Oi fara pastor
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Iata ca vine ceasul si a si venit, cand veti fi risipiti fiecare la ale lui; si pe Mine ma veti lasa singur" (Ioan 16:32). In noaptea acesta , toti veti gasi o pricina de poticnire; caci este scris: "Voi bate pastorul si oile vor fi risipite" (Matei 26:31).

Am calatorit mult in Australia, atat in est cat si in vest. Un lucru curios si ciudat in acelas timp pe care il poti vedea aproape la tot pasul sunt multimea de oi. Australia este renumita prin cresterea oilor si productia de lana. Dar desi vezi asa de multe oi, nu vei vedea nici unde un pastor. Sunt ingradite pe anumite parcele de un gard de sarma si lasate singure vara si iarna, noaptea si ziua. Pasunea adesea este uscata. Uneori stau in soare, uneori in ploaie. Apa pe care o beau nu este de izvor ci cea colectata in rezervoarele umplute cu ajutorul morilor de vant sau din apa de ploaie.

In ultima vreme am intalnit atatia frati care sunt cand intr-o biserica, cand in alta.Sunt ca oile fara pastor, si cand o oaie este asa si pasunea ei nu este cea dorita. Ei nu au ajuns la apele de odihna, sa se odihneasca in Hristos, sa aiba din belsug totul in El, dragoste de frati, indelunga rabdare si bunatatea ca sa-i accepte pe frati asa cum sunt. Ei cauta satisfactia nu in Domnul si nu-si trag energia duhovniceasca din puterea tariei Lui. In schimb sunt nemultumiti de mana pe care o primesc, sunt ingraditi de suspiciuni, prejudecati, mandrie, incapatanare, nesupunerea fata de autoritatea bisericii si acestea aduc sterpiciune sufleteasca. Am cunoscut familii numeroase cu 8 sau 10 copii, care nu au stat in aceas biserica, ci cand la penticostali, cand la biserica celor ca si ei, si acum copiii lor nu sunt nicaieri. Paguba este foarte mare pentru cel ce se poticneste in Domnul Isus, pentru ca nu-L crede pe cuvant ca El este in stare sa le satisfaca nevoile chiar in cele mai vitrege conditii.

Dar cei ce stau in turma Domnului, care sunt statornici sunt binecuvantati. Domnul le intinde o masa chiar si in fata vrajmasilor. Ei sunt turma pasunei Lui si El le este Pastorul, nevazut si totusi prezent prin Duhul Sfant. Atunci ei pot spune cu adevarat ca "nu duc lipsa de nimic". Domnul Isus este usa oilor, si cei ce intra prin El gasesc pasunea cea mai grasa, apa cea mai limpede. Ferice de cel ce sta in turma si nu se razleteste. El este la adapost de orice pericol si va fi sadit in casa lui pe vecie.

Doamne Tu ne esti Pastorul, noi suntem poporul Tau
Ce calatorim prin lumea stapanita de cel rau.
Tu ne stii dorinta noastra, caci nimic nu-Ti este-ascuns
Vrem s-ajungem toti acolo unde-ntai Tu ai ajuns.

Noi la Tine toti scaparea vom gasi in oric greu
Da-ne Tu mereu putere sa invingem orice rau.
Slabi suntem, prin Tine insa, noi cu bine vom scapa
Caci Tu esti Pastorul nostru, iar noi suntem turma Ta.
(N. Moldoveanu, Doamne, Tu ne esti Pastorul)

Doamne, cat de mult datoram harului Tau, de aceea ajuta-ne sa ramanem in turma Ta si sub pastorirea Ta minunata. Amin.
Domnul e pastorul meu
Domnul e pastorul meu si nu voi duce lipsa de nimic.(Ps 23 :1)Daca Domnul e pastorul nostru nu conteaza ca umbli din biserica in biserica daca esti o oaie a Domnului,vei ramane o oaie a Lui,indiferent de umblarea ta,totul este sa ne punem increderea in Domnul nostru Isus Hristos si" mai bine sa cauti adapost in Domnul decat sa te increzi in cei mari."si in biserici.(Ps.118:9),(Ps.37:39-40)Domnul insusi are grija de copii lui,nu va ingrijorati voi de ei .Domnul are grija,...fiecare sa aiba grija de el insasi sa nu cada.Turma Domnului e imprastiata ca sa se vada lumina si sa raspandeasca lumina din loc in loc si iarasi ne va aduna la vremea potrivita,Ieremia 23:3-8 s-a incheiat vremea de turma ,acum suntem slobozi in ISUS HRISTOS, SLAVIT SA-I FIE NUMELE PE TOT PAMANTUL ,CACI VIU ESTE DOMNUL.Amin
Adăugat în 25/02/2010
Statistici
  • Vizualizări: 1774
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni