În Hristos, relație
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 17/06/2022
    12345678910 0/10 X

                                   În Hristos,”relație”?

   Da, da,”în Hristos” relație. Descoperirea și creșterea în cunoștința lui Dumnezeu și a caracterului Său glorios, îl vedem din dragostea Lui demonstrată la cruce și astfel ajungi la intimitate, la a fi ”una” cu El. Nu poți ajunge la relație, cu Dumnezeu fără să-L cunoști, în intimitate. În religie, da, se poate ajunge creștin, fiindcă te bazezi pe ce faci tu, învățând ”despre” Dumnezeu, vorbind  ”despre” El, ce anume a făcut când L-am chemat eu, cum mi-a răspuns, cum trebuie să-L chemi, ca să răspundă, deci eu aici jos, El acolo sus, la kilometri distanță. Când vrea răspunde, vindecă, când nu vrea, nu o face. Auzi deseori, eu sunt creștin dar sunt slab, foarte slab. Isus este sfânt și eu nu sunt vrednic să mă asculte, să iau cina, să-I spun Tată. Aici sigur nu poate să se instaleze o relație. Sunt persoane care nu-L cunosc prin descoperire dumnezeiască pe Hristos Isus. Duhul Sfânt care zic că Îl ”au” nu este auzit, înțeles și partener în lucrarea de răscumpărare a sufletului lor, care ar putea duce o relație la intimitate cu El. Doar Duhul ne descopere pe Isus și lucrarea Lui pentru noi și doar Duhul poate să ne descopere dragostea lui Dumnezeu pentru noi, pe înțelesul fiecăruia. Când Îl cunoști pe Dumnezeu din auzite, este una și când Îl cunoști din relație este cu totul alta. Când privești în sus din religie, Îl vezi pe Dumnezeu undeva sus și rugăcinile sunt în separare de El.”Doamne Doamne te rog, vino la noi, ascultă-ne te rugăm, du-te la bolnavi Doamne, dacă vrei vindecă, Doamne, care-i voia Ta, pentru căsătoria mea, Doamne iartă-ne, iar Te-am supărat, nu sunt vrednic, Doamne sunt un păcătos... ” Dar cum, nu este Dumnezeu Tatăl tău, să te raportezi ca la Tata? Domnul Isus nu ți-a luat păcatul asupra Lui și nu ți-a dat neprihănirea Lui în schimb? Nu este Duhul Sfânt în tine, nu ești tu Templul Lui? Nu-ți este El Călăuzitor, Ajutor, Mângâietor? Nu este voia Lui în Evanghelia LUI? Și nu numai că ești un creștin religios și fără siguranța mânturii tale, dar te și împotrivești Adevărului Evangheliei Lui, care te vrea să-L cunoști din ”relație” și să ai o viață de intimitate cu El pe verticală și cu celelalte mădulare ale Trupului Lui, relație pe orizontală. Te-ai obișnit cu tradițiile, regulile, obiceiurile și ce a trăit tata și mama și este destul ce am auzit de la alții. Dar este mult mai mult de descoperit în Hristos și astfel să-L descoperi pe Tatăl prin Duhul  Lui. Isus te vrea UNA cu El și în rugăciunea Domnului Isus din Ioan 17, El se roagă:

   ”Eu în ei și Tu (Tată) în Mine; pentru ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine. Tată vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie cu Mine și aceia pe care Mi-ai dat Tu, ca să vadă slava mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.” vers. 23-24.

   Ioan 15:3,7.”Acum voi sunteți curați din pricina Cuvântului pe care vi l-am spus. Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da.”  -- Aleluiaaa, din pricina Cuvântului Lui care ni L-a dat noi suntem curați și nu prin ceea ce facem noi. Cuvântul dacă rămâne în noi, dacă rămânem în relație cu El, pe baza Cuvântului, putem cere orice și vom primi. Dacă Isus avea această relație cu Tata și nu făcea nimic decât ce El îi spunea, noi la fel nu ieșim din ascultarea de El, ținem strâns relația cu El și avem tot ce trebuie pentru a trăi viața și evlavia pe pământ, în Hristos o viață de biruință, într-o relație de dragoste.

   Romani 5:10.”Căci, dacă atunci când eram vrăsmași, am fost împăcați cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcați cu El, vom fi mântuiți prin viața Lui. -- Când noi am fost iertați și socotiți neprihăniți, toți eram vrăsmașii Lui. Acum când auzim Cuvântul Lui și am fost împăcați și am intrat într-o relație de dragoste cu El, Salvatorul nostru, cine ar putea să ne despartă și să strice relația cu Iubitul inimilor noastre? Avem o promisiune puternică, care religia o neagă zicând că atunci când greșești pierzi mântuirea, dar El zice că, suntem mântuiți și împăcați cu El, prin viața Lui, prin ceea ce a făcut EL și nu prin ce facem noi. Mulțumim Tată în Numele Domnului Isus și prin puterea Duhului Sfânt. Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 290
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni