Cel dintâi păcătos
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 26/11/2022
    12345678910 0/10 X

                                                        Cel dintâi păcătos

   1 Timotei 1:13-15~_."&~. măcar că mai înainte eram un hulitor, un prigonitor și batjocoritor. Dar am căpătat îndurare, pentru că lucram din neștiință în necredință! Și Harul Domnului nostru s-a înmulțit peste măsură de mult împreună cu credința și cu dragostea care sunt în Hristos Isus. O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul, care zice: ”Hristos Isus a venit în lume, ca să mântuiască pe cei păcătoși” dintre care cel dintâi sunt eu.”

   Expresia lui Pavel,”cel dintâi sunt eu” a creeat multă comfuzie în mințile creștinilor, chiar și  a mulți născuți din nou. Ei nu pot să înțeleagă ”neprihănirea” lui Dumnezeu dată celui născut din nou, prin jertfa Domnului Isus, neprihănirea lui Isus, prin schimbul identității de la cruce, când Isus a luat păcatul asupra Lui și în schimb ne-a dat neprihănirea Lui.

   2 Corinteni 5:21.”Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.”

   Acest schimb divin s-a produs în duhul nostru, nu în suflet și nici în trup. Neprihănirea lui Hristos este în duhul nostru. Duhul Sfânt și duhul nostru a devenit ”una”, sunt un singur Duh. Acolo este Împărăția lui Hristos pentru totdeauna. Nimeni și nimic nu ne mai poate despărți de dragostea Lui, care a turnat-o în duhul nostru. Acolo nu mai este păcat. Păcatul a fost plătit cu sângele lui Isus. S-a șters pentru vecie. Oare de ce creștinii mai caută păcatul acoperit de sângele Lui? Noi am fost sfințiți odată pentru totdeauna prin jertfa lui Isus, prin credință. Evrei 10:10. Pavel era convins de bunătatea lui Dumnezeu, fără nici un merit a lui. Cum ar mai fi putut el să fie păcătos, când toate comorile și titlurile și cinstirile lui le-a socotit ca un gunoi, pentru Domnul și cunoașterea Lui. Toate ce avea el, le-a părăsit când a întâlnit pe Hristos, supunîndu-se voii Lui în toate lucrurile. El a fost salvat exact ca noi, prin HAR. Următorul verset 16 zice: ”Dar am căpătat ”îndurare” (har)... ca Hristos să-și arate în mine ”cel dintâi” îndelunga Lui răbdare, ca o pildă celor ce ar crede~&."_~ Bucuria lui a explodat rostind ”cel dintâi păcătos”, căreia harul, dragostea, credința s-au înmulțit peste măsură de mult. vers 14. Cum s-au înmulțit, în păcat? Nici vorbă. În neprihănirea lui Isus din el. Apoi în vers. 16, din nou rostește,”cel dintâi” ales în care Dumnezeu să-Și arate slava, pentru noi. Dragi creștini, nu vă ascunde-ți păcatul după o minciună. Pavel nu a trăit în păcat. Nici fiii de Dumnezeu, trecuți, prezenți și viitori nu vor trăi în păcat. Dacă sunt fiii, sufletescul lor este curățat în fiecare zi de orice rămășițe ale omului vechi rămase după moartea lui în suflet și înnoit cu Evanghelia Domnului Isus. Avem arme cu care ne împotrivim oricărei tentații de păcat și libertatea Duhului este peste tot în acțiune, pentru înnoirea minții, prin Duhul.

   1 Ioan 3:6,9.”Cine păcătuiește, este de la diavolul, căci el păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța LUI rămâne în el și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.” 

   Mulțumesc Doamne Tată. Înțelegem că suntem din Tine, suntem una cu Tine în Duh și suntem fiii ai Tăi și avem și noi mandatul de a nimici lucrările diavolului, pentru că suntem în Hristos și din Hristos. Nimicim și zădărnicim orice păcat ar îndrăzni să ne dea târcolae, pentru că sunte biruitori asupra păcatului, în Isus Hristos, Preaiubitul nostru. Amin!

 


 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 350
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni