Apostoli mincinosi
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Textul - 2 Corinteni 11:1-15;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 11:15

"Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui (ai Satanei) se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor".

Daca au fost apostoli mincinosi pe vremea lui Pavel, cu atat mai mult in zilele din urma, cand Satana va incerca sa amageasca chiar si dintre cei alesi. Inca din primul secol, si Ioan scrie ca s-au ridicat "multi anticristi. Ei au iesit din mijlocul nostru...ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri". Pavel fiind plin de o gelozie dupa voia lui Dumnezeu, incearca sa avertizeze Biserica Lui cu privire la aparitia acestor Hristosi si apostoli mincinosi in zilele din urma. Pavel isi exprima teama ca deja unii au fost inselati de Satana si gandurile lor s-au stricat de la curatia si credinciosia care este fata de Cristos. El ne da un ghid cum putem recunoaste pe acesti apostoli mincinosi?

1. Ei propovaduiesc un alt Isus, un alt duh si o alta Evanghelie decat cea pe care a propovaduit-o Pavel. Din invatatura lor se deduce ca ei au fost sedusi de Satana sa creada si sa propovaduiasca o minciuna. Cuvantul pentru apostol mincinos folosit de Pavel este idiot.

2. Acestia sunt, de obicei, foarte elocventi in vorbire si stiu foarte bine sa-si argumenteze punctul de vedere (v.5-6). Datorita pregatirii lor academice si a statutului lor ei sunt aroganti. Ei cauta orice prilej ca sa se masoare cu altii si dau o impresie falsa ca sufera pentru Hristos (v.19-20); si sunt din fire laudarosi (v.18). Ei au succes pentru ca sunt buni de gura si nu pentru ca sunt"plini de Duh"

3. Din v.13 vedem ca ei se prefac ca sunt apostoli ai lui Hristos, dar in fapt sunt niste inselatori, si ca si Satana se prefac in ingeri de lumina. Ei vestesc Evanghelia mai mult pentru plata, fac din ea o profesie. Chiar in timpul lui Pavel erau rabini care pretindeau ca nu trebuie sa ia bani pentru ca invata, dar pe de alta parte, ei invatau ca este un lucru deosebit de merituos sa suporte un rabin. Cine facea asa isi asigurau un loc in academia cereasca, asa ziceau ei. Testul cel mai sigur pentru identificarea apostolilor mincinosi este sa vedem daca este consistenta in propovaduirea lor, daca traiesc ceia ce predica, daca dau mesaje amestecate si daca se abat de la Evanghelia Domnului Isus, care indeamna la lepadare de sine si smerenie. Sunt si azi oameni care sustin ca smerenia este o slabiciune si nu o virtute.

Meditatia zilei: Cunoasterea duhurilor este un dar al Duhului Sfant. Il am?
Multă pace. Sunt aicea printre noi astfel de oameni, nu ne sunt frați.Oricât de elocvenți ar fii, oricât de academici ar fii.....aroganța îi trădează, mîndria lor și fariseismul îi trădează, dar mai presus de toate, îi trădează asta..........Cei răi n-au pace, zice Domnul. Ei n-au avut și nu au nici astăzi această minunată pace. Mulțumesc mult.
Adăugat în 14/12/2013 de statornicul
Statistici
  • Vizualizări: 2642
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni