Împărăția la CRUCE
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 03/04/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                 Împărăția la Cruce

   Iată cum trebuie să vă rugați, a zis Isus ucenicilor Lui. Matei 6:10.”Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău; - vie Împărăția Ta -; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ. .” --- ”vie Împărăția TA”. Ceea mai mare minciună a celui rău cu care a amăgit creștinismul este să nu poată crede că Împărăția a venit la cruce. Cum putea Dumnezeu să ceară omului să se roage 2000 ani, ca Împărăția să vină, la sfârșitul vremii... . Împărăția Lui va fi, ori ne rugăm noi, ori nu, Împărăția este în cer. Ne rugăm ca Împărăția să vină în - noi-. Luca 17:20b-21.”Nu se va zice: ‘Uite-o ”aici” sau ”Uite-o acolo”. Căci iată că Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.” Dacă Împărăția este acum și aici în noi, este pentru că a venit împreună cu Împăratul, la cruce. Când Isus Împăratul nostru a înviat, Împărăția Lui a intrat în moștenirea noastră, a celor ce vor face pe Împăratul Împărăției, Împăratul lor personal, prin credință și har.

   Ioan 18:36a-37a.”Împărăția Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus.” ”Atunci, un Împărat tot ești!”, I-a zis Pilat. „Da”, a răspuns Isus. „Eu sunt Împărat.” ---- Dacă Domnul Isus este Împărat, atunci are o Împărăție aici și acum în fiii Lui născuți din El. În această Împărăție grațioasă Numele Tatălui nostru este sfințit și voia Lui se face pe pământ ca în cer. Mai mult noi am fost născuți din nou prin Duhul și Cuvântul, într-un - trup - Trupul lui Hristos, El fiind Capul Trupului și fiecare-n parte mădulare ale acestui Trup. Lumea nu poate pricepe această Împărăție, nici Biserica ca Trup a lui Hristos și Hristos Capul ei. Nu poate, fiindcă este o lucrare la nivelul duhului omului, unde doar Duhul Sfânt a intrat și locuiește de la nașterea din nou. Din duh, Duhul conduce viața unui fiu născut în această Împărăție, pentru ca sufletul înfiat și el să învețe înnoirea minții cu Cuvântul, adică cu Hristos, marele Împărat și tot ce a rămas din vechea împărăție lumească să fie scos afară și Împăratul să aducă toate lucrurile din duhul nostru în suflet și trup, pentru o viață de biruință pe pământ.

   2 Timotei 4:18.”Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău și mă va mântui, ca să intru în Împărăția Lui cerească.”-- 2 Petru 1:11.”În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.” ---- La cruce am fost iertați de păcat, vindecați de boli, eliberați de legături și blesteme. Dar în procesul de înnoire a minții cu Adevărul lui Hristos, mai sunt momente când deschidem uși unor atacuri a celui rău, care ne provoacă răni și căderi, dar avem Cuvântul vieții veșnice la îndemână ca să ne ancorăm în El și să-L trăim umblând în El. Acesta ne va izbăvi și mântui și ne va da din belșug intrare în Împărăția Lui cerească. Noi nu înaintăm cu greu pe drumul Împărăției, ci dacă vrem să ascultăm, să respectăm și să privim țină la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, vom avea din belșug întrarea în Împărăția cerească, ca sfârșit a alergării noastre în Împărăție pentru premiul chemării cerești. Mulțumesc Tată că ne-ai smuls din lumea asta de întuneric și ne-ai dus în Împărăția dragostei Tale, în Hristos Isus, prin Duhul Tău. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 288
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni