Lege și legi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 21/01/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                                    Lege și legi   

   Sunt multe legi astăzi, stabilite de autoritatea supremă într-un stat și noi ca fii de Dumnezeu suntem învățați să respectăm aceste legi, până acolo când ne vor fi încălcate valorile noastre duhovnicești. Atunci avem dreptul dumnezeiesc să ne apărăm credința, chiar cu prețul vieții. De aceea trebuie să cunoaștem cine suntem și cum suntem noi în Hristos și cine suntem și cum suntem în relație cu autoritatea lui Hristos și autoritatea pământească. Omul Adam a călcat autoritatea Creatorului lui, când i-a spus, „să nu mănânci. .” Călcarea legii Creatorului, a dat curs legii celui rău, pe care Adam o ascultase. Și de atunci și până la venirea Domnului Isus după Biserica Lui, toți oameni se nasc sub această lege, numită „legea păcatului și a morții”. Această lege a ținut până la Hristos, după care Hristos ne-a adus Legea Duhului de viață, pe care o primim prin credință, devenind fiii Săi, prin naștere.    

   „Romani 10:4a.”Căci Hristos este sfârșitul Legii~& ."_~ Hristos a împlinit Legea, pe care nici un om pe pământ nu a reușit să o împlinească, până la El. Hristos ne-a adus o nouă Lege, „Legea Duhului de viață”, care lucrează în cei care o primesc prin naștere din nou, viața, scrisă în inimile și mințile fiilor chiar de Hristos și care fără trudă și condamnare împlinesc poruncile Lui, din dragoste. Cum și de ce? Pentru că au fost izbăviți și salvați de sub puterea păcatului și a morții și transferați sub Legea Duhului de viață, în Hristos. Aleluiaaa, în Hristos nu mai există condamnare. Pavel zice, „nici eu nu mă judec și nu-mi pasă nici că mă judecă alții”.    

   Romani 8:2. „Fiindcă, Legea Duhului vieții în Cristos Isus, m-a eliberat de legea păcatului și a morții.”    

   Omul care nu-i născut din nou, trăiește în legea păcatului și a morții. Sunt oameni care trăiesc frumos, moral și fac fapte bune, dar în această lege nu ai siguranța salvării tale, fiindcă mântuirea sufletului nu se face prin fapte, ci doar prin credință și când crezi asta, Duhul Sfânt naște omul în Hristos, o făptură nouă, un om nou, cel vechi a murit împreună cu Hristos, atunci când ai crezut. În Legea Duhului de viață, nu este vorba de fapte bune, ci de „Viața” din Hristos, care va face faptele lui Hristos, sub influența Duhului Sfânt. Hristos este Pomul vieții și faptele bune din pomul cunoștinței nu valorează nimic, pentru că sunt făcute în păcatul nerezolvat în Sângele lui Isus și în moarte, fiindcă nu-i „Viața” lui Hristos în el. Mulțumesc Tată, pentru Sângele Fiului Tău, care ne-a adus „Viața” și nemurirea, pentru eternitate. Mulțumesc Duhule Sfânt, pentru puterea învierii Tale în noi. Suntem ai Tăi pentru vecie. Amin!
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 136
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni