O sumedenie
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 18/02/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                    O sumedenie

   Cine a fost prima femeie, căreia i s-au iertat o sumednie de păcate? Chiar eu am fost, ceea căruia Tatăl i-a iertat o sumedenie de păcate. Păcatele și fărădelegile mele trecute, prezente și viitoare, la cruce, Isus le-a iertat toate. Sângele Lui le-a șters, nu doar le-a acoperit și El spune, că nu-Și  mai amintește de ele, nu pentru că este greu la memorie și uită, nuuu, ci - dragostea - Lui extravagantă s-a extins în așa măsură, că nu mai este loc în inima Lui, pentru a ține în minte răul nostru. - Dragostea - Lui, El a turnat-o și în noi, nu pic, pic ci din plin. - Viața - din El a biruit, făcându-ne și pe noi, mai mult decât biruitori. Problema nu este la El, ci la noi. Ce știm noi atunci când greșim ori facem un păcat? Știm, că Isus a rezolvat iertarea la cruce, duhul nostru este viu, este -una- cu Duhul Sfânt care locuiește în noi. Dar dacă nu știm cine suntem în Hristos? Unii nu mai cred că pot fi iertați și rămân acolo în păcat, alții se osândesc, se judecă pe ei însăși... . Însă când știm identitatea noastră ne smerim, cerem iertare și mergem înainte, cel rău să nu aibă câștig de la noi, pentru că înțelegem - dragostea - Lui pentru noi, nu pentru că am făcut păcat, ci pentru că am crezut măreața Lui lucrare de la cruce și suntem ai Lui, carne din carnea Lui și os din oasle Lui. Noi suntem fiii ai Săi și Trupul Lui pe pământ. Dar cum facem când fratele nostru, mădularul din Trupul lui Hristos face păcat și o ia razna adunând o sumedenie de păcate? Ce facem? Religia ne-a învățat să-l judecăm, să-l osândim, iar Cuvântul ne spune să-l iubim și să-l întoarcem de la calea lui rea. Nu putem înțelege aceste lucruri ale Duhului, decât atunci când - Dragostea și Viața Lui - S-a extins în noi, în așa măsură de a ocupat întreaga noastră inimă și nu mai este loc pentru judecată, bârfă, răutate, căci - Viața - adică Isus Hristos, a biruit întreaga noastră ființă, duh, suflet trup. Atunci te doare nu doar de tine, dar și pentru fratele, văzându-l exact ca pe tine în Hristos și Hristos în el, iar atunci vrei cu prețul vieții tale să-i dai mâna să iasă și el din groapă. Aceasta este - Viața - în -una- trăită în Trupul lui Hristos. Când un mădular sufere, sufere tot Trupul, inclusiv Capul nostru, Domnul Isus Hristos. Aceasta era rugăciunea Domnului Isus în Ioan 17, să fim -una- cu El și El -una- cu noi. Referințe Biblice.

   Iacov 5:19-20.”Fraților dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr și-l întoarce un altul, să știți că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte și va acoperi o sumedenie de păcate.” ---- În această situație nu poate acționa decât un om mort față de păcat, în care natura veche nu mai este la lucru. Un fiu de Dumnezeu, care iubește și nimic altceva. Când vezi un astfel de om rătăcit, tu să-l vezi sfânt, neprihănit, unul care Hristos la îmbrăcat cu neprihănirea Lui. Dar cum? Atunci -Viața- se revarsă și -dragostea- îl acopere, nu că nu mai discerni lucrurile, ci că știi, că plinătatea lui Hristos se revarsă și peste el, la fel ca peste tine și îl iubești și-ți pasă de el, iar prețul salvării nu te mai interesează. Îl mântui din căderea lui și-i dai -Dragostea- care și Isus ți-o dă ție.

   1 Petru 4:8.”Mai pe sus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acopere o sumedenie de păcate.” ----- Am auzit expresii,”da, acoperă-i păcatul să poată face mai mult. .” Dar nu-i așa, nu acoperi păcatul tăgăduindu-l și mințind pentru el, nunuu, ci deplin conștient că păcatul este sursa vieții lui, alegi să-l iubești și să-i demonstrezi dragostea măreață a Domnului prin tine și viața ta, dragoste jertfitoare, dragoste care suferă când vede păcatul rănind Trupul lui Hristos și distrugând un suflet. Această durere vine în noi din Capul nostru, Capul Trupului Lui, Isus Hristos, care nu Și-a cruțat viața pentru a ne salva pe noi. - Dragostea - aceasta care acopere, nu acopere ca să nu vezi tu, ci acopere ca să poată iubi și el, care-i prins în mreaja celui rău. Dacă nu acoperi cu -Dragostea - sumedenia asta de păcate, cu ura nu vei face decât clopotind peste tot sumedenia de păcate. Pe un frate în și din Hristos, cineva îl întreabă: ”este drept ce a făcut fratele x? El răspunde: eu nu vreau să știu, eu nu sunt pârâșul fratelui meu.” Este drept mai puține specii de acestea sunt acum, dar se înmulțesc tot mai mult, sunt zile când Duhul Sfânt trezește la viață, inimi tot mai multe care pot să acopere o sumedenie de păcate și pacea lui Hristos să umple inimile noastre ca să putem suferi cu cei ce sufere și să ne bucurăm cu cei ce se bucură.

   Mulțumesc Tată, pentru că am fost prima căreia i-ai iertat o sumedenie de păcate, prin jertfa Fiului Tău, Domnul Isus Hristos. Mulțumesc Duhule Sfânt că Tu mai aduci fii la Împărăție, făcându-i conștienți de păcatul lor și apoi să le fie iertate sumedenia de păcate. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 252
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni