Suferind de dragul Trupului - Partea 1
Autor: John Piper  |  Album: Suferind de dragul Trupului  |  Tematica: Suferință
Resursa adaugata de Mada_O in 06/06/2020
    12345678910 0/10 X

Vă mulțumesc foarte mult pentru prezența voastră. Pe masură ce încep acest seminar, deși am ținut multe pe parcursul anilor, simt că aici inima mea trebuie să fie corectă. Aceasta este tot timpul important. . Dar aici, uitându-mă la voi, unii dintre voi ați venit la acest seminar, foarte fragili, pe marginea supraviețuirii, emoțional vorbind. : i vreți să auziți ceva care să vă ajute, când e vorba de suferință. Și aș putea să o dau în bară, dacă vă lovesc sau vă îndepărtez de adevăr. Mă simt vulnerabil la faptul că aș putea să nu fac aceasta într-un mod care să ajute, să fie pastoral. De aceea aș vrea să ne rugăm ca Domnul să vă ajute să fiți îngăduitori față de mine. și-n același timp să vă rugați să nu spun lucruri care ar fi insensibile, neadevărate și care nu ajută. Să ne rugăm!

 

Tată, ne aplecăm asupra suferinței, iar, după cum am facut-o la Betleem de când oamenii au suferit, și cer în acest seminar, un dar de ascultare și înțelegere potrivite, și un har în vorbire. Am notițe, dar nu știu ce-mi va veni în minte, la ilustrarea aplicațiilor. Mă rog ca Tu să-mi dai exemple care să întărească, să zidească, să dea speranță, să-l înalțe pe Hristos, să fie săturate de Biblie. Nu vreau să vorbesc de la mine. Mă bazez pe Duhul Sfânt, pe Cuvântul Tău și mă rog să întărești acum, în mod special pe cei care suferă, și care sunt împovărați până acolo că nu se simt sfințiți, ci loviți. Doamne, mă rog să lucrezi Tu. Tu ești cel care întoarce experiențele noastre spre binele nostru. În ele însele, ele doar dor. Vino și fă-Ți Tu lucrarea. În Numele lui Isus mă rog, amin.

 

Am atâtea lucruri preliminare de spus, încât mă întreb dacă voi ajunge la subiectul principal, în seara aceasta. De fiecare dată când mă pregătesc, mă întreb care ar trebui să fie focusul. Din toate fișierele pe care le am, toate textele care se preocupă de acest subiect, este vreunul cu care să încep și cu care să nu mai fi început? Și acesta este ceea ce cred că mi-a pus Domnul în minte: Martin Luther a spus că 3 lucruri l-au făcut pe el un teolog bun, și asta implică și un creștin bun. Primul. Vi-l dau în latină, căci așa l-a dat și el, deși vorbea germană."Meditatio". . Înțelegeți ce înseamnă aceasta, meditație."Oratio". Proabil nu înțelegeți ce înseamnă, deși sună ca și orație. Este rugăciune. Și al treilea este "tentatio". Care înseamnă "încercare". Meditație. Rugăciune. Și a fi încercat, suferință. În germană, după cum a explicat-o, era "anfehto"."Atac al Diavolului". Și spunea că aceste trei lucruri l-au facut ce era. Și știți ce text folosea pentru a-l treilea? Cu toții credem primele

2. Nimeni nu se va îndoi. Nimeni nu va spune că meditarea asupra Bibliei nu e bună, sau că rugăciunea nu este bună. Dar unii ar putea spune că încercarile nu sunt bune pentru tine. Omoară credința, după cum și construiește credință. A luat textul din Psalm 119:71: "Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale." "Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale." Deci în procesul devenirii a unui doctor, a unui teolog, a unui creștin atent, a spus: A fost bine că m-a smerit, pentru că am învățat orânduirile Tale. Lucrul înfricoșător legat de viață... . Să lasăm Biblia deoparte pentru un minut. Trei lucruri înfricoșătoare despre viață este că voi toți, dacă aveți peste 25 de ani, sau și mai puțin, dacă ați avut o experiență bogată ca și adolescent, cu toții ați depune marturie: "Am învațăt cel mai mult despre Dumnezeu, și cel mai adânc și mai bun lucru despre Dumnezeu, în cele mai grele momente." Ma întreb dacă vreunul din voi s-ar ridica și ar spune: "De-a lungul vieții mele cel mai adânc, cel mai frumos, cel mai ajutător, cel mai drag, cel mai spiritual lucru pe care-l învăț despre Dumnezeu, îl învăț atunci când sunt pe deplin sănătos, când strălucește soarele, căsnicia e perfectă, sunt în vacanță, sunt pe plajă, văd doar piele peste tot și sunt cu adevărat sfințit. Aceasta este o încercare, dar nu de genul celei despre care vorbește Biblia. Motivul pentru care spun că este înfrcoșător, este că dacă vrei să crești în har și în cunoaștere, înseamnă că prin definiție, aproape că ceri probleme. Acesta este primul lucru pe care m-am gândit să vi-l spun ca și prefață.

Următorul este faptul că știu că sunt mulți tineri aici și m-am gândit să adun câteva povești scurte, căci sunt conștient că având 62 de ani, în care am avut multe experiențe, majoritatea ilustrațiilor vor fi din viața mea, și nu se vor întinde spre perioada când aveam 15 ani, deși câteva e posibil să fie. Deci am adunat câteva. Vă amintiți de 1999 și de misionarii Staines din India? Vă aduceți aminte întâmplarea? Aici e poza, deși poate nu o puteți vedea de unde sunteți, dar să prindeți ideea. Aici e tatăl, aici e mama și aceasta este fiica de 13 ani și 2 băieți, de 6 și 9 ani, cred. Am uitat detaliile. Sunt toate în acest articol. Ei au lucrat aproape 30 de ani în misiune cu leproșii, iubind oamenii din districtul lor din India. O sectă hindusă radicală i-a încolțit pe domnul Staines și cei doi băieți în jeep-ul său și i-au ars de vii. Au turnat benzină peste jeep, i-au dat foc și i-au împiedicat să iasă din mașină. Și au murit. Iar răspunsul lui Gladis și Esther, care au rămas, mama Gladis și fiica de 13 ani, a fost uimitor. Și menționez povestea pentru că fiica, atunci când a fost întrebată de presă din India, a declarat... Mama a spus: "Nu ne întoarcem în Australia. Am petrecut 30 de ani aici, suntem aici că să slujim oamenilor, vom ierta și vom continua lucrarea." Fata a fost întrebată ce părere are, iar răspunsul a fost: "Sunt mulțumitoare că tatăl meu a avut onoarea de a muri pentru Isus." Iei o gura de aer și spui: "Este aceasta o invenție? Un basm? Cineva încearcă să arate creștinismul într-un mod nerealist." Dumnezeu dă har pentru momente.

Adeseori m-am gândit dacă aș putea îndura să sufăr pentru Isus, să fiu torturat. Și în majoritatea momentelor simt că nu. Mă enervez când apa de la duș e rece și vreau să fac un duș fierbinte. Și mă gândesc cum ar fi să aștept o oră! Deci nu simt că am puterea aceasta în mine. Singura mea speranță este că este câte un har pentru fiecare încercare. Există un har pentru moarte, altul pentru suferință, iar harul de mâine este pentru mâine. Dacă spui: "Având resursele de azi, nu pot să trec peste ziua de mâine", așa e, nu poți. Îndurările Lui se înnoiesc în fiecare dimineață. Întotdeauna este exact atât cât este nevoie ca să trecem peste zi. Câteaodata mai este și câte o rezervă. Deși am multe povești de felul acesta aici, lăsați-mă să spun doar una, căci trebuie să continuăm.

Acesta este un email pe care l-am primit de la o femeie. V-aș putea spune cine este, nu s-ar supăra, dar n-o să vă spun, în caz că știți cine este. Nu mai este aici, deci nu încercați să o identificați. Unii s-ar putea să știți. A avut mai mult de 40 de operații datorită unor diformități. Mai avea încă una, că să-i mai rezolve o problemă pe care o avea de la naștere. Mi-a scris după ce operația a eșuat. A spus că se simte împăcată și că are pentru prima dată parte de o încheiere."Doctorul a fost sincer cu mine și a spus că nu se poate face nimic. Am plecat din cabinetul doctorului, bucurându-mă în Domnul pe deplin. Sunt acum liniștită, asigurată întru-totul că astfel vrea Domnul să arăt și nici un plan bun al Său nu va fi zădărnicit, datorită felului meu de a arăta. Dacă ar fi trebuit să arăt altfel pentru a-I îndeplini planurile, atunci sunt sigură că ar fi permis acele schimbări să aibă loc." O iubesc și sunt profund mișcat de ea. Și sunt mulți asemenea oameni la Betleem. Nu iau lucrul acesta ca sigur, nu presupun că va fi mereu așa. Fiecare zi e o nouă luptă. Vreau să știți că atunci când perseverați, pastorul vostru este foarte încurajat. Aceasta este programa pe care sper că ați luat-o. Dacă nu, o puteți lua la ieșire. Explică așteptările primelor 2 părți ale seminarului. Are o sumarizare a subiectelor. Într-o ordine puțin diferită de cărticică, dar are paginile din carte. Astfel nu vă veți pierde și voi încerca să le menționez și când vom trece peste ele, de asemenea.

Numele seminarului este "Suferința de dragul Trupului", urmărirea oamenilor prin suferință. Nu vreau să urmăresc acest subiect doar teoretic precum: "De ce există suferința?" sau "Ce ne învață Biblia despre suferință?". Ci mai degrabă, având răspunsurile la aceste întrebări, cum ne ajutăm unii pe alții? Cum folosim propria suferință pentru binele altuia, sau cum beneficiem noi de suferința altuia? Pentru că Dumnezeu, în Biblie, nu tratează suferința ta ca pe ceva izolat și individual. Este o realitate a comunității și El vrea să fie tratată în Biserică asemeni unei acțiuni care ne face bine. Copii cu dizabilități sunt problemele comunității noastre, adulți care nu pot funcționa în mod sfânt precum cei 200 care trăiesc la distanță de două străzi de acest loc și câțiva care vin pe aici, sunt un bine pentru noi. și așa mai departe. Deci acesta este motivul pentru care are acest titlu."Suferind de dragul Trupului: căutarea oamenilor prin durere". Vreau să am o abordare pastorală, nu doar una teoretică.

Deci descrierea seminarului. Ce vrea să spună Pavel când spune: "Mă bucur acum în suferințele mele pentru voi; și în trupul meu împlinesc ce lipsește suferințelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica." "Deci în suferințele mele, spune, fac partea mea în împlinirea, de dragul Bisericii, ce lipsește suferințelor lui Hristos." Acesta este un verset foarte important la care vom privi puțin mai încolo. Este imaginea voastră a lui Dumnezeu și înțelegerea teologiei biblice a suferinței, suficientă ca să vă susțină, când Dumnezeu vă cheamă să suferiți, aici pe frontul de acasă sau poate pe câmpul de misiune? Acest seminar a fost gândit să vă ajute în suferință și să o considerați o bucurie. Schița cursului este pe pagina 2 și vom începe cu aceasta, imediat ce vă arăt câteva cărți. Știu că nu aveți timp să le scrieți, dar să știți că sunt disponibile. Acestea sunt cărți despre suferință și suveranitatea lui Dumnezeu, care cred eu că sunt de ajutor. Unele sunt foarte vechi, iar altele sunt relativ noi. Thomas Boston, Owe Puritan, Jay Briges, care a trecut prin multă suferință în viața sa, Jonathan Edwards - "Concerning the Divine decree", o găsesc să fie de foarte mare ajutor și importanță, Elisabeth Elliot, după cum știți, a pierdut 3 soți prin moarte.

Joni E. Tada, nu a putut veni la convenția femeilor de săptamâna trecută, pentru că are dureri mari și nu poate călători. Cum poți avea dureri dacă ești paralizată? Oasele tale devin fragile dinspre interior spre exterior și e foarte greu. Am scris capitole despre suferință și am editat cu Justin, această carte despre suferință, Edith Chaeffer, încă mai trăiește în Reitchester, o carte despre nenorocire, R. C. Sproul,"Mâna invizibilă a lui Dumnezeu". . Thomas Watson,"Toate lucrurile spre bine". Aceasta este pe scurt și dacă doriți lista puteți să o luați de la mine. Întrebați-l și pe Matthew, la standul de cărți. Să abordăm prima unitate: 10 aspecte a suveranității lui Dumnezeu asupra suferinței și mâna Satanei în ea. Acest subiect va acapara cam toată sesiunea de azi. Planul, apropo, este că vom face în această seară 2 ore, până la ora 21, fără pauză. Exceptând poate 1-2 min, ca să schimbăm casetele. Pe când mâine începem la 9, cu voia Domnului, și ținem o oră și jumătate, luăm o pauză de 10 minute și apoi continuăm până la prânz. Acesta este planul. Dacă trebuie să plecați în timpul sesiunii, vă înțeleg. Dar timpul trece repede, sunt multe de spus și nu vreau să iau pauză.

Primul lucru despre care vom vorbi sunt cele 10 aspecte ale suveranității lui Dumnezeu asupra suferinței, și mâna Satanei în ea. Marele scop al Satanei este să împiedice, să slăbească și, dacă este posibil, să distrugă credința. Scopul lui Dumnezeu este să fie glorificat prin încrederea voastră în El, când vă încredeți în El, Îl faceți să pară de încredere. Deci credința este scopul lucrării și a ceea ce face Dumnezeu în suferința voastră. Lucrarea Satanei este exact opusă. El vrea să distrugă credința. Pavel spune în 1 Tes. 3:5: "Astfel, în nerăbdarea mea, am trimis să-mi aducă știri despre credința voastră de teamă ca nu cumva să vă fi ispitit Ispititorul și osteneala noastră să fi fost degeaba." Menționează legătura între credință și Ispititor. . Dacă el poate face asta poate distruge misiunea Bisericii. Dacă poate distruge credința, poate distruge misiunea Bisericii, oamenii de pe pământ.

Isus a spus în Ioan 8:44: "El de la început a fost ucigaș". Să distrugă credința, să distrugă misiunea să distrugă oameni și astfel să dezonoreze pe Dumnezeu. Acesta este scopul lui. Satana folosește plăcerea și durerea pentru a-și atinge scopul. Plăcerea ca să ne facă să ne îndoim de măreția satisfăcătoarea a lui Dumnezeu, Durerea ca să ne facă să ne îndoim de bunătatea suverană a lui Dumnezeu. Nu sunt sigur care este cea mai periculoasă. . Cred că prima. Cred că sunt mai mulți cei care-și pierd credința prin plăcere decât prin durere. Altfel America ar fi fost un loc mai evalvios, pentru că ne este destul de ușor aici. Chiar și în cele mai rele momente. Pentru a triumfa asupra Satanei, în plăcere și suferință, trebuie să cunoaștem cuvântul adevărului care învață suveranitatea lui Dumnezeu asupra Satanei. Vom triumfa prin puterea Cuvântului lui Dumnezeu.

1 Ioan 2:14: "V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteți tari și Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi și ați biruit pe cel rău." Acesta este modul în care-l biruim pe cel rău, prin Cuvântul Domnului. Fie ca Domnul să ne învețe acum Cuvântul Său, ca să triumfăm pentru sufletele noastre, pentru vecinii noștri și națiunea noastră. Aceasta este dorința mea pastorală pentru Betleem. Mi-ar plăcea să predic astfel Cuvântul, încât credința voastră să fie susținută în suferință. Nu am pierde oameni prin suferință, nu s-ar răzvrăti împotriva lui Dumnezeu, nu ar arunca prosopul, spunând: "Dacă așa-și tratează copii, eu renunț." Parte din această învațătură este: "Este Dumnezeu suveran peste abilitatea Satanei de a face anumite lucruri?" Încep astfel ca să nu pierdem din vedere realitatea Satanei. Lui i se permite acum să facă stricăciuni inimaginabile lumii. Și dacă nu gândiți în acești termeni, riscați să deveniți dualiști. Acesta ar fi o persoană care are 2 realități supreme. Două, nu una. Satana și Dumnezeu. Ei se luptă și tu-ți încrucișezi degetele sperând că Dumnezeu va câștiga. Pentru că acum pare că Dumnezeu a pierdut controlul. Acesta este opusul a ceea ce vreau eu să vedeți în Biblie și nu cred că acea imagine este de ajutor. Să-ți imaginezi acest fel de dualism. Cred că suntem făcuți mai puternici dacă spunem că Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt în viața Satanei.

Începem. . Sunt 10 idei, cred. Suveranitatea lui Dumnezeu asupra conducerii delegate asupra lumii a lui Satan. Primul text la care mă uit conține dovezi că are ceva putere, și apoi suveranitatea lui Dumnezeu asupra ei.

Ioan 12:31: "Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară." Aceasta este fraza pe care vreau să o vedeți. . Satana este numit "stăpânitorul" acestei lumi.

Luca 4:5-7: "Diavolul L-a suit pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărățiile pământului, și I-a zis: "Ție Îți voi da toată stăpânirea și slava acestor împărății; căci mie îmi este dată și o dau oricui voiesc. Dacă, dar, Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta." Satana este un mincinos, deci v-ați putea uita la asta și să spuneți că nu este adevărat. Minte. Nu i-a fost dată lui. Dar Pavel în 2 Cor. 4 și Isus aici, spun că este stăpânitorul acestei lumi. Deci, într-un anumit sens, Dumnezeu i-a dat Satanei lumea. Și eu cred că în sensul pe care vrea să-l spună aici, spune adevărul. Dacă-L poți face pe Fiul lui Dumnezeu să se-nchine și să se supună Diavolului, Diavolul ar fi fericit ca Fiul lui Dumnezeu să stăpănească lumea, pentru că ea s-ar supune Diavolului care ar stăpâni peste Fiul lui Dumnezeu. Atâta timp cât păstrăm structura autorității cu Diavolul pe primul loc, Fiul lui Dumnezeu poate avea orice dorește. Aceasta este schema. Aceasta este tentația. . Dar Isus nu a acceptat. Ideea este însă că Diavolul are multă putere în această lume. Multă! Are însă putere absolută în această stăpânire?

Romani 13:1: "Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. . Și stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu." Deci, nimeni nu este ales, decât dacă Dumnezeu rânduiește astfel. Satana nu conduce lumea la un nivelul în care Dumnezeu să nu fie în control.

Daniel 2:20-21: "Daniel a luat cuvântul și a zis: "Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu, din veșnicie în veșnicie! . Ale Lui sunt înțelepciunea și puterea. El schimbă vremurile și împrejurările; El răstoarnă și pune pe împarați." Dumnezeu face asta. Dacă Satan se leagă de cineva, . Dumnezeu este în spatele lui, ordonându-i.

Daniel 4:17: "Cel Preaînalt stăpânește peste împărăția oamenilor, că o da cui îi place și înalță pe ea pe cel mai de jos dintre oameni!" Continuă astfel și în alte versete. Nu vreau să trec prin toate. Poate doar unul din Proverbe.

Proverbele 21:1: "Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului, pe care îl îndreaptă încotro vrea." Chiar și când el (Satana) face ceva, nu poate face decât ceea ce Dumnezeu rânduiește.

Ezra 6:22: "Au prăznuit cu bucurie șapte zile sărbatoarea Azimilor, căci Domnul îi înveselise, facând pe împăratul Asiriei" - "făcând pe împăratul Asiriei", aceasta este o ilustrație aici - "să-i sprijine în lucrarea Casei lui Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel." Deci Dumnezeu a rânduit ca împăratul Asiriei să ajute la construirea Templului în Ierusalim.

Psalm 33:10-11: "Domnul răstoarnă sfaturile neamurilor, zădărnicește planurile popoarelor. Dar sfaturile Domnului dăinuiesc pe vecie și planurile inimii Lui, din neam în neam." Deci oricând dorește Dumnezeu poate răsturna sfaturile oamenilor, poate zădărnici planurile oamenilor. Sfatul Lui rămâne veșnic. Deci chiar dacă Satan are autoritate mare în lume, nu are autoritate completă. El nu poate face ceea ce, în acel moment, Dumnezeu nu rânduiește că el să facă. Un comentariu privind vocabularul pe care-l folosesc. Cuvântul rânduiește. Aș putea folosi cuvântul "permite". Nu aș avea nici o problemă folosindu-l. . Dar iată care este problema cu "permite". Aș putea spune că Domnul permite conducătorilor răi să facă un anumit lucru care este păcat. și aceasta nu este o afirmație falsă. Dacă Dumnezeu are puterea să-i oprească - și o are - și știe ce urmează ca ei să facă - și știe - atunci a permite, este a permite cu proiectare și intenție. De aceea folosesc cuvântul "rânduit". Aș putea folosi alt cuvânt dacă vreți. Un cuvânt care să cuprindă imaginea de ansamblu a cauzalității secundare, dar nu o cauzalitate ultimă, decisivă. Satana are cauzalitate adevărată, dar nu una ultimă. Nu decisivă. Oricând Dumnezeu vrea, BAM! Îl oprește. O să vă arăt multe texte cu acest sens înainte să terminăm. Suvernitatea lui Dumnezeu asupra îngerilor lui Satan, demoni și spirite rele... Aceasta este foarte încurajator.

Uitați un text ciudat din Daniel 10-12: "El", adică un înger nenumit "mi-a zis", lui Daniel: "Daniele, nu te teme de nimic! Căci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintâi zi, când ți-ai pus inima ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, și tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum!" Deci Daniel s-a rugat și Dumnezeu a trimis această ființă angelică."Dar", versetul 13,"căpetenia împarației Persiei" - deci o ființă angelică numită "căpetenia împărăției Persiei" - "căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile." Avem o luptă între 2 îngeri. O luptă de 21 de zile. Și emisarul lui Dumnezeu a fost întârziat. Asta e ciudat, nu-i așa? Se numește război spiritual în locurile cerești. În urmă cu 20 de ani oamenii scriau mai multe cărți decât acum despre spirite teritoriale. Nu se mai scrie acum. Probabil că e adevarat. Dar nu ar trebui să-ți faci un scop din asta, să-ți construiești misiunea în jurul lui."O, trebuie să descopăr spiritul de deasupra orașului Minneapolis. Un spirit al lăcomiei corporative! Vă adunați în fiecare seară să vă rugați să înfrângeți spiritul lăcomiei corporative." Nu găsim nimic de genul în Noul Testament. Nu-l vedem pe Pavel, Sila, Barnaba, intrând într-un oraș, Încercând să descopere care este spiritul teritorial. Facând mari plimbări de rugăciune prin oraș ca să scape de spirit, că apoi să poată evangheliza cu succes orașul. Asta nu e în Biblie.

Oamenii au încercat asta în urmă cu 20 de ani. Au fost câteva lucruri uimitoare, mici, având loc ici și colo. Iar apoi cred, sper, că am revenit din nou la normalitate, iar normalitatea este că Evanghelia învinge pe Diavol. Ei au predicat Evanghelia în Filip, Tesalonic în Corint și Atena, iar cerul se cutremură când Evanghelia e predicată. Nu e nevoie să ai această mitralieră care să împrăștie aceste spirite. Deci,"căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă 21 de zile și iată că Mihail" - acesta este un alt înger, mai mare și mai puternic, presupun - "una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor" - acest 'mi-' este un înger - "și am ieșit biruitor acolo lângă împărații Persiei". Când te gândești că Dumnezeu ar fi putut să zică doar "pâc" și tipul acesta ar fi fost terminat! E mort. Doar o pocnitură de deget din partea lui Dumnezeu și e gata. Și atunci de ce permite Dumnezeu aceasta. De ce rânduiește acest conflict ceresc, care întârzie răspunsul rugăciunii 3 săptămâni. Vom vorbi despre motivul pentru care Satana continuă să existe. De ce? Dumnezeu ar putea, pur și simplu, să curețe lumea de demoni. După cum puteți vedea chiar aici... . Iubesc acest text.

Iubesc istorisirile Evangheliei. Cu toții au fost uimiți dupa ce Isus a făcut acest lucru pe mare... Au fost cu toții uimiți și au dezbătut între ei spunând "Ce este aceasta?", Marcu 1:27."Ce este aceasta? O învătătură nouă! El poruncește ca un stăpân" - nu, asta nu e pe mare, este alta - "chiar și duhurilor necurate și ele Îl ascultă!" Aceasta este cheia."El poruncește duhurilor necurate și ele Îl ascultă!" Te întrebi ce se-ntâmplă? Tot ce trebuia să facă era să spună acestui prinț al Persiei,"Dă-te din cale. Am de răspuns la o rugăciune!". Și el s-ar fi dat la o parte din drum. Ar fi făcut-o. Dumnezeu nu a spus-o. . Nu a spus-o! Oricând Isus poruncește unor duhuri necurate, ele se supun. Cu siguranță. Se duce la omul nebun, care rupe lanțurile, nimeni nu-l poate controla și-l eliberează."Ce avem noi a face cu Tine, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinuiești înainte de vreme?" "Duceți-vă", le-a zis El. . Ei au ieșit. Aceasta este autoritate absolută asupra demonilor. . Un cuvânt și ei se supun. Purtați aceasta! Rețineți aceasta!

Veți avea experiențe demonice bizare, în viața voastră, înainte să o terminați. Mă refer la poze mișcându-se pe perete, sunete ciudate, gânduri sinucigașe nebune, trenuri pe sub garajul vostru, chestii verzi pe tavan. Nu fiți neinformați în legătură cu aceastea. Cel care este în tine este mai mare decât cel care este în lume, așa că spuneți acelor chestii verzi,"În final nu mă poți răni! În Numele lui Isus, lasă-mă în pace." Fac asta tot timpul. . Nu neapărat chestiilor verzi. Dar lucrurilor mai rele decât chestiile verzi. Gânduri verzi. Pentru că sunt de la Diavol. . Asta sunt săgețile aruncate. Nu-i așa? Când trec, trec. . Ce faci atunci? Faci asta: "Pleacă, în Numele lui Isus!" Deci acest mic conflict de aici a fost permis de Dumnezeu. Nu a fost necesar să se întample. Dumnezeu ar fi putut să spună: "Pleacă, prinț al Persiei." Și ar fi plecat. O să subliniez aceasta. Îmi place partea asta. Ce credeți că au vrut să spună când demonii Îi spun lui Isus: "Ai venit aici să ne chinuiești înainte de vreme?"? Demonii și răul sunt iraționale. Acești demonii știu că vine un timp când aceasta se va întâmpla. Cu toții vor fi trimiși în porci pentru totdeauna. Vor fi aruncați în groapa de foc pentru totdeauna. Știu că asta-i așteaptă, și nu se pocăiesc. Iubesc răul atât de mult încât îi sunt complet dedicați lui. Deși știu că sunt terminați. .

Ați vorbit vreodată cu un necrecredincios care era atât de împietrit, de irațional, de recalcitrant, încât îți apleci capul și spui: "Asta este înfricoșător"? Acei ochi goi, acea inima și minte complet de neatins de ceea ce ai tu de spus despre lucrurile spirituale, cu totul în altă parte. Vânduți complet stilului lor de viață, care-i controlează, și realizezi că nu ai nici o putere pe această planetă. Isus o are pe toată! Și ce mult avem nevoie de El, pentru a fi plini de El! Acesta este numarul 2: . El are autoritate completă asupra demonilor.

Al treilea: Suveranitatea lui Dumnezeu peste mâna Satanei în persecuție. Satan provoacă multă persecuție. . Iată un exemplu: 1 Petru 5:8-9: "Fiți trezi și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită." Deci acum îl aveți pe Diavol care răcnește ca un leu căutând să înghită pe cineva. Ce este aceasta? Ce înseamnă? . Putem vedea ce spune dacă citim în continuare."Împotriviți-vă lui tari în credință, știind că și frații voștri în lume trec prin aceleași suferințe ca voi." Deci leul caută să înghită credincioșii și o face prin credință. Stârnește gloate, stârnește oficiali să urască pe creștini, pentru a face lucruri oribile și îngrozitoare. Ce s-a întâmplat în Rwanda a fost demonic până în măduva oaselor! Oribilitatea a ceea ce s-a întâmplat într-un moment între prieteni. Prieteni de-o viață, omorându-se. Și te întrebi de unde a venit? . A venit din Iad.

1 Petru 5:10: "După ce veți suferi putină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți." Dupa ce ați suferit puțină vreme, adică în viața voastră, Dumnezeu care v-a chemat în gloria Sa eternă, va veni după voi, vă va lua cu El și vă va face întregi. Acum să ne uitam la aceste versete în ceea ce privește voia lui Dumnezeu.

1 Petru 4:19: "Așa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-și încredințeze sufletele credinciosului Ziditor." Deși am atribuit această suferință furiosului leu și am spus că e din Iad, e în concordanță cu Cuvântul Domnului, dacă Dumnezeu o lasă să aibă loc. Dumnezeu ar putea să o oprească. Când citiți Faptele Apostolilor, sau alte cărți din Biblie, primul martir a fost Ștefan, a fost cel mai bun. . Era o stea în creștere. Nu-i puteau rezista înțelepciunii sale. . Spune că strălucea ca un înger. Era cel mai bun. . Și l-au omorât. Și următorul a fost Iacov. I-au tăiat capul. . Irod văzând că a fost pe placul evreilor, a plănuit să facă același lucru și lui Petru după festivități. Iar Dumnezeu deschide ușa închisorii și-l eliberează, pur și simplu, pe Petru. De ce nu și pe Iacov? . Dacă încercați să justificați asta spunând că Iacov a avut o zi grea, că a păcătuit în acea dimineață, m-aș supăra pe voi. Foarte tare. Pentru că asta înseamnă că veți vorbi astfel și oamenilor din această biserică, și ați face bine să nu o faceți cât mai sunt eu prin preajmă. Nu așa este hotarâtă viața și suferința noastră. Nu doar așa. Nu spun că nu este nici o disciplină. . Spun că Dumnezeu nu este într-o asemenea categorie. Nu avem nici o dovadă că Iacov a avut o zi proastă. . Dumnezeu este suveran. Ștefan a plecat. Iacov a plecat. . Nu și Petru. Și astfel privești la viață.

Știu pe cineva care poate nu era chiar evanghelic, dar conform standardelor germane, credincios Evangheliei, dacă nu chiar sfânt, cum ar trebui să fie. Avea 63 de ani și se-ndrepta spre metrou. . I se face greață și într-o oră este mort. Îmi aduc aminte auzind asta și mă gândeam că programul meu e în pericol. Dar uitați de mine. Nu asta este ideea. Deloc. M-am gândit: "63 de ani, iar Rudolf Bultmann și Ernst Kiezeman au peste 90." Critici radicali ai Bibliei care nu credeau că Isus a spus nici măcar 6 versete, găsite în Evanghelii, și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, până au murit. Și am zis Domnului: "Asta e ciudat. De ce ai lua unul dintre cei mai conservatori teologi ai Bibliei, și ai lasă doi dintre cei mai radicali critici ai Bibliei?" La fel este și cu Iacov și cu Petru. În viața voastră nu veți reuși să explicați acest gen de lucruri. Dumnezeu este enigmatic în felul în care Își aplică suveranitatea.

Sau un alt exemplu: 1 Petru 3:17."Căci este mai bine, dacă așa este voia lui Dumnezeu, să suferiți pentru că faceți binele." Deci dacă suferi pentru că ai făcut ce este bine, nu pentru că ai avut o zi proastă, suferi pentru ce este bine, știi că Domnul a dorit-o astfel. Dumnezeu are scopurile Sale. 1 Petru este plin de suferințe, de înțelepciune și vă recomand toată cartea. Iubesc această afirmație a lui Isus în Ghetsimani, pentru modul în care, în momentul cel mai de greu, este atât de plin de încredere. Spune soldaților care au venit să-L ia cu ei... Luca 22:53: "În toate zilele eram cu voi în Templu, și n-ați pus mâna pe Mine. Dar acesta este ceasul vostru și puterea întunericului." "Aveți o ora și Mă întorc. Înțelegeți? Primiți o oră. . Tatăl Meu și cu Mine am hotărât să vă dăm o oră. Nu o oră literară. Ci această perioadă de timp, de la Ghetsimani, până duminică dimineață. Este ora voastră. Și veți face cu Mine ce veți vrea și Eu voi accepta." Și apoi: "Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine" Ioan 10:18. Îmi place să păstrez în minte oroarea supunerii voii Tatălui, aici, și gloria încrederii în ea. Sper că simțiți și voi când treceți prin încercări, și vă simțiți ca în Ghetsimani, transpirând până la sânge și strigându-l pe Domnul: "Dacă este vreo cale, scapă-mă din asta!" Totuși, ei au o oră, sau o viață și apoi El vine după tine.

Numărul 4: Suveranitatea lui Dumnezeu asupra puterii Satanei de a lua vieți. Satana te poate omorî. Ioan 8:44: "Voi aveți de tată pe Diavolul și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș." Isus atribuie crima lui Cain asupra lui Abel, diavolului și propria Lui moarte. A fost Satana care a intrat în Iuda, nu-i așa? Este un criminal. Apocalipsa 2:10: "Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că Diavolul are să arunce în temniță pe unii din voi, ca să vă încerce. Și veți avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte și-ți voi da cununa vieții." Deci nu spune că se va întâmpla cu siguranță. Dar s-ar putea. Dacă se-ntâmplă, veți fi încununați. . Diavolul vă poate arunca în temniță, și el vă poate omorî. Dar are el ultimul cuvânt de spus în viață și moarte? Nu are. Niciodată. Deuteronomul 32:39: "Să știți, dar, că Eu sunt Dumnezeu și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea." Sau 1 Samuel 2:6: "Domnul omoară și învie, El coboară în Locuința morților și El scoate de acolo." Sau acest verset foarte important, pentru că este foarte practic privind ceea ce vei face în seara aceasta și mâine. Iacov 4:13: "Ascultați, acum, voi care ziceți: 'Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie și vom câștiga'." Este doar o zi normală în care plănuiesc să-mi împlinesc treburile. Iacov 4:14-16: "Și nu știți ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur, care se arată puțintel și apoi piere." Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceți: "Dacă va vrea Domnul, vom trăi și vom face cutare sau cutare lucru. Pe când acum vă făliți.". Numește această afirmație aroganță. Astăzi sau mâine vom merge în Duluth și ne vom uita la antichități. El spune că e arogant. . Pentru că, cel puțin implicit, dacă nu explicit, ar trebui să spui "dacă va vrea Domnul nu vom avea un accident și vom muri". Pentru că asta spune,"dacă va vrea Domnul, vom trăi" și vom face ceva. Deci, în mod evident, a fi în viață zi după zi, este un dar de la Domnul."El poate să o ia, sau să o dea. Dumnezeu ia și Dumnezeu dă înapoi. Slăvit să fie Numele Lui."

Trebuie să fim sensibili acum. Moartea este un lucru dureros pentru cei ce rămân în urmă. Foare, foarte dureros. Biblia admite că așa este. Ea spune: "ne întristăm, dar nu ca unii care nu au credință." Plângem cu adevărat. Chiar doare. . Pierderea e foarte dureroasă. E ca o amputare și cu cât e mai aproape relația, cu atât mai mare este rana. Deci nu o minimalizez. Ceea ce spun este să nu o tratați ca și când vi s-a greșit. Sau ca și când Dumnezeu a făcut ceva ce nu are dreptul să facă. Toată viața este în mâinile Lui și toată moartea este la dispoziția Sa. Chiar dacă Satana este un criminal. . Pricepeți? Nu neg nici una. Satana este un criminal și dacă Domnul vrea, vei muri în închisoare. Deci dacă Satana sare în sus: "L-am omorât pe Iacov! L-am omorât pe Iacov!" Domnul se va uita la el și va spune: "Da, l-ai omorât pe Iacov, dar nu ai fi putut să o faci dacă nu te-aș fi lasăt să o faci. Așa că dă-te jos de pe culme." Mândria umană și a firii demonice este foarte mare. Lazăr. Acestea sunt cele 3 învieri pe care Isus le-a făcut pentru a-Și arăta suveranitatea."Lazăre, vino afară","Tinere, ridică-te","Talita, cumi". Isus a înviat 3 oameni din morți. . Ar fi putut să învie 30,300, 3000. Dar a înviat 3. Pentru că arăta spre învierea finală când va face aceasta pentru toată lumea. Iar noi trebuie să vedem asta și să știm că El este în control absolut al vieții și al morții.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 865
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni