Chipul Nostru
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/04/2024
    12345678910 0/10 X

                                                                        Chipul Nostru (5)   

   Aleluiaaa, Domnul Isus a plătit păcatul din Eden și toate păcatele omului căzut, trecute, prezente și viitoare, atunci când cineva hotărăște să le aducă la El, care zice că nu Și-le mai amintește, iar nouă ne-a scris legile Lui în inimă și le-a scris în mintea noastră. Acum învățăm să le trăim în fiecare zi. El a pus din nou Chipul Lui în noi, chiar atunci când am crezut și am fost născuți din nou. Referințe Biblice pentru acest lucru.

   Romani 8:29. „Noi știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, al celor ce sunt chemați în acord cu planul Său. Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai dinainte, El i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea „chipului Fiului Său”, astfel încât Isus să fie întâiul născut dintre mai mulți frați”. . ------ Dumnezeu nu a falimentat nicicând, chiar dacă diavolul a înșelat omul în Eden, Dumnezeu are oameni după chipul Lui și a avut tot timpul, oameni care L-au ascultat și L-au crezut și au avut credința și speranța Unui Salvator care v-a aduce eliberare poporului asuprit de cel rău. Și, și mai mult în Eden omul a fost modelat de mâna lui Dumnezeu, din țărâna pământului și i-a suflat în nări duh de viață din El, cu „Chipul Lui”, dar la cruce în Hristos și prin Duhul Sfânt, „omul” a fost „născut din nou”, din El. Are ADN-l Lui și „Chipul Lui”. Este o făptură nouă, toate cele vechi din viața lui s-au dus și toate lucrurile s-au făcut noi, fără implicarea omului, ci prin har și credință. Hristos a făcut tot și omul primește prin credință.

   1 Corinteni 15:45-49. „Așa este și scris: „Primul om Adam, a devenit un suflet viu“. Ultimul Adam a devenit un duh dătător de viață. Dar primul nu este cel spiritual, ci este cel firesc; apoi vine cel spiritual. Primul om a fost făcut din țărâna pământului. Al doilea Om este din Cer. Așa cum era cel pământesc, așa sunt și cei pământești; și așa cum este Cel Ceresc, așa sunt și cei cerești. Așa cum am purtat chipul celui pământesc, tot astfel vom purta și chipul Celui Ceresc.”------- Al doilea Adam Și-a desăvârșit lucrarea, a reușit omul după „Chipul Lui” și este un duh dătător de viață și nu de moarte, cum era primul Adam. Cine intră în relație cu El, este un BIRUITOR, cum este EL, are tot ce are El și poate tot ce poate EL. Dragostea Lui a învins, moartea și locuința morților. Suntem fii născuți din El, moștenitori cu Hristos și preiubiții Tatălui! Amin!

   2 Corinteni 3:18. „Iar noi toți, cu fața neacoperită, reflectând gloria Domnului ca într-o oglindă, suntem transformați după același „chip al Său”, din glorie în glorie. Și aceasta vine de la Domnul, Care este Duhul.”  

   Coloseni 3:10. „Nu vă mințiți unul pe altul, pentru că v-ați dezbrăcat de omul cel vechi și de faptele lui și v-ați îmbrăcat cu „omul cel nou”, care este înnoit în cunoaștere, după „chipul Creatorului” său.”------  Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt, pentru că suntem fii de Dumnezeu, care purtăm Chipul Tău. Așa ai dorit Tu, „Să facem om după Chipul Nostru”. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 67
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni