Mădularele noastre
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 02/05/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                                     Mădularele noastre

     1 Tesaloniceni 5.23.”Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin, iar duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără cusur, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.”

   La creație duhul, sufletul și trupul omului a fost - una- întregi și fără cusur. Dar omul prin păcat, prin neascultare a reușit să separe măreața uniune a omului, separând -duhul- de suflet și trup. Astfel -duhul- s-a separat de Creatorul, adică a murit, iar omul a rămas suflet și trup, conduse de satan, din sursa pomului binelui și răului. Să fim foarte atenți, omul a avut și are din sufletul lui nu numai răul ci și binele, dar este - binele - din pomul cunoștinței, - nu din Hristos, Pomul vieții -. Am vorbit foarte mult despre - duhul - omului, care se naște din nou, prin credință în lucrarea Domnului Isus terminată la cruce. Am vorbit despre - sufletul- omului care și el a fost - înfiat -, adică adoptat în familia lui Dumnezeu, după care urmează un proces de ucenicizare a sufletului, învățându-ne mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu, din duhul nostru, ca să putem crește în cunoștința Lui și să ajungem să trăim și să umblăm și cu sufletul, dar și cu - trupul- în faptele și trăirea Duhului Sfânt, din duhul nostru, ca să ajungem cum zice versetul tematic de mai sus, la venirea Domnului să fim găsiți ”întregi” și fără ”cusur”. Asta va da posibilitatea Duhului Sfânt să facă în noi învierea și transformarea -trupului - pentru întâmpinarea Domnului Isus pe norii cerului, la răpire. Dumnezeu a avut și are în vedere și - trupul- nostru, ca să fie dezvățat de lucrurile bune și rele din pomul cunoștinței și învățat cu lucrurile Duhului, din Pomul vieții, din duhul nostru. Pavel zice 2 Corinteni 5:17,”Căci, dacă este cineva în Hristos, este o creație nouă. Cele vechi s‑au dus, iată că toate s‑au făcut noi.” Toate noi, în Hristos. Dar la grădina sufletului este șantier și ne învățăm mintea, ca să poată da instrucțiuni clare și -trupului- pentru că trupul are mădulare, care au fost învățate să trăiască prin cele cinci simțuri, iar acum nu mai trăim prin vedere, ci prin - credință-. Credem Cuvântul Domnului, nu ce vedem și auzim... Mintea nouă spune stop, mădularului care zice, uite asta fac, fur, curvesc, beau... . Nu, zice mintea  din sufletul înnoit, acum facem ce zice Domnul. Fiecare mădular învață cum se îmbracă cu haina -neprihănirii- lui Hristos și face lucrurile Duhului Sfânt, din duhul viu, care a înviat împreună cu Hristos, la o viață cu totul nouă, duh, suflet și trup. Câteva referințe Biblice, pentru -trup-.

   Romani 6:13.”Să nu mai dați păcatului mădularele voastre, ca unelte ale nedreptății, ci dați‑vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca înviați din morți, și dați‑I lui Dumnezeu mădularele voastre, ca unelte ale dreptății! ---- Aleluiaaa,”mădularele voastre” = unelte nu a păcatului, ci ale neprihănirii.

   Romani 6:19~_."&~după cum odinioară ați făcut mădularele voastre roabe ale  necurăției și ale fărădelegii, tot astfel acum faceți mădularele voastre roabe ale dreptății, pentru sfințire! ----- Amin,”mădularele voastre” = roabe ale neprihănirii.

   1 Corinteni 6:15.”Nu știți că trupurile voastre sunt mădulare ale lui Hristos? Voi lua deci mădularele lui Hristos și voi face din ele mădulare ale unei desfrânate? ---- Amin,”trupul nostru” = mădulare a lui Hristos.

   Efeseni 5:30.”pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui și os din oasele Lui.” ---- mai putem face mădularele noastre - păcat -?

   Coloseni 3:5.”Omorâți, așadar, mădularele [voastre] de pe pământ: desfrâul, necurăția, patima, pofta rea și lăcomia, care este închinare la idoli! ------ soluția pentru biruință este - moartea -, moartea poftelor. Adică să moară pofta - curviei, lăcomiei - și asta se face prin Duhul, tu hotărăști că nu le mai vrei, la conducerea vieții tale și Duhul te face liber în Hristos.

   Mulțumesc Tată, căci cine este în Hristos, născut din nou, este o făptură nouă, toate cele vechi s-au dus, iată toate sunt făcute noi, duhul, sufletul și - trupul-, cu toate mădularele lui.

Amin!




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 222
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni