Pentru binele vacantei
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 05/07/2019
    12345678910 0/10 X
Pentru binele vacantei

PENTRU BINELE VACANȚEI


„Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac.”

Vara e în toi. Vacanța copiilor se consumă încet, dar cu prospețimea fiecărei zile de zburdălnicie. Concediile sunt programate, altele sunt consumate sau poate chiar și uitate. E bine că-i cald, ziua e lungă, timp mai mult unii cu alții. Domnu-i bun! Orișicând El e bun!

Mă gândesc că e bine să mai și plecăm. De la oraș la sat, de la munte la mare sau invers, din provincie la capitală; unde-o fi cu putință pentru fiecare e bine să mai și ieșim din așezământul nostru de fiecare zi. Când vine vorba de asta să știți că nu are atât de mare importanță unde te duci sau când te duci, ci cum te duci. Nu neglijați acel „cum mă duc”! Chiar nu-i de plecat oricum.

Iată câteva recomandări ce țin de „cum mă duc”:

Gândește-te bine la tot ce-ți trebuie. Pune nevoile chiar pe hârtie și contabilizează-ți resursele. Nu uita să pui și ceva de citit. E un timp bun pentru așa ceva. Pune-ți în bagaj și Biblia. Ea nu trebuie să fie o prezență mistică (să mă protejeze de rău), ci ia-o cu tine ca să o citești. În felul acesta nu uiți de suflet!

Mergi în concediu cu gândul la oportunitatea pe care Dumnezeu ți-o dă. Odihnește-te. Joacă-te cu copiii. Delectează-te cu ce vezi. Arată-ți dragostea față de partenerul de viață. Admiră frunza, rășina bradului; uimește-te de cristalinul apei, bucură-te că urci pe poteca dealului. Plimbă-te cât de mult poți. Oprește-te să auzi duetul păsărilor și quartetul gâzelor. Nu-l mai auzi la oraș. Dumnezeu ți le scoate în cale ca să cânți: „Atunci Îți cânt, Măreț Stăpânitor, Ce mare ești, ce mare ești!”

Păzește-te să faci lucruri care sunt sub demnitatea ta și care L-ar supăra pe Dumnezeu. Când ești departe fii ca atunci când ești aproape. Sunt atât de multe lucruri frumoase pe care le poți face în văzul tuturor. Sunt la fel de multe lucruri urâte pe care le poți face în ascuns. Fii cu grijă. Roagă-te lui Dumnezeu pentru puterea de veghere!

Roagă-L pe Dumnezeu să te păzească pe drum. Verifică starea mașinii. Du cu tine și ceva medicamente. Nu-i rea asigurarea medicală. Fii prudent. E binevenit și roaming-ul, și ceva bani de rezervă...

Dacă ați plecat cu Dumnezeu, întoarceți-vă tot cu El.

Timp binecuvântat!

Pastor Ioan Cocîrțeu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 554
Opțiuni