Cunoașterea Lui
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/08/2022
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

                                                Cunoașterea Lui

    2 Petru 1:1.”Simon Petru, rob și apostol a lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat aceiași credință de același preț cu a noastră, prin ”dreptatea” Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.”

    ”Aceiași credință”, este credința lui Isus, în Isus, despre Isus, cu Isus și pentru Isus. Această credință exclude orice altă credință a religiilor, care a apărut pe pământ fără ”prețul” credinței lui Isus, deși multe credințe vorbesc despre Isus și jertfa Lui, dar sunt întemeiate pe faptele și binele omului, care să dea bine lui Dumnezeu. Dar, prețul acestei credințe este ”jertfirea Trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna”, prin care s-a rezolvat nașterea din nou a omului și întrarea lui în familia Tatălui, fără binele omului, ci prin ”dreptatea” lui Dumnezeu la cruce. Dar care-i ”dreptatea” care făcut-o Hristos, pentru salvarea noastră? Dreptatea lui Dumnezeu a avut loc la cruce, în momentul când păcatul meu și al tău Tata l-a pus pe Fiul Său, mai mult L-a făcut păcat, pe Cel ce nu a cunoscut nici un păcat. Când noi am rămas liberi de păcat, Tata ne-a socotit ”drepți”,”neprihăniți”, în Hristos și pentru Hristos, Noi am ajuns ”dreptatea” lui Dumnezeu în Hristos. Ai și tu această ”credință”? Cunoști tu această ”credință” de acest preț enorm de mare și însemnat, care deschide cerul fiecărui care crede? Este total diferită de orice credință a religiilor. Dumnezeu a venit în trup uman, ca să plătească prețul păcatului omului, care nimeni de pe pământ nu-l putea plăti. Oare El a părăsit cerul și a purtat crucea, ca noi să avem o mie și mii de religii astăzi și să ne batem cu Cuvântul Lui unul în altul; că la noi, ba la noi, este adevărul? Nuuu! Biblia este Cuvântul Lui și nu să-ți dau în cap cu El acuzându-te, ci prezentându-L cu dragostea LUi, care Și-a arătat-o la cruce față de noi, ca toți să-L audă nediluat, ci adevărat, pentru că El chiar este Adevărul. Dreptatea lui Dumnezeu a fost satisfăcută la cruce în Fiul Său, Isus Hristos și cei ce cred asta sunt ”dreptatea” lui Dumnezeu în Hristos, astăzi pe pământ și o veșnicie... Ești ”drept” în Hristos și asta nu se schimbă. De ce? pentru că este ”dreptatea” lui Hristos și nu a mea, ori a ta. Harul Și-a făcut desăvârșit lucrarea și harul va continua să crească în viața noastră, tot mai mult, prin descoperirea lui Hristos în noi.

    2 Petru 1:2.”Harul și pacea să vă fie înmulțite, prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos.”

    Dreptatea ori neprihănirea lui Hristos în noi, rămâne pentru vecie, pentru că ai fost născut din El, sângele Lui te-a îndreptățit pentru ”dreptatea” Lui și nu trebuie nimic adăugat. Jertfa lui Isus a fost destul; S-a sfârșit cu păcatul, Isus a isprăvit lucrarea de mântuire. Ești drept în ochii Tatăului. El te numește ”fiu” al Său. Fiu de sânge, născut prin sângele Lui, prin harul Lui, când tu ai crezut măreața Lui lucrare de ispășire. Însă te-ai născut un bebeluș și Tata nu vrea să rămâi așa. Vrea să crești în cunoașterea LUi. Să descoperi comorile înțelepciuni Lui și bogățiile nepătrunse ale lui Dumnezeu. Și aici este un proces de descoperire din El, prin Cuvântul Lui, pe care Duhul Sfânt în acord cu noi, le duce în suflet la minte, sentimente și voința noastră care se umple de cunoștința lui Dumnezeu prin Duhul. Fără Duhul Sfânt cunoștința îngâmfă și duce la ceea ce se numește religie și care de care mai cu multă cunoștință și înțelepciune, numai nu-i din Hristos. Unde-i Hristos acolo-i pace, unde nu-i este dezbinare. Harul și pacea se înmulțesc în Biserică prin cunoașterea lui Hristos, descperit din Cuvântul revelat de Duhul Sfânt.

   2 Petru 1:8.”Căci dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși nici neroditori, în ce privește deplina cunoaștere a Domnului nostru Isus Hristos.”

   Mulțumesc Tatăl nostru și vrem să descoperim dragostea Ta pentru noi tot mai mult, pentru că aceasta ne dă adevărată libertate în Hristos și cunoașterea a cine ești Tu în relație cu noi fii Tăi, ca să trăim și să umblăm prin Duhul, pe acest pământ experimentând Împărăția Ta, precum în cer și pe pământ. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 348
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni