Chiar acum
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/01/2023
    12345678910 0/10 X

                                                          Chiar ”acum”

   Dumnezeu nu trăiește în timp și spațiu. El este Alfa & Omega, Începutul & Sfârșitul. Chiar ”acum” El trăiește în noi. Nu a trăit și nu va trăi, ci, trăiește. Nu-și amintește trecutul tău oricât de rușinos a fost. Odată ce a iertat, a trecut, s-a dus și viața care ți-a dat-o prin credință, atunci când ai crezut lucrarea Fiului isprăvită la cruce, este o viață nouă.”Acumul” este în fiecare zi și nu-ți mai amintești trecutul și nu aștepți viitorul cu îngrijorare ori teamă, ci plin de încredere trăiești prezentul,”acumul” lui Dumnezeu, pentru că tu ai fost născut din nou, ca să trăiești biruințele prezentului tău cu Hristos, chiar ”acum.” Ai auzit și tu creștini care plâng mereu viața lor cu Dumnezeu, avută în trecut.”Atunci a fost așa și așa... Domnul atunci făcea așa și așa... Atunci era bucurii așa și așa... Atunci era dragoste așa și așa... Acum s-au dus toate, acum nu mai sunt... . , acum e ură, atunci era dragoste... acum e separare, atunci era unitate... ” Ce s-a întâmplat? A fost odată și s-a dus prezentul și speranța viitorului cu Hristos. Suntem răi și vai de noi~& !"_~ Speranța multor creștini s-a dus cu timpul. Prezentul este un chin, o durere, un reproș, o minciună, o înșelere... Isus trăia prezentul încă mai înainte de întemeierea lumii.

   Efeseni 1:4-8.”În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără vină înaintea Lui, în dragoste. El ne-a hotărât mai dinainte pentru înfiere prin Isus Cristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda gloriei Harului Său, pe care ni l-a dat de bunăvoie în Preaiubitul Lui.” - Grozav și atotștiutor este Dumnezeu, El trăia ”acumul” mai înainte de întemeierea lumii. El vedea sfârșitul încă de la început. Ne vedea fără vină înaintea Lui. Ne vedea în  dragostea Lui. Vorbea ”acumul” lui Hristos după mii de ani, când El va veni la împlinirea vremii. Vorbea prezentul Lui în noi, ca fii ai Săi, sfinți, neprihăniți în duhul nostru și înfiați în sufletele noastre care ”acum” se perfecționează, se înnoiesc se modelează, prin Duhul, tot mai mult prin Cuvântul Adevărului, revelat de Duhul SFânt.

   Ioan 4:23-26.”Dar vine ceasul, și acum a și venit, când adevărații închinători I se vor închina Tatălui în duh și în adevăr. Căci astfel de închinători caută Tatăl. Dumnezeu este duh, iar cei care I se închină trebuie să I se închine în duh și în adevăr. Femeia I-a zis: ‒ Știu că vine Mesia (Căruia I se zice Cristos). Când va veni El, ne va înștiința despre toate lucrurile. Isus i-a zis: ‒ Eu, Cel Care-ți vorbește,”sunt Acela.” - Într-o vreme când oamenii credeau în trecut, Isus zice: chiar ”acum” ceasul este venit. Închinătorii căutați de Tata se închină în duh și adevăr. Când se închină?”Acum! Femeia aștepta pe Mesia în viitor, iar Isus îi zice: ”Eu sunt” Acela, care-ți vorbește chiar ”acum.” Isus era în timp și spațiu pe pământ, dar era din veșnicie Același, fără început al zilelor și fără sfârșit, era Dumnezeul prezentului, înafara timpului. El trăia în noi atunci, și ne cunoștea atât de bine zvâgnirile inimii  ”acum” și a hotărât salvarea noastră, atunci când a zis: ”Iată-Mă trimite-Mă”, Tată mă duc să-i salvez.

   Romani 3:21-23.”Dar acum s-a arătat o neprihănire (grecește: dreptate) pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea și Prorocii și anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Isus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred în El. Nu este nicio deosebire. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.” - Dar ”acum” s-a arătat o neprihănire, pe care o dă și care vine prin credința în Dumnezeu. Vorbea atunci despre dreptatea, (neprihănirea) Lui. Dar, când ”o dă” și ”când vine” prin credință?”Acum” când cineva crede. Fiecare avem un ”acum” și chiar ”acum” toți cei ce-și văd păcatul și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu, pot să-I audă chemarea, să creadă că acum este,”acumul” tău, ca să-ți salvezi viața, doar prin credință, primind dreptatea lui Dumnezeu în Hristos și să poți să te socotești ”neprihănit chiar acum” în Hristos.

   2 Corinteni 5:21.”Pe Cel ce n‑a cunoscut niciun păcat, El L‑a făcut păcat pentru noi, pentru ca noi să fim neprihănirea (dreptatea) lui Dumnezeu în El.” - Când a fost prezentul lui Dumnezeu, când L-a făcut păcat pe Fiul Său? La cruce El trăia ”acumul” îndreptățirii Lui pentru noi. Atunci Isus a fost făcut păcat și noi neprihănirea Lui. Era ”acumul” neprihănirii noastre astăzi când credem Adevărul Lui. Atunci ne vedea pe mine și pe tine în Hristos neprihăniți.”Acum” în acest secol târziu vedem împlinită în viața noastră dreptatea Lui, atunci când credem. De aceea pentru că nu este neprihănirea mea și a ta, ci a lui Hristos, neprihănirea Lui lucrează chiar ”acum” în noi pacea și rodește odihna și liniștea pe vecie. Amin. Mulțumesc Tată, Isuse și Duhule Sfânt!





Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 282
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni