Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Ce este pocainta , conform cu V.T.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de SQRYN in 09/06/2019
    12345678910 0/10 X
Ce este pocainta , conform  cu V.T.

Ce este pocainta?  Pocainta este una din invataturile fundamentale a bisericii noi testamentale.

 Cuvantul pocainta il gasim scris o singura data , intr-un singur verset in V. T.  , , De aceea mi-e scârbă de mineşi mă pocăiesc în ţărână şi cenuşă.”( Iov 42:6)   In schimb ideea de pocainta este centrala atat in V. T. cat si in N. T.

 Cuvantul evreiesc care exprima aceasta idee(pocainta) este SUHB, si inseamna: a te intoarce, reantoarcere la punctul initial, a restaura,  a te intoarce acasa.  Elementul central al acestei ideei este convertirea ceea ce inseamna o schimbare a intregului om facand referire la intoarcerea la Domnul.  "Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi;  chemaţi-L câtă vreme este aproape.

Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând.” (Isaia 55:6-7)

Pentru Israel asta inseamna reintoarcerea sincera la IAHVE(Dumnezeul legamantului).  "Şi dacă de acolo vei căuta pe Domnul Dumnezeul tău, Îl vei găsi, dacă-L vei căuta din toată inima ta şi din tot sufletul tău.   Şi după ce ţi se vor întâmpla toate aceste lucruri în strâmtorarea ta, în zilele de pe urmă, te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău şi vei asculta glasul Lui, , (Deut. 4:29,30 )

Fiind mai mult decat o simpla exteriorizare a regretelor si o schimbare de moment al comportamentului, ea presupune smerenie si schimbare asiduo dupa Dumnezeu cunoscandui voia.  "Le voi da o inimă ca să înţeleagă că Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, dacă se vor întoarce la Mine cu toată inima lor. '' (Ieremia 24:7)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 82
Opțiuni