Dumnezeu poate califica pe cel descalificat
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, New  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/11/2007
    12345678910 0/10 X
Psa 103:4 El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare;

Patru femei sunt mentionate in genealogia Lui Isus (Matei1:1-16). Interesant este ca ele nu sunt Sara, Rebeca, Lea sau Rachela, sotii ale patriarhilor Vechiului Testament. In schimb sunt mentionate Tamar, Rahab, Ruth si Bathsheba, femei care aveau un trecut moral destul de indoielnic.

Tamar a recurs la inselatorie si prostitutie pentru a obtine un copil de la socrul ei si totusi, de pe linia ei genealogica, a tribului Iuda, a venit Mesia (Geneza38).

Rahab era dintre neamuri, o prostituata din Ierihon, care a crezut in Dumnezeul lui Avram, Isac si Iacov (Iosua2:1-21). Ea a devenit mama lui Boaz, care s-a insurat cu Ruth (Ruth4:13).

Ruth era o femeie dreapta din punct de vedere moral dar era Moabita, adica dintre neamuri si deci era considerata necurata. Totusi, aceasta femeie dintre neamuri, a devenit bunica lui David (Ruth4:13-17), pe care evreii il considera cel mai mare rege al lor.

Bathsheba a comis adulter cu David (2Samuel11:4), dar mai apoi a dat nastere lui Solomon (2Samuel12:24)din a carui linie regala coboara Isus.

Deci, ce ne spune Dumnezeu aici?

El ne spune ca este mai mare decat pacatele noastre – unde pacatul abunda, harul se inmulteste si mai mult (Romani5:20). Harul este mai mare decat pacatele noastre astfel incat chiar si cand lumea ne descalifica, Dumnezeu ne poate califica sa primim binecuvantarile Sale.

Dumnezeu de asemenea spune ca El este un Dumnezeu al multor sanse. Vietile acestor femei ne arata ca si atunci cand necazurile noastre sunt rezultatul faptelor noastre, ele nu sunt nici finale nici mortale. Caci atunci cand ne intoarcem catre El, El poate schimba situatia in care ne aflam pana vedem gloria Sa stralucind asupra noastra.

In final, Dumnezeu spune ca El este un Dumnezeu al pozitionarii supranaturale. Chiar si cand toate legaturile noastre lumesti s-au dus, in momentul in care ne intoarcem catre El, El va gasi cai prin care sa schimbe robia noastra in binecuvantare. Cum a aratat in viata lui Ruth, El ne poate plasa la locul potrivit, in timpul potrivit pentru ca acea usa a binecuvantarii sa se deschida pentru noi.

Prietene, nu privi la trecutul tau natural sau circumstante si nu te descuraja. Increde-te in Acel care „îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare"!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1041
  • Export PDF: 4
Opțiuni