CREDINȚA vs. credința
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 04/03/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                  CREDINȚA vs. credința

   Credință -în- Isus au toate religiile. Isus este crezut în toate formele posibile, pentru fiecare grupare de credincioși, cum au auzit, cum au învățat, cum li se predică, cum li se spune. Toți spun credința mea este ceea adevărată, pentru că la noi se face așa și nu se face așa. Noi credem asta și nu cealaltă. Și așa religia are credințe câte vrea omul. Credințele oamenilor se bat în cap una cu alta, cu Biblia. Am trecut pe aici, dar glorie lui Isus Salvatorul, care într-o zi mi-a descoperit adevărata -credință-, credința -lui- Isus și credința -ca a lui Isus-. Această credință nu se dezbate, nu se dă mare, nu desconsideră, nu înșală, nu face rău aproapelui, nu judecă, nu osândește, nu disprețuiește, nu trăiește în trecut și viitor, ci trăiește prezentul cu Hristos. Vreau să vă dau câteva referințe Bibilce de oamenii cei mai credincioși legii și religiei credinței lor.

   Ioan 18:28-31.”Au adus pe Isus de la Caiafa în odaia de judecată. Era dimineață. Ei n-au intrat în odaia de judecată, ca să nu se spurce și să poată mânca Paștele. Pilat deci a ieșit afară la ei și le-a zis: „Ce pâră aduceți împotriva omului acestuia?”Drept răspuns, ei i-au zis: „Dacă n-ar fi fost un făcător de rele, nu L-am fi dat noi în mâinile tale.” Atunci, Pilat le-a zis: „Luați-L voi și judecați-L după Legea voastră.” „Nouă nu ne este îngăduit de Lege să omorâm pe nimeni”, i-au zis iudeii. --- Câtă fățărnicie religioasă, ei cu Legea în mână se temeau să nu se spurce și ziceau că ei nu au voie să omoare pe nimeni. Dar cine L-a dat la moarte pe Isus, nu ei? Ei credeau -în- Dumnezeu și-I dau la moarte Fiul. Se poate? Acum puteau mânca Paștele? Da, religioși pot.

   Ioan 19:4-7.”Pilat a ieșit iarăși afară și a zis iudeilor: „Iată că vi-L aduc afară, ca să știți că nu găsesc nicio vină în El.” Isus a ieșit deci afară, purtând cununa de spini și haina de purpură. „Iată Omul!”, le-a zis Pilat. Când L-au zărit, preoții cei mai de seamă și aprozii au început să strige: „Răstignește-L! Răstignește-L!” „Luați-L voi și răstigniți-L”, le-a zis Pilat, „căci eu nu găsesc nicio vină în El.” Iudeii i-au răspuns: „Noi avem o Lege, și după Legea aceasta, (religia)  El trebuie să moară, pentru că S-a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu.” --- Cine erau cei ce L-au dat la moarte pe Isus? Ei erau, preoții și toți mai mari iudeilor. Erau cei cu credința legii lor în mână (religia). Aceștia aveau credința -despre- și -în- Dumnezeu și nu - credința- lui Dumnezeu și credință -ca- a lui Isus.

   Daniel Cocar spune: ”Așa cum există deosebire între duh și suflet, tot așa există deosebire între credința -în- Isus Hristos și credința -lui- Isus Hristos. Să crezi -în- Isus e bine și deștept, dar să crezi -CA- Isus e supranatural, divin și miraculos. Cum este Credința lui Hristos? El nu poate urî, nu bîrfește, nu face intrigă, nu poftește, etc. Am întîlnit însă destui creștini care cred -în- Hristos, dar sunt extrem de răi, dușmănoși, conflictuali, mîndri, invidioși, zgîrciți, destrăbălați, bîrfitori, hoți, lăudăriși, etc. Dar pînă acum, NU am întînit creștini care să aibă credința -lui- Hristos și să nu iubească, să nu ierte, să nu fie miloși, sfinți și generoși. etc.

   Credința -lui- Isus. Galateni 2:20.”Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința Fiului lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.” --- Credința -lui Isus- se vede clar, în cei născuți din nou, care au murit împreună cu Isus și au înviat împreună cu El, oameni noi, creație nouă și făpturi noi și Duhul Sfânt a rodit în ei Roada Lui.

   Galateni 5.22-24.”Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei. Amin!




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 224
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni