Cuvântul scris și Cuvântul viu
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 17/07/2022
    12345678910 0/10 X

                                    Cuvântul scris și Cuvântul viu

   Cuvântul Domnului, Cuvântul scris, Cuvântul viu, Logosul lui Dumnezeu, Rehma lui Dumnezeu, egal ”Isus Hristos”, Fiul Celui Preaînalt, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu adevărat și în toată Biblia, El este prezent și prezent în multe feluri și sub diferite nume și forme.

   Ioan 1:1-4.”La început era ”Cuvântul”și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, nu a fost făcut fără El. În El era viața și viața era lumina oamenilor.” 

   ”Cuvântul” este Dumnezeu, este mai înainte de veșnicii, fără început și fără sfârșit. A fost prezent în creație, pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile, care sunt în ceruri și pe pământ, cele văzute și nevăzute și totul se ține prin El.”Cuvântul” este firul roșu din Genesa până în Apocalipsa, însă la împlinirea vremii, Cuvântul S-a întrupat în Fecioara Maria, ca Scriptura și planul lui Dumnezeu pentru om să fie împlinit. Dumnezeu L-a prezentat la nașterea Lui cu numele Isus, iar după înviere, Isus Hristos, Fiul Celui Preaîntalt, Fiul preaiubit al Tatălui. Înainte de întrupare El era cunoscut pe pământ ”Cuvântul” lui Dumnezeu. Deși era prezent la fel ca Tatăl și ca Duhul Sfânt, El era ascuns de om prin faptul că oamenii se raportau la ”Dumnezeu”, ca o singură persoană și nici El nu era cunoscut ca Tatăl, doar Isus Hristos a avut scopul acesta de a ne descoperi pe Tatăl și gloria Lui în om. Logosul lui Dumnezeu,”Cuvântul ” scris, de pe paginile Bibliei, este ”Cuvântul viu a lui Dumnezeu”,”Cuvântul Rehma”,”Cuvântul revelat nouă prin Duhul Sfânt. Dar, dacă Logosul Cuvântul scris, este citit, auzit ca o poveste, ori citit pentru a scoate adevărul meu și al tău din El, cu scopul de a ridica religii și a forma tradiții, de a separa oamenii, luându-și ei slava, este pentru pierzania lor.”Cuvântul” fără Duhul produce moarte și nu viață. Slova (litera Bibliei) omoară, numai Duhul produce viață. Cuvântul Rehma, Cuvântul viu, revelat de Duhul schimbă vieții și dă sens vieții omului, aduce iertare și vindecare atunci când este crezut.”Cuvântul” este viu, dacă Duhul Îl revelează inimii. Dacă nu este revelație, fiecare îl ia și face ucenici pe seama credinței lui, a religiei lui și a înțelegerii lui. Noi primim ”Cuvântul” viu a lui Dumnezeu, descoperit prin Duhul Sfânt, după voia lui Dumnezeu și cu scopul bine determinat, de a ”naște din nou” oameni cu o fire schimbată, o fire, o natură dumnezeiască, care nu pot păcătui. Păcatul nu este parte din ei, ci neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos, este viața lor, ca fiii de Dumnezeu. Nu mai trăiesc ei după vechea lor natură, ci vechiul s-a dus și o nouă făptură a venit la viață, cu o natură nouă din Dumnezeu. Deci ”Cuvântul” viu în ei a produs o nouă specie de om, omul ceresc, care trăiește pe pământ ca în cer. El este în lume, dar este din cer. Așa că gândește bine, nu sta să judeci cu firea pământească prea mult, judecă-te corect după Cuvânt, cerând Duhului Sfânt să-ți reveleze ce citești, ca să nu-ți producă moarte spirituală, ci viață din belșug în tine. Cuvântul viu, este Viața noastră și El vorbește, îndrumă, ajută și ”naște din nou” oameni după chipul lui Dumnezeu.

   Mulțumesc Tatăl nostru, că atât ne-ai iubit, ne iubești și ne vei iubi, fiind mereu cu noi pentru veșnicii. Suntem ai Tăi, suntem născuți din Tine. Avem ADN Tău, o fire dumnezeiască atât de neînțeleasă de lume, pentru că nu poate omul adamic, omul vechi să înțeleagă lucrurile Duhului Sfânt, pentru că trebuie înțelese cu duhul, iar pentru omul firesc lucrurile Duhului sunt o nebunie, căci nu le poate pricepe, fiindcă trebuiesc judecate duhovnicește. Vorbesc viață din Tine peste fiecare persoană care va citi acest devoțional. Vorbesc o claritate a Cuvântului Logos prin revelația Cuvântului Rehma, pe înțelesul inimii, care dorește Cuvântul Adevărului, Isus Hristos, Iubitul nostru Iubit, în viața lui, din belșug. Amin! .

Rhema este cuvamtul care devine palpabill...si poate fi actualizat, viu in viata noastra.
Adăugat în 28/07/2022 de loredanam
Da, vă mulțumesc. Fiți mult binecuvântată.
Adăugat în 14/08/2022 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 458
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni