Gestionează prioritățile
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 31/12/2022
    12345678910 0/10 X

                                                          Gestionează prioritățile

   Din perspectiva mea, văd două feluri de priorități în viață: ”priorități firești și priorități duhovnicești.” Nu vreau să mă ocup cu prioritățile firești, pentru că religia se ocupă destul de a le arăta oamenilor, iar cei ce le aud, parcă din contră le fac priorități ale vieții lor. Voi căuta să abordez prioritățile duhovnicești, văzute de mine și iubite, pe care aș vrea să le  conduc în viața mea cu strictețe, pasiune și devotament. Dacă le zic ”duhovnicești”, cred că sunt prioritățile Duhului Sfânt. Cred că El, Duhul le rodește în noi, dacă am fost născuți din nou, din El și Cuvântul Lui. Și mai cred că noi trebuie să învățăm să ne gestionăm prioritățile, pe care și care pot să ne facă ”fii” biruitori în viața de credință, care nu obosesc în a împlini voia Domnului Isus, în orice situație. Fiecare din aceste priorități, în orice lucru prin care trecem, să fie pe primul loc, ca importanță, valoare, demnitate.

   Galateni 5:22,23.”Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.” - Acestea sunt Roada Duhului în noi și putem, ori nu, să le facem prioritățile vieții noastre de credință și să le gestionăm corect.

   1 Corinteni 13:4-8a.”Dragostea” este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.” - Să gestionăm prioritățile. Dragostea rabdă, e bună, e cuviincioasă, caută folosul aproapelui, nu se mânie, nu gândște rău iubește adevărul, acopere și crede totul, nădăjduiește  și sufere totul. Dragostea este veșnică.

   Filipeni 2:2~_."&~faceți-mi ”bucuria” deplină și aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gând.”  - Gestionați ”bucuria” pentru alții.

   1 Tesaloniceni 1:6.”Ați primit Cuvântul prin multe necazuri, cu ”bucuria” care vine de la Duhul Sfânt. - Bucuria care vine din Duhul, poate gestiona necazurile și ea să triumfe în inima mea.

   Filipeni 4:7.”Și ”pacea” lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” - Pacea gestionează și păzește inima și gândurile în Hristos Isus. Cum? nu știu, această ”pace” întrece priceperea mea, pentru că este un duh de pace viu, rodit în mine din Duhul Sfânt.

   Evrei 10:36.”Căci aveți nevoie de ”răbdare”, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit. - Duhul răbdării este cel ce face desăvârșită lucrarea Domnlui în noi, ca să ajungem să ne însușim binecuvântările făgăduite.”

   Psalm 143:8.”Fă-mă să aud dis-de-dimineață ”bunătatea” Ta, căci mă încred în Tine.” - Este posibil ca ”bunătatea” Domnului să o cunosc în orice oră din zi și să-mi îmbrac cu ea inima mea, cu smerenie și îndurare. Deci este o prioritate care se poate gestiona din Duhul oricând, pentru ca Duhul să stăpânească în mine deplin.

   Galateni 6:9.”Să nu obosim în ”facerea binelui”, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” - ”Facerea de bine” cere să fie prioritară în noi și discernământul Duhului să fie activ, ca să nu ratăm ocaziile ”facerii de bine” și să obosim.

   Tit 2:10~_."&~să nu fure nimic, ci totdeauna să dea dovadă de o desăvârșită ”credincioșie”, ca să facă în totul cinste învățăturii lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru. -  După ce în acest capitol Pavel dă sfaturi lui Tit, care să le dea mai departe, zice,”ci să dea totdeauna dovadă de desăvârșită ”credincioșie” ca să facă cinste învățăturii Domnului”, care o dau ca slujitori ai Lui.

   2 Timotei 2:25.”să îndrepte cu ”blândețe” pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăința ca să ajungă la cunoștința adevărului.” - ”Blândețea” o prioritate a Duhului în viața noastră, care să o gestionăm corect, dar nu atât de ușor, mai ales față de potrivnici. Însă dacă dorim mântuirea lor, ne lăsăm la îndemâna Duhului pentru călăuzire.

   1 Petru 3:10.”„Căci cine iubește viața și vrea să vadă zile bune să-și ”înfrâneze” limba de la rău și buzele de la cuvinte înșelătoare.” - ”Înfrânarea” este atât de necesară pentru sufletul nostru, care a fost învățat să nu aibă înfrânare și răbdare și... dar Duhul nu sufere un suflet fără frâu, ci vrea cu orice preț, să-l învețe înfrânarea, de la tot ce nu este dumnezeiesc și din Duhul Lui. Dacă vrem asta, dăm mâna de lucru Duhului și prin El facem să moară tot ce nu produce înfrânare în noi. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 334
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni