Întrebări inutile
Autor: Anonim  |  Album: Îndemnuri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/02/2012
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 2 voturi

    Ferește-te de întrebările nebune și nefolositoare... (2 Timotei 2:23)

    Serialul întrebărilor nebune și nefolositoare își are începutul în grădina Eden. Acolo, vrăjmașul lui Dumnezeu și al omului a început să pună astfel de întrebări. Se pare că mulți oameni sunt înclinați să procedeze la fel, spre propria lor pierzare. Ei răsfoiesc Biblia căutând anumite texte ce ar putea fi amenințătoare pentru ei, apelând apoi la rațiune și filozofie pentru a-și putea singuri închide ușa inimii în fața versetelor citite. Cred că putem numi o astfel de căutare o preocupare nefolositoare a omului nechibzuit. În felul acesta, el pune la îndoială adevărul biblic. 

    De asemeni, oamenii doresc răspunsuri convenabile și pentru anumite împrejurări ale vieții. Ei adună argumente și dovezi, dorind parcă să demonstreze cum cel de lângă ei și-a tăiat singur creanga de sub el pentru a cădea la pământ.

    Există, desigur, un orgoliu omenesc de a critica Cuvântul dat de Dumnezeu, nimicind prin aceasta orice simțământ bun. Cât de ușor ne este să privim la paiul din ochiul fratelui, fără a avea teama că într-al nostru ar putea exista o bârnă!

    Să nu ne distrugem propriile bunuri prin critica noastră, mâine poate vom avea mare nevoie de ele, deși azi ni se par nefolositoare. Părțile din Biblie care sunt atacate cu întrebări inutile, se vor dovedi într-o zi esențiale pentru viața noastră.

    Să ne ferim de întrebări inutile!

foarte bine ai scris la sfârşit. Să ne ferim de întrebări inutile, dar zic eu, să ne ferim şi de fapte inutile, iar dacă astăzi nu înţelegi un anumit pasaj din Biblie, aşteaptă cu răbdare să mai creşti şi la timpul potrivit Domnul singur îţi va explica ce înseamnă, dacă vrei şi dacă asta îţi este dorinţa, de a înţelege Cuvântul, iar dacă este doar de dragul discuţiei, a polemicilor, El îţi va răspunde şi la aceste lucruri şi vei simţi Adevărul Său dar poate într-un mod cum nu aşteptai. Deci ,,să ne ferim de întrebări inutile".
Domnul să te binecuvânteze.
Adăugat în 29/02/2012 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1473
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni