Dumnezeu socoteste pe pacatos neprihanit
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, New  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/11/2007
    12345678910 0/10 X
Rom 4:5 pe cînd, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el, îi este socotită ca neprihănire.

Dumnezeu vrea ca tu sa ai indrazneala atunci cand vii in fata Lui. El nu vrea ca tie sa iti fie frica sa vii la El, simtindu-te nevrednic din pricina pacatelor tale. El vrea ca tu sa vii la El plin de indrazneala, stiind ca moartea, ingroparea si invierea Fiului Sau Isus Cristos te-a indreptatit si calificat ca sa primesti cu indrazneala de la El.

Acesta este felul de indrazneala pe care femeia cu o scurgere de sange a avut-o atunci cand L-a atins pe Isus (Marcu5:25-34). Acesta femeie stia ca incalca o lege a Leviticului care spune ca orice femeie care are o scurgere de sange este necurata si nu are voie sa apara in public sau sa atinga pe cineva (Levitic15).

Dar ea a refuzat sa se simta condamnata de lege. Ea a crezut ceea ce auzise despre Isus si a stiut ca din partea Lui va primi doar dragoste si compasiune, nicidecum judecata. Ea a crezut ca Isus o va indreptati si o va califica sa primeasca miracolul de care avea nevoie. De aceea si-a facut loc prin multime si a atins haina Lui Isus, care intr-adevar i-a spus „Fiica, credinta ta te-a vindecat" (Marcu5:34).

Ce a fost cu credinta ei de a vindecat-o? Romani4:5 ne spune „credinţa pe care o are pacatosul, îi este socotită ca neprihănire". Cand crezi ca Dumnezeu il indreptateste pe pacatos, aceasta iti da curajul de a veni la Dumnezeu chiar si atunci cand te simti necurat pentru ca ai pacatuit.

Atunci cand cazi, nu fugi de Dumnezeu ci fugi cu indrazneala la El stiind ca esti indreptatit prin sangele Lui Cristos si nu prin buna ta comportare.

Diavolul ar putea sa iti spuna „Cum poti face asta? Cine crezi ca esti?" Nu il asculta ci ridica-te si multumeste Lui Dumnezeu pentru sange si pentru darul necondamnarii (Romani8:1). Daca Dumnezeu il indreptateste pe pacatos, cu atat mai mult o va face cu tine, fiul Lui preaiubit!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1217
  • Export PDF: 3
Opțiuni