dumnezeu este suveran peste ispitele Satanei de a păcătui. Satan a fost implicat în toată asta în mare măsură. Acum, uitați-vă la asta. Luca 22:31 este reconstituirea cărții Iov, în Noul Testament. Este cea mai apropiată asemănare cu Iov în tot Noul Testament.

Uitați ce scrie. Aceasta se întâmplă înainte de lepădarea de trei ori, a lui Petru."Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul." Stați puțin. Ce se întâmplă? A cerut? De la cine? Evident, asemănător ca și în Iov. Satan se înfățișează în fața Celui Preaînalt. Nu știu de ce Dumnezeu i-ar da voie în acel loc, dar îi dă voie. Și cere: "Lasă-l pe mâna mea îl voi face să se lepede de Fiul Tău, chiar în momentul suferițelor Lui." Ce credeți că înseamnă "cearnă" - "să vă cearnă ca grâul"? Cred că semnifică,"Voi lua pe Petru, îl voi izbi de grătar, și îl voi apasă până trece prin grătar." Și știți ce iese afară și rămâne pe grătar? Credință! Și Petru care iese pe cealaltă parte necredință, este un necredincios un lepădător care fuge, pentru că nu vrea ca și el să fie răstignit."Asta se va întâmpla, dacă îl dai pe mâna mea." Ceva de genul acesta are loc aici. Și uitați ce se întâmplă."Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta." A fost ascultată acea rugăciune? Cred că a fost, dacă "a pierde" înseamnă a pierde complet. Asta cred că înseamnă. Este o credință scurt-circuitată, pe moment să spui,"Nu-L cunosc." "Nu-L cunosc pe Isus." Minte de îngheață apele. Este cauzată de frică, aici nu se manifestă credința. El eșuează, dar va eșua totalmente? Cel neprihănit, cum scrie?"Cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică." "Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu - nu-i așa că e foarte frumos? nu e vorba de un "dacă" - după ce te vei întoarce la Dumnezeu - și acum vedeți unul din scopurile lepădării lui - "să întăreşti pe fraţii tăi."

Acesta este un pasaj uimitor al Scripturii! Satan spune: "Dă-mi această piatră, această piatră, și-l voi sfărâma până la nisip." Și Dumnezeu spune,"Poți să-l iei." Apoi Isus spune,"Tată, sufletul lui... " Iar Tatăl spune,"Știu că este al Tău." Tatăl spune,"Ce ai vrea să fac?" Și în acel moment pot să facă ce doresc, Ei sunt Dumnezeu. Isus spune,"Lasă-l să cadă de 3 ori dar apoi adu-l înapoi. În lacrimi, în lacrimi amare, adu-l. Fă-l util, apoi, pentru oameni slabi." Iar Tatăl spune,"Bine, așa vom face." Așa de limitat e Satan în viața ta. Poate să te lovească cu ispite. Nu e glorios faptul că, Isus se roagă pentru tine? Conform Romani 8:33-35."Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi! Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi! Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos?" Chiar în acestă clipă, Isus se roagă pentru tine. Iar Tatăl întotdeauna Îi răspunde. S-ar fi putut ruga, să cadă de 2 ori. O dată. S-ar fi putut ruga ca să fie biruitor, iar Satan să fie îngenunchiat. Și nu ar mai fi fost lepădarea. . Dar a avut scopul lui."Să întăreşti." "Când te vei întoarce, să întăreşti pe fraţii tăi." Poate ca Ioan Marcu. Vă amintiți ce a făcut Ioan Marcu? A fugit, în Listra. În Listra a fost (Pamfilia). Călătorie misionară? Pavel nu are nevoie să-l părăsești. Nu ai ce căuta cu el. Apoi el vrea să meargă cu Pavel, iar Pavel spune,"Nu iau oameni ca tine." Barnaba, mai îngăduitor decât Pavel,"Îl iau eu, dă-i o șansă, Pavel." Pavel spune,"Miza e prea mare. Ajung prin închisoare peste tot unde merg, nu pot să am oameni ca și el cu mine." Petru, a fost strâns legat de Marcu, pentru că Papias, în afara Bibliei, a spus că Petru a fost principala sursa de informare în scrierea Evangheliei. Dacă e vorba de același Marcu.

Numărul 9. Suveranitatea lui Dumnezeu peste puterea oribitoare a lui Satan. În felul acesta ați fost mântuiți, datărită acestei suveranități. 2 Corinteni 4:4."A căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu." Oamenii nu cred, pentru că Satan, împreună cu depravarea lor, înnăscută, le închide mințile. Satan poate să facă asta. Atunci cum ajunge cineva să fie mântuit? Versetul 6."Dumnezeu, care a zis,"Să lumineze lumina din întuneric", ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos." Observați, deci, paralelele. Lumina - Lumina. Cunoştinţei - Evangheliei. Slavei lui Dumnezeu - slavei lui Hristos. Faţa lui Isus Hristos - care este chipul lui Dumnezeu Despre același fapt se vorbește. Numai că aici, oribirea este înfrântă. Dumnezeu spune,"Să fie lumină în această inimă. Și a fost lumină."

Așa ai fost mântuit. Poate nu ești conștient de faptul acesta. Dar erai în întuneric, erai orb, Satan te păstra indiferent față de Evanghelie. Fără înțeles, plictisitoare, înfricoșătoare. Oricare. Apoi, cumva prin anumite mijloace, lumina a izbucnit, cunoștiința a survenit, gloria lui Dumnezeu s-a văzut Hristos a devenit irezistibil de atrăgător. Așa că, da, Satan are puteri orbitoare, dar nu are puterea decisivă. Dumnezeu o poate birui. Romani 11:25. Hadeți să-i dăm un nume. Acesta se numește,"Harul irezistibil" Har irezistibil nu înseamnă că nu te poți împotrivi Înseamnă că te poți împotrivi, atât timp cât te lasă el. Și când vrea să-ți copleșească împotrivirea face asta. Îți schimbă inima și mintea, îți deschide ochii ca să vezi și să fi atras către Salvator. Să vii la Hristos este să vezi chipul lui Hristos irezistibil de frumos. Și este gratis, pentru că ești atras către ceea ți-ai dorit. Ar fi negratuit dacă te-ai uita la Hristos spunând,"Nu te doresc, nu te plac cred ești fals, urât, dar sunt speriat nebunește de iad și vin totuși la Tine." În felul acesta nu este gratuit și nu este valabil. Devenim liberi când venim la Hristos, însemnând că ochii ne-au fost deschiși să vedem ceea ce este adevărat și acționăm conform cu adevărul, fiind atrași de adevărata frumusețe având o inimă care este atrasă de frumusețe. Frumusețea lui Hristos.

O altă ilustrare a suveranității lui Dumnezeu peste puterea de a întuneca minți este: Evreii. Romani 11:25. Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ţinea până va intra numărul deplin al neamurilor. Acum uitați care e implicația. Vedeți acest cuvânt "până"?"Israel a căzut într-o împietrire - din acest motiv este greu să câștigi evrei pentru Hristos în zilele noastre."Israel a căzut într-o împietrire", dar are o limită, o perioadă de timp. Va veni o zi când, după "numărul deplin al neamurilor", aceasta va fi biruită. Ceea ce arată cât de suveran este Dumnezeu. Își are perioada ei. Împietrire. Stop. Acum, e timpul pentru o mare mutare către Hristos. Încă una și vom lua pauză pentru întrebări. Robia spirituală a Satanei. Aceasta este poate cea mai relevantă pentru voi, când vă gândiți dacă sunt legături în familiile voastre, legături spirituale, legături demonice.

2 Timotei 2:24-26,"Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că - nu este garantat, nu în mod automat - "Dumnezeu le va da pocăinţa ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa Diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia." Gândiți-vă la aceasta. Pavel descrie pentru noi felul în care, tu poți fi unealta de eliberare a oamenilor din robia puterii supranaturale a Diavolului. Nu diminuezs sau neg relevanța exorcismului neobișnuit. Am fost implicat într-una singură. Mă refer, posedare demonică majoră. Tipul de posedare, fără control, înfricoșător, o altă personalitate. Timp de 2 ore. Și am văzut persoana fiind eliberată. Și schimbată pentru totdeauna. Cel puțin în anii în care am cunoscut-o după aceea. Știu că se întâmplă așa ceva, e real. Posedarea demonică, în Biblie, în secolul 21, reală. Fiți gata.

Ce mai bun mod de a fi gata: Să-ți cunoști Biblia și să te rogi în fiecare zi. Citirea multor cărți nu e soluția, dar să te adânceși în Dumnezeu și a crede în supernatural, cercetarea drepturilor pe care le ai, ca fiu a lui Dumnezeu, și să înțelegerea puterii din tine, să fii predat Lui, este modul prin care te pregătești. Doar creștinism normal, radical, nebunesc, este felul prin care să te pregătești, ca să-l întâlnești pe Diavolul într-o noapte întunecată. Deși, nu despre acestea este vorba aici. Nu-i așa? Și totuși aceasta este eliberare. Aceasta este o lucrare de eliberare. Implică lucruri ca "să fie blând","să nu se certe","să știi explica adevărul","plin de îngăduinţă răbdătoare". Acestea toate sunt realități spirituale puternice. La fel de puternice ca,"Pleacă Satano!" Poate chiar mai puternice. . Poate chiar mai necesare. Poate chiar mai grele pentru tine. Sunt o muțime de tipuri carismatice, care sunt oameni foarte mândri, merg și eliberează oameni tot timpul cu ceva de genul,"Da, pleacă, Satano!" Dar sunt șobolani în particular, se comportă groaznic cu oamenii. Iubesc banii. Păi, acestea sunt greu de înfăptuit. Nu-i așa? Ai biruință peste nerăbdare, în viața ta? Deci, răbdare, blândețe,"să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici". Toate acestea reprezintă pregătirea decorului cu puteri spirituale, pentru eliberare. Și cum vin acestea? Păi, Dumnezeu, în prisma acelei învățături și acelei iubiri... "Dumnezeu le va da pocăinţa ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; - "veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi" - "şi, venindu-şi în fire, - ca și cum ar fi fost intr-o amorțeală - "ă se desprindă din cursa Diavolului, e care au fost prinşi ca să-i facă voia - nu voia lui Dumnezeu." Deci, Satan are oameni înrobiți, poate în casa ta, poate pe tine. Nu cred că posedează pe cei credincioși, dar face orice altceva credincioșilor. Asuprește, smucește, întunecă și descurajează. Pur și simplu, forțe incredibile împotriva noastră. Și acesta este felul prin care ar trebui să-l biruim, în mod normal. Celelalte, în mod extraordinar, dar acestea sunt normale. ,Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 179
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni