Biserica, Trupul lui Hristos
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 27/08/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                             Biserica Trupul lui Hristos

   Efeseni 1:22-23.”El (Tatăl) I-a pus (lui Isus) totul sub picioare și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile Bisericii, care este Trupul Lui, plinătatea Celui ce plinște totul în toți.”

   1 Corinteni 15:25.”Căci trebuie ca El (Isus) să împărățească până va pune pe toți vrăsmașii sub picioarele Lui.”

   Ciudat pare, în primul verset zice, că, El Tatăl I-a pus (lui Isus) totul sub picioare. În al doilea verset zice, că, El trebuie să împărățească până va pune pe toți vrăsmașii sub picioarele Lui. Cum este? Este ”Adevărul” pur. În noul domeniu de existență, care Domnul Hristos l-a câștigat la cruce, Tatăl I-a supus ”totul” și Cuvântul zice, că în afară de Cel care I le-a supus toate, adică El, Tatăl. Diavolul cu tot arsenalul lui a fost înfrânt, este sub picioarele Lui. Acum El împărățește pe pământ. Prin cine? Prin Biserică, prin Trupul Lui. Cine sunt aceștia? Eu și cu tine care am crezut. Așa că Hristos va împărății până toți vrăsmașii vor fi puși sub picioarele Lui. Cine sunt picioarele Lui care astăzi umblă pe pământ? Eu și cu tine, suntem mădulare ale Trupului Lui, El fiind Capul, noi Trupul. Hristos Domnul nostru va împărății până când Biserica se va maturiza și își va înțelege identitatea în Hristos și cu îndrăzneală, fiind în autoritate ca Trup a lui Hristos, va reuși să înțeleagă și să pună sub picioarele lui Hristos toți vrăsmași și puterile întunericului și dacă Biserica este în Hristos toate îi sunt supuse și ei, deci biruința este că toate aceste sunt sub picioarele noastre, noi fiind în El. Ce rang înalt! O dacă ar înțelege Biserica, cine este, nimic și nimeni nu i-ar putea sta împotrivă. Biserica este Trupul lui Hristos, plinătatea Celui ce plinește totul în toți. Toată plinătatea dumnezeirii este Biserica. Nimic nu-i lipsește, pentru a fi biruitoare asupra diavolului, păcatului, bolilor și a oricăror uriași. Sunt sub picioarele ei, ea fiind ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, în locurile cerești.

   Efeseni 2:6.”El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus.” - Aceasta-i poziția Bisericii, a Trupului,”UNA” în El,”UNA” cu El și ”UNA” pentru El.

   Coloseni 2:9-10.”Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricăror domnii și stăpâniri.” 

   Dar cum locuiește trupește  acum, toată plinătatea Dumnezeirii? Hristos este în cer acum, la dreapta Tatălui. El locuiește aici în trupurile noastre, care sunt Temple ale Duhului Sfânt și avem totul deplin în El. Dar de unde atâta neputință, boală și moarte și păcat în Biserică? Biserica nu-și cunoaște autoritatea care o are în Hristos. Biserica ca Trup a lui Hristos, are mădulare și între ele este unitate. Mădularele se iubesc, se îngrijesc, se rabdă, se ajută sunt ”una„ și mai mult, mădularele sunt conduse, dirijate de cap și Capul este Hristos. Dar cum să fie ”una„ când sunt doar membri într-o comunitate, se împart, se ceartă, se despart, se urăsc... Cum și cine este capul aici? În Hristos nu sunt dezbinări, între partide, culte, denominații... da. Ar fi vremea ca Biserica să-și înțeleagă statutul și să-și cunoască identitatea în Hristos.

   Mulțumesc Tată drag că ne-ai ales mai înainte de întemeierea lumii în Hristos, ca să fim biruitori. Ne-ai dat totul deplin în Isus Fiul Tău și Duhul Tău este cu noi și în noi să ne arate mereu dragostea Ta de Tată pentru noi ca fiii ai Tăi, pe Domnul Isus Biruitorul nostru și El Duhul Tău să ne descopere adevărul Adevărului Tău în Hristos Isus. Amin!



Tatăl supune Fiului tot și chiar Pavel ne spune că acum nu vedem că toate lucrurile Ii sunt supuse. Ultimul vrășmaș ce rămâne de supus este moartea.
Adăugat în 17/09/2022 de loredanam
TaIn continuarea comentariului precedent, observăm că până în prezent, toți creștinii au murit. Deci, rămâne pt mileniu, înainte de veșnicie, sa fie supus totul sub picioarele Domnului Vieții.
Adăugat în 17/09/2022 de loredanam
Acum da, nu vedem cu ochii fizici , dar noi știm că nu trăim aici acum prin vedere, ci prin credință. Ar fi benefic să ne rugăm mereu rug. din Ef 1:17-23 și 2:6. doar Cuvântul revelat de Duhul poate să ne dea înțlegerea. Când vom pricepe Bis. ca Trup a lui Hristos și El, Capul, lumina va pătrunde. Fiți mult binecuvântată.
Adăugat în 17/09/2022 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 484
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni