Nu eu, ci El (1)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/05/2024
    12345678910 0/10 X

                                                                 Nu eu, ci El (1)     

   Nu mai trăiesc „eu” ci Hristos, trăiește în mine. „Am fost răstignit împreună cu Cristos; și (acum) trăiesc. Dar ce trăiesc acum nu mă mai reprezintă, ci Cristos este Cel care trăiește această viață în mine. Astfel, eu îmi trăiesc viața pe pământ prin credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit. El S-a oferit pe Sine Însuși (ca Sacrificiu) pentru mine.”   

   Cel ce a fost răstignit aici, împreună cu Hristos, a fost Pavel. Deci Pavel a murit și a fost îngropat, nu mai este, însă el exclamă; și (acum) trăiesc. Dar cine a murit? A murit Pavel cel născut în natura lui Adam, omul rezultat după căderea lui în păcat. Deci Pavel a murit, împreună cu Hristos, nu mai este Pavel (omul) cel vechi. S-a dus și acum un alt (om) Pavel nou trăiește. Acesta are ADN-ul Tatălui ceresc. Este un „fiu” al Tatălui. Duhul lui a venit la „Viață” împreună cu Hristos. A înviat un om din cer, care trăiește pe pământ, dar important este că acum nu mai trăiește el, ci Hristos în el. Trăiește „Viața” pe pământ în și cu Hristos. Este conștient că duhul lui Viu, din pricina neprihănirii lui Hristos, din el, este ascuns cu Hristos în Dumnezeu, la drapta Tatălui și de acolo nu mai trăiește Pavel cel vechi, ci trăiește Hristos în el. De ce? Pentru că, Pavel s-a născut în Hristos. El zice: „și trăiesc, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine.” Când eu și cu tine ne-am născut din nou, prin credință, în Hristos, este un nivel nou, am fost iertat de păcat și păcate, deci suntem, în Hristos. Am primit mântuirea prin credință și El Hristos a venit să locuiască în noi, prin Duhul Lui. Suntem Templul Duhului Sfânt. Înțelegi? Noi suntem în El și El în noi. Asta-i „Viața” adusă de Isus la Cruce. Asta-i „Viața” din belșug. Hristos în noi Nădejdea Slavei. Am început o nouă „Viață”, un nou domeniu de existență, o nouă dimensiune a Dragostei lui Dumnezeu, în care Duhul nostru s-a făcut „una”cu Duhul Lui. Știți ce înseamnă „una”? Înseamnă „una”, același Duh, nedespărțiți. 1 Corinteni 6:17. „Dar cine se lipește de Domnul, este un singur duh cu El.” Asta nu e trupește, ci duhovnicește, „una” cu El, un singur „duh”. Iar trupul nostru Templul Lui, unde Și-a făcut locuința.

   1 Corinteni 3:16-17. „Nu știți că noi suntem templul lui Dumnezeu și că Spiritul Său locuiește în noi? Dacă cineva distruge templul lui Dumnezeu, va fi distrus de Dumnezeu, pentru că este un templu sfânt; iar voi sunteți acel „Templu”.

   1 Corinteni 6:19. „Nu știți oare că Templul Spiritului Sfânt este tocmai trupul vostru în care locuiește El, fiind pus acolo de Dumnezeu? Și nu știți că voi nu mai sunteți ai voștri?”------- Aleluiaaa, Hristos Domnul nostru trăiește „Viața”lui în noi. Amin!

 
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 77
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni