Cârligul credinței
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/11/2022
    12345678910 0/10 X

                                                                             Cârligul credinței

   Marcu 9:23b~_."&~Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede.”

   Marcu 11:23.”De aceea vă spun că orice lucru doriți când vă rugați, să credeți că l-ați și primit și-l veți avea.” 

   Credința este ”cârligul” sigur cu care poți prinde orice promisiune, orice binecuvântare de la Tata. Toate aceste sunt ale fiilor de Dumnezeu, câștigate de Domnul Isus la cruce. Toate binecuvântările le-a rezolvat pentru noi, purtând El blestemele noastre. Toate bolile au fost vindecate în rănile Lui și toate nevoile au fost satisfăcute în Hristos, pentru noi fiii Lui. Pentru fiecare situație apărută, în Evanghelie este un Cuvânt viu, pe care punem cârligul credinței, Îl credem și-L primim și-L avem. Asta-i credința și fără credință nu putem fi plăcuți Domnului, pentru că noi trăim prin credință și nu prin vedere și simțuri. Este o credință care vine din neprihănirea lui Hristos din noi și duce la credință și rezolvă în noi trăirea prin credință, după cum este scris: ”Cel neprihănit va trăi prin credință.” În procesul de sfințire a sufletului nostru sunt momente când zicem ”eu cred”, dar, de ce nu se întâmplă, de ce nu primesc? Știi de ce? crezi, dar lipsește cârligul la credința ta, ca să prinzi rezolvarea și să vezi cu ochii lucrarea credinței împlinită. Am crezut poate din auzite la nivelul minții, au fost câteva emoții și ziceai și eu vreau să primesc asta, dar s-a stins repede și credința parcă te-a lăsat gol pe dinăuntru și ai rămas cu întrebări, de ce? cum? Alteori declari, rostești versete potrivite pentru situația în care ești și nimic, rămâi la fel cu dorințe și cerințe neîmplinite. De ce? pentru că a lipsit cârligul credinței, iar tu ai memorat, ai învățat versete care altora le-a rezolvat situația, iar ție nimic. Câteva versete în care se vede cârligul credinței în Isus Domnul nostru, pus pe situațiea celor care doreau vindecarea și a primit-o.

   Matei 15:26-28.”Drept răspuns El i-a zis: ”Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci la căței! Da, Doamne, a zis ea: dar și cățeii mănâncă fârmiturile care cad de la masa stăpânilor lor.” Atunci Isus a zis: ”O femeie mare este credința ta; facă-ți-se cum voiești.” Și fica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela.” Credința femeii a prins în cârlig vindecarea și a primit-o și a avut-o pentru fiica ei, chiar atunci.

   Matei 8:6,7, 8,10~_."&~Doamne robul meu zace în casă slăbănog și se chinuiește cumplit. Isus i-a zis: ”Am să vin să-l tămăduiesc.” ”Doamne a răspuns sutașul, nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu; zi numai un cuvânt și robul meu va fi tămăduit. Când a auzit Isus aceste vorbe S-a mirat și a zis celor ce veneau după El: ”Adevărat vă spun că nici în Israel nu am găsit o credință atât de mare.” - O credință puternică agățată cu orice preț. Nici măcar nu s-a rugat de Isus, ci doar I-a spus situația, crezând că Isus tămăduiește robul lui, chiar atunci. Versetul 13.”Atunci Isus a zis sutașului: ”Du-te și facă-se după credința ta.” Și robul  s-a vindecat în ceasul acela.”

    - Acum să vedem o credință din auzite, o credință fără cârlig, care o vedem și astăzi în religie.

   Marcu 9:22.”Și de multe ori duhul l-a aruncat când în foc, când în apă, ca să-l omoare. Dar ”dacă poți, fă ceva, fie-ți milă de noi și ajută-ne.” Isus a răspuns: ”Tu zici: dacă poți”! ... . Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!” Îndată tatăl copilului a strigat cu lacrimi: ”cred Doamne! Ajută necredinței mele!” - Aleluiaaa, la glasul Domnului Isus, credința s-a agățat de vindecare. Tată mă rog ca toate rugăciunile noastre fără cârligul credinței să fie schimbate în rugăciuni în care credința acționează chiar atunci și acolo. Fii Tăi să nu mai rostească: ”Doamne dacă poți, dacă vrei, fă ceva pentru noi, ajută-ne, ai milă de noi, când la cruce ne-a dovedit că poate, vrea, a rezolvat, a avut milă și ne ajută chiar atunci când dorim de la El. Mulțumesc Tată, Isuse și Duhule Sfânt! Mulțumesc!

 

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 232
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni