Lucruri începătoare
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 23/10/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                             Lucruri începătoare   

   În credința lui Isus Hristos, cel ce o primește învață niște lucruri, care făcându-le el dă dovada că este copil de Dumnezeu. Dacă sunt în jurul lui fii de Dumnezeu maturi, care să-l ajute în desăvârșirea lui, el poate învăța din dragoste aceste lucruri, în nivelul de începători. Să vedem ce zice autorul cărții Evrei. Evrei 6:1-2.”De aceea, lăsând în urmă învățăturile începătoare despre Hristos, să mergem către maturitate, fără să mai punem iarăși temelia pocăinței de faptele moarte și a credinței în Dumnezeu, a învățăturii despre botezuri, punerea mâinilor, învierea morților și judecata veșnică. Și vom face lucrul acesta, dacă va îngădui Dumnezeu.”Ați văzut cumva mulți creștini care au depășit stadiul acesta de începători? Eu nu prea am văzut și auzit. După zeci de ani de pocăință încă nu s-au asigurat în cujetul lor, căci sunt siguri pe temelia credinței primite. Temelia credinței lor este pedalarea pe faptele moarte, fapte care Isus le-a plătit pedeapsa, la cruce. Faptele moarte sunt faptele sufletești din Adam, care au fost ispășite, odată pentru totdeauna de Isus, Salvatorul nostru. Când este vorba să mergem spre cele desăvârșite, încă nu știn ce credem despre Dumnezeu, nu știm câte botezuri sunt și cum trebuie făcute, apoi este încurcătură cu punerea mâinilor, învierea morților și viața veșnică. Aici s-au oprit creștinii și nu mai pot primi odihna lui Hristos, pentru că sunt mereu în contradicții unii cu alții. Învățătura aceasta începătoare, care trebuia depășită acum, ca să mergem și să ajungem la cele desăvârșite în Hristos, este un blocaj în Trupul lui Hristos, pentru că fiii nu se pot maturiza la acest stadiu. Pavel zice: Efeseni 4:14-15.”ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire.” Să fii tot copil la minte la 20-30 ani de pocăință? Serioase întrebări ar trebui să ne punem și să căutăm acei oameni care ar putea să ne ajute. Pasul următor îl găsim în:    

   Evrei 5:11-14.”Asupra celor de mai sus avem multe de zis, lucruri greu de explicat, căci v‑ați făcut greoi la pricepere. Deși se cuvenea să fiți învățători de multă vreme, aveți nevoie să fiți învățați iarăși adevărurile elementare ale cuvintelor lui Dumnezeu; ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare. Cine se hrănește cu lapte încă nu s‑a obișnuit cu învățătura despre neprihănire, căci este un copil. Hrana tare este însă pentru cei maturi, pentru cei a căror judecată s‑a deprins, prin întrebuințare, să deosebească binele și răul.”   

   Învățăturile începătoare sunt numite aici, „lapte”. Mulți au ajuns să nu mai mănânce nici un lapte proaspăt, ci searbăt, din pricina necunoștinței Adevărului. Mai departe, „hrana” tare este Cuvântul despre „neprihănire”, în care ne găsim identitatea și înțelegem voia Domnului pentru noi. Dacă ai ajuns aici, glorie Domnului Isus, sunt speranțe pentru destinul care Dumnezeu l-a pregătit unui fiu matur, de a duce Evanghelia lumii și mulți fii să vină la El, la slavă. Mulțumim Tată!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 260
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni