ADEVĂRUL vs. adevărul
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 28/01/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                            ADEVĂRUL vs. adevărul

   Dumnezeu Isus Hristos este ”ADEVĂRUL” și ca să pricepem mai bine, spun Adevărul cu - A -  mare. Adevărul cu - a - mic este un adevăr care așa a fost cândva, ori așa este și este vorba de adevărul omului, spus în adevăr, ori spus cu minciună la care el îi spune adevăr. . Pe un adevăr cu -a- mic, chiar luat din Biblie și crezut de tine, nu-ți clădi viața că te ruinează.

   Exemplu: Iov, el a trăit mai înainte de Avraam, încă înainte de a fi Legea. El auzise despre Dumnezeu, dar până la sfârșitul cărții Iov, el nu s-a întâlnit cu Dumnezeu în relație. Doar atunci a cunoscut Adevărul cu - A - mare. Nu cunoștea pe atunci nici despre satan El știa că totul face Dumnezeu și binele și răul. Și uite un adevăr cu - a- mic  scris în Biblie și o învățătură în afara ADEVĂRULUI, cum a ajuns până la noi crezută și îmbrățișată de creștini și luată ca o temelie a vieții în încercările prin care trec.”- Domnul a dat, Domnul a luat -” complet un neadevăr, Dumnezeu DĂ, dar nu ia înapoi. Lui nu-i pare rău de binele făcut niciodată. Satan ia, fură, junghie și prăpădește. Așa că dragul meu nu mai crede adevărul acesta cu -a- mic, este o minciună, Dumnezeu este dătătorul oricărui dar bun și desăvârșit.

   Iacov 1:16-17.”Nu vă înșelați, preaiubiții mei frați: orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.”

   El nu se schimbă, azi să dea bine și bun și mâine rău. Nu, nu! Că a pedepsit în Lege, a pedepsit pe baza legământului cu ei, cu Israel, că vor face tot ce El le va zice și nu au făcut. Dreptatea trebuia aplicată, la fel cum salvarea omului nu putea s-o dea pe baza dragostei Lui. El este bun, dar este drept. Ca să ne salveze Și-a trimis Fiul, S-a întrupat, a devenit Om și a rezolvat dreptatea Lui, acum omul poate primi dragostea Lui. La fel în Eden omul s-a separat de Dumnezeu prin neascultare, a păcătuit și duhul lui a murit. A pierdut relația cu Creatorul lui. Dar gândiți-vă, omul a fost creat perfect cu toate darurile și înzestrările lui Dumnezeu și să ne uităm azi în lume, la cei care mulți din ei tăgăduiesc existența Lui și sunt cei mai mari înțelepți ai veacului acestuia, au fost și vor fi. Tot binele omului pus în el la creație, înțelepții vremii l-au descoperit și îl descopere acum. Cum? Așa, că lui Dumnezeu nu-i pare rău de binele dat și nu le-a luat înapoi înțelepciunea, priceperea, înzestrările din creație. Dumnezeu este ADEVĂRUL, El este bun și dă numai bun. Satan este rău și dă răul. ADEVĂRUL cu - A- mare este Hristos Isus. Dacă cineva este în Hristos, pe buzele lui va fi Adevărul în orice situație. Cum? așa, că în el locuiește Hristos prin Duhul Lui și el în EL și cu El în Dumnezeu, în locurile cerești. Unde nu este Hristos, adevărul cu -a- mic al omului, poate fi adevăr, ori jumătate adevăr, ori o minciună acoperită cu vorba adevărului lui.

   Să căutăm să descoperim caracterul Domnului Isus, Dumnezeul nostru și vom descoperi ADEVĂRUL cu - A- mare, care este benefic folositor și binecuvântat în orice situație din viața noastră, pentru că, cu Adevărul Hristos vom trăi veșnicia începând de aici și acum și-n veci.

   Mulțumesc Isus, ADEVĂRUL întrupat, pentru binele nostru pe pământ și o veșnicie cu Tine, cu Tatăl și cu Duhul Sfânt. În veci să fii mărit și lăudat. Amin!

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 307
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni