Dorești vindecarea ?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 13/08/2022
    12345678910 0/10 X

                                                                       Dorești ”vindecarea”?

   Sigur că oricine și-ar dori vindecarea și sufletească și trupească. De aceea ceea mai mare alergare astăzi este după sănătate. Spitalele și doctorii fac greu față provocărilor. Când vezi aglomerația la doctori, îți vine să crezi că toată lumea este bolnavă. Și așa este, lumea este bolnavă și spiritual și fizic și este de dorit să fii sănătos. Dar este ceva, ori mai bine zis ”cineva” care a adus lumea în acest flagel. Este satan, specialistul rău care a aruncat omul în această distrugere și care capătă proporții tot mai mari, cu zi ce trece.

   Încă din Eden omul a dorit să intre din nou în grația lui Dumnezeu, în prezența Lui, dar prin puterea lui, iar păcatul nu putea fi ispășit decât cu Sânge Sfânt. Sângele animalelor s-a dovedit ineficient, pentru că nu putea șterge păcatul, trebuia Sânge Sfânt, ci doar anula păcatul  pentru un timp, apoi iar făceau aceleași păcate, iar Dumnezeu le-a dat timp să-și vadă neputința. Însă omul nu a înțeles. În Lege, legământul Lui cu ei era, că vor face tot ce El le va spune, le-a dat cunoștința binecuvântărilor și blestemului care va veni peste ei, dacă vor face, ori nu vor face ce El le-a spus. Deși poporul a zis, că vor face tot ce El zice, tot nu au reușit. Vezi Deuteronom 28:58-61. Acest blestem l-a împlinit atunci pentru ei, dar la împlinirea vremii, în Hristos blestemul a fost anihilat. Galateni 3:13.”Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându Se blestem El pentru noi.” Oare, vrem să pricepem că boala este un blestem, dar pe care Isus l-a luat pentru cei ce vor fi născuți din nou, prin Duhul Lui? Da, blestemul nu este pentru fii Lui, doar dacă ei nu-și cunosc identitatea în Hristos și cel rău poate să-i mintă, iar ei să creadă minciunile lui. Una din cele mai mari minciuni este că, Dumnezeu este cel ce dă boala, ca să ne învețe lecții. O minciună din iad. Cum să dea El rău, dacă nu are decât bine? Cum să dea moarte dacă nu are decât viață? cum să dea moarte, când El a murit iertându-ne pe noi? Dumnezeu nu vrea boală, dar în bunătatea Lui, a dat înțelepciune omului să învețe medicina, ca omul să aibă mai mult șansa să-L descoperă pe EL și dragostea Lui. El nu e împotriva doctorilor, nici a medicamentelor. Dar Trupul Lui la cruce S-a frânt luând toate bolile asupra Lui, la fel cum Sângele Lui a curs pentru iertarea a toate păcatele. Acum oare de unde-i înțelepciunea asta, ca eu fiu al Său, să apelez la doctor, iar dacă el nu reușește următoarea siguranță este Domnul. De ce? Oare este mai greu să ajungi la Tata, decât la doctor? Bine, poți merge nu-i problemă, acolo Hristos te însoțește și este cu tine, cum este și cu alți oameni, care-i cer ajutorul. Dar un fiu născut din nou, înțeleg că până este bebeluș imatur, nu știe să creadă, nu știe Cuvântul și armele de luptă împotriva inamicului, dar peste ani, ori niciodată să rămână tot la stadiul de copil în credință? Să nu învețe cine-i în Hristos? Ce are în El? Ce s-a întâmplat la cruce și ce am primit la cruce, în Hristos? Asta este o groapă unde religia a adus copii Domnului și, și mai mult să lupte împotriva acestei învățături autentice, vorbind de rău pe cei ce vorbesc Adevărul, care este Hristos. Valoarea Trupului Lui frânt și a Sângelui Lui este undeva departe, vorbind de vindecare, dar, doar pe cine El vrea vindecă. El a vindecat și vindecă pe toți cei ce cred și-I cer vindecarea. Câteva referințe biblice:

   Isaia 53:4.”Totuși suferințele noastre Le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui și noi am  crezut că este lovit de Dumnezeu și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El și prin rănile Lui suntem vindecați.” Aleluiaaaa, suferințele și durerile și loviturile au fost în trup, pentru vindecarea noastră.

   Matei 8:17~_."& ~. ca să se împlinească ce fusese vesti prin prorocul Isaia, care zice: ”El a luat neputințele noastre și a purtat bolile noastre.” Este tot despre vindecarea noastră. Să credem doar.

   1 Petru 2:24.”El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile lui Isus ați fost vindecați.”

   Mulțumim Isus pentru cruce. Am fost iertați în aceiași jertfă a lui Isus, în care am fost și vindecați de orice boală fizică și spirituală. Vrem să pricepem și să beneficiem și de iertare și de vindecare, în Numele Domnului Isus Hristos. Amin!

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 298
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni