Omorâți dar ......
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 09/05/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                             Omorâți dar... . .    

   Coloseni 3:1-5.”Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, căutați lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu! Gândiți‑vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ! Căci voi ați murit, și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Când Se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă. Omorâți, așadar, mădularele [voastre] de pe pământ: desfrâul, necurăția, patima, pofta rea și lăcomia, care este închinare la idoli!”    

Ca să știm și să putem - omorî - păcatul din mădularele noastre, e bine să fim siguri că am - înviat - cu Hristos, la o viață nouă, pentru că noi suntem morți față de păcat și vii pentru Dumnezeu. Suntem ascunși cu Hristos în Dumnezeu. Unde? În locurile cerești, în slavă. Pentru acest mare - Har - primit, Pavel zice două mari lucruri care ne vor da adevărata putere de a înțelege, unde, cum și de ce, ni se cere aceste lucruri. Dacă ați murit și ați înviat, ține-ți bine minte, să umblați și să vă gândiți doar la lucrurile de - sus -, pentru că acolo vă veți arăta și voi la venirea Lui, împreună cu El în slavă, duh, suflet și un trup schimbat. Și dragii mei pentru favorul acesta putem să - omorâm - mădularele noastre de pe pământ, ca să nu mai poată face păcat și să le învățăm să facă faptele Duhului Sfânt. Și cum vom reuși? Așa cum Adam a respins voia și ascultarea de Dumnezeu, în favorul minciunilor diavolului și duhul lui a murit, așa respingem cu dplină conștiență lucrurile diavolului din viața noastră, hotărâți pentru voia și planul lui Dumnezeu pentru noi și spunem - nu- oricărui păcat, la moarte cu el, iar mădularele noastre vii pentru neprihănire le facem roabe ascultării de Domnul. Câteva referințe Biblice, cum facem să moară păcatul din mădularele noastre, pe baza morții și învierii noastre împreună cu Hristos, în duhul nostru. Acum scoatem păcatul învățat și-l înlocuim cu viața lui Hristos din duhul noastru.      

   Coloseni 3:8.”Dar acum lăsați‑vă de toate acestea: mânie, furie, răutate, defăimare, vorbe rușinoase care v‑ar putea ieși din gură! Nu vă mințiți unii pe alții, întrucât v‑ați dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui și v‑ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoiește în cunoaștere, după chipul Celui ce l‑a creat.” ----- Scopul - omorârii - omului vechi este pentru că ne-am dezbrăcat de el și ne-am îmbrăcat cu omul nou, care crește după chipul Creatorului, din care ne-am născut din nou. Respingem și ne separăm de totul ce ține de pământesc și ne atașăm duhovnicescului, prin Cuvântul Adevărului adevărat. Referințe:    

   Coloseni 3:12-15.”Așadar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu sfinți și preaiubiți, îmbrăcați‑vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare! Îngăduiți‑vă unii pe alții și, dacă unul are motiv să se plângă de altul, iertați‑vă unul pe altul! Cum v‑a iertat Domnul, așa iertați‑vă și voi! Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați‑vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii! Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre! Și fiți recunoscători! Cuvântul lui Hristos să locuiască în voi din belșug! Învățați‑vă și sfătuiți‑vă unii pe alții cu toată înțelepciunea! Cu mulțumire în inimile voastre, cântați‑I lui Dumnezeu psalmi, cântări de laudă și cântări duhovnicești! Și orice faceți, prin cuvânt sau faptă, să faceți totul în Numele Domnului Isus, mulțumindu‑I prin El lui Dumnezeu Tatăl.” ----- Antidotul este, când ai răutate, spune, - nu- eu am bunătate în Hristos. Când îți vine să te dai mare, spune -nu- eu sunt smerit, așa-i Hristos. Când nu ai răbdare, spune - nu - eu am răbdarea, în Hristos. Mulțumesc Tată, Tu ești Biruitorul. Ai biruit la cruce, în Hristos și eu am biruința în El. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 237
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni