Cei doi oameni (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 17/09/2022
    12345678910 0/10 X

                                                                   Cei doi oameni (2)

      Omul vechi și omul nou.

   Viața ”omului vechi” s-a sfârșit la cruce.”Vechiul om” a fost răstignit, îngropat și mort pentru veci. Asta crede cel ce vrea mântuirea și relația cu Tata. Când Tata a văzut mortul, adică ”omul vechi” îngropat și mort, a văzut intrând în viață ”omul nou”, eu și tu, pe care l-a socotit drept, neprihănit, în Fiul Său, iar Isus a înviat, pentru că eu și cu tine am fost socotiți sfinți în El, în Hristos, fiindcă am crezut lucrarea de răscumpărare a Fiului Său. Asta s-a întâmplat la cruce.

   Romani  4:25. (Isus) care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți.”

   Vom vedea lucrarea Fiului Isus Hristos, după cruce și cum ”omul nou” poate să intre în relație cu sufletul ( minte, sentimente și voință ), prin Duhul Domnului, care a ocupat duhul omului și să continue restabilirea identități omului nou, în suflet, prin înnoirea minții, prin Duhul Domnului.

   Romani 8:6.”Și umblarea după lucrurile firii pământești este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace.” - ”Omul vechi” trăiește în firea pământească,”omul nou” trăiește în duh prin Duhul Domnului. Omul vechi = moarte. Omul nou = viață și pace. Deci cei ce-și zic creștini și sunt conduși de omul vechi, dar vor cumva să asculte și de Dumnezeu, nu se poate, fiindcă ”omul nou” nu ”vine” în ființă până după moartea omului vechi. Întâi este o moarte a vechiului, ca să vină ”viața” într-un ”om nou”.

   Romani 8:12-13.”Așa dar, fraților, noi nu mai datorăm nimic firii pământești (omul vechi), ca să mai trăim după îndemnurile ei. Dacă trăiți după îndemnurile ei, veți muri; dar dacă prin Duhul faceți să moară faptele trupului veți trăi.” - După moartea ”omului vechi” în mintea noastră au rămas toate faptele făcute sub conducerea ”omului vechi”. Iar acum fiind conștienți că noi suntem un ”om nou”, în Hristos, prin ajutorul Duhului, facem curat, în suflet (minte, sentimente, voință). Când vin gândurile omului vechi, le scoatem afară, le refuzăm spunând, Nuu! Acum mintea mea o hrănesc cu Cuvântul Domnului, căci eu sunt un ”om nou”, care a scăpat din robia păcatului și s-a făcut rob neprihănirii lui Hristos.

   Efeseni 2:1,4, 5.”Voi erați morți în greșelile și păcatele voastre. 4. Dar Dumnezeu care este bogat în îndurare, pentru dragostea ceea mare cu care ne-a iubit, 5. măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har suntem mântuiți). - Înainte de nașterea din nou, eram morți în greșeli și păcate,”omul vechi” conducea. Dar dragostea lui Dumnezeu ne-a adus la viață.”Omul nou” a înviat, împreună cu Hristos și prin harul Lui ne-a salvat atunci când am crezut lucrarea de la cruce. Cel ce conduce viața noastră acum este Duhul Domnului care locuiește în duhul nostru și trimite viață sufletului, din și prin Cuvântul Adevărului, Domnul Isus Hristos, care ne umple viața de El, înnoindu-ne mintea mereu.

   Mulțumim Tată și ne închinăm cu reverență înaintea Ta, ești mare, mare, mare. Te iubim. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 330
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni