Adoptaţi în familia lui Dumnezeu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Textul - Romani 8:12-27
Versetul de memorat - Romani 8:16

"Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu."

Duhul adevereşte, adică mărturiseşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu, pentru că am primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm "Ava", adică "Tată". Niciunde în Vechiul Testament, Dumnezeu nu este numit Tată, pentru că relatia aceasta de Tată şi fiu nu a existat înainte de răscumpararea câştigată prin Hristos. Am vorbit cu altă ocazie cum omul duhovnicesc este călăuzit de Duhul Sfânt şi de principii noi. Versetul 12 ne spune că noi nu mai suntem datori firii pământeşti. O traducere englezească spune că noi rămânem datori, dar nu firii mai mult. Altă traducere spune că o datorie ni s-a dat, dar aceasta nu faţă de propria noastră natură umană. Datoria noastra este de acum să trăim pentru Dumnezeu, pentru că în v. 14 spune: "Toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu". Dumnezeu a trimis Duhul Sfânt să ne călăuzească şi datoria noastră este acum să ascultăm de călăuzirea Lui.

Credincioşii sunt copii ai lui Dumnezeu şi deci moştenitori, ca rezultat al adoptării lor în familia Lui. Potrivit regulilor de adoptare din Imperiul Roman din vremea aceea, cel adoptat trecea sub controlul absolut al noului tată iar consecinţele înfierii erau:

1. Cel adoptat îşi pierdea toate drepturile din familia din care provenea şi câştiga toate drepturile unui fiu legitim în noua familie. 

2. El devenea moştenitor al moştenirii noului tată, chiar dacă tatăl mai avea şi alţi fii.

3. După lege, viaţa trecută a celui adoptat era uitată, toate datoriile anulate şi era privit ca o nouă persoană şi nu avea nimic de a face cu cine a fost în trecut.

4. În ochii legii, el era în exclusivitate fiul noului lui tata.

Regula aceasta este dovedită ca adevarată, căci se spune despre imperatorul Claudius că l-a adoptat pe Nero, pentru a fi urmaşul lui pe tron. Acest tablou arată ceea ce înseamnă adoptarea noastră în familia lui Dumnezeu. Nu am făcut nimic, pentru a merita aceasta. Aceasta se datorează dragostei şi îndurării nespus de mari a Tatalui nostru ceresc. Noi suntem moştenitori împreuna cu Hristos, Fiul cel preaiubit al lui Dumnezeu.

Meditaţia zilei: Mărturiseşte şi duhul meu, împreună cu Duhul Sfânt, că sunt fiu şi moştenitor al cerului?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2627
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut 2
  • deliaEstera  fara album

    floridinmaracineni  fără album

    Conținut 0 2
Opțiuni