Liber și rob
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 02/03/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                                 Liber și rob   

   Putem fi în același timp și liberi și robi? Da, putem și suntem. Fiecare ne-am născut în robia păcatului, de unde Domnul Hristos, ne-a eliberat. Suntem liberi în Hristos de tot ce este păcat. ----- Romani 8:1. „Fiindcă legea Duhului vieții în Cristos Isus m-a eliberat de legea păcatului și a morții.”, ----Evrei 2:15. „Și să elibereze pe aceia care, prin frica morții, erau toată viața lor supuși robiei.”----- Ce mare HAR, avem în Hristos Isus. Când am fost născuți din nou, ne-am născut în El, o făptură nouă, un om nou. Suntem fiii Tatălui, avem ADN-ul Lui, natura Lui, adică fire dumnezeiască. ----- 2 Petru 1:4a. „Prin care ne sunt dăruite cele mai mari și prețioase promisiuni, ca prin acestea să deveniți părtași naturii dumnezeiești.” Am fost făcuți liberi, nu mai suntem robii păcatului. ---- „ Romani 6:18. „și, după ce ați fost eliberați de păcat, v‑ați făcut „robi” ai dreptății, a neprihănirii”. ---- „Rob” al neprihănirii nu este același lucru cu rob al păcatului. Este vorba de două împărății, Împărăția lui Hrisos și împărăția celui rău. Am fost rob celui rău, dar acum sunt „robul” lui Hristos. Coloseni 1:13. „El ne‑a izbăvit de sub puterea întunericului și ne‑a strămutat în Împărăția Fiului Său preaiubit”. Minunat, suntem robii Domnului, liberi în Hristos. Dar cine ne ținea robii păcatului? În împărăția celui rău, nu era altă șansă, decât rob păcatului, trăiam în omul vechi, adamic. Acolo am primit identitatea de „rob” al păcatului. Dar la nașterea din nou, omul vechi, a fost răstignit, îngropat, înviat și înălțat cu Hristos în Dumnezu. Când am înviat, am venit liberi, într-un om nou, după Chipul lui Dumnezeu, toate cele vechi s-au dus. Robia păcatului s-a dus, și am primit „robia” Duhului Sfânt care Și-a făcut Locuința în trupul nostru. Duhul nostru a fost adus la viață, din despărțirea care s-a făcut în Eden și Viața poate să-și urmeze cursul, în robia neprihănirii lui Hristos.     

Acum nu mai suntem robii păcatului, ci suntem „fii” de Dumnezeu, robi ai neprihănirii. Galateni 4:4-7. „Dar când s‑a împlinit vremea, Dumnezeu L‑a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să‑i răscumpere pe cei de sub Lege, și astfel să căpătăm înfierea. Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu ni L‑a trimis în inimi pe Duhul Fiului Său, care strigă: „Avva!”, adică „Tată!” Așa că nu mai ești rob, ci „fiu”; și dacă ești „fiu”, ești și moștenitor prin Dumnezeu.”------- Duhul fiului este făcut desăvârșit, născut în Hristos cu natura Lui, cum va fi toată veșnicia. Sufletul a fost înfiat și un copil înfiat, trebuie să învețe noua lui viața, într-o altă familie, familia Tatălui. Aici suntem robii neprihănirii, învățăm din Duhul cum să ne disciplinăm noul ucenic, „sufletul nostru”, pentru o viață de biruință. Ca robi ai neprihănirii, asemenea Domnului Isus, care la fel a fost Robul Tatălui, ascultând tot ce zicea și făcea Tata, El făcea întocmai și noi ca robi facem pentru sufletul nostru tot ce EL ne învață prin Cuvântul Lui. În umilință ascultăm tot ce El prin Duhul ne arată, ne spune, ne învață ca după ce sufletul nostru va fi matur în duh, să putem uceniciza și noi la rândul nostru alte suflete, multiplicând în ele pe Hristos și voia Lui și nu multiplicându-ne pe noi și religia noastră, care s-a multiplicat în cei pe care i-am convertit, în chipul religiei noastre și bat pe loc de zeci de ani pasul tradiției și neprihănirea lor. Noi suntem liberi, față de toată puterea păcatului și robi ai neprihănirii lui Hristos, care ne-a așezat cu Hristos în Dumnezeu, în locurile cerești, de unde putem domni în viață cu Hristos. ----- Romani 5:17b. „... cei ce primesc belșugul de har și darul dreptății vor domni în viață printr‑unul singur, Isus Hristos!”    

Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt pentru identitatea, autoritatea, domnia Ta în noi, ca fii ai Tăi și mulțumim că ne înveți cum să slujim unii altora ca robi, cum și Tu Isus, nu ai venit să Ți se slujească, ci ca Tu să slujești. Te-ai făcut „rob” tuturor, ca să ne câștigi Viața din robia păcatului și să ne așezi în Tine, cu Tine și pentru Tine și gloria Ta. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 125
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni