În Hristos, religie ?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 09/06/2022
    12345678910 0/10 X

                        În Hristos, religie?

   Religie ”în Hristos” nu există. Religia ține omul în separare de Tatal, în păcat, încercând să facă binele și făcând păcatul mereu mereu. Religia nu este ”în” Hristos” ci doar  ”despre” Hristos, iar diferența este de la est la vest, de la cer la pământ. Nu se poate compara. Religia vorbește despre un Hristos, undeva acolo sus în cer și omul jos încercând mereu să-L ajungă, dar fără rezultat. Nimeni nu L-a ajuns  vreodată. Este prea departe, prea sfânt, prea dur, prea despărțit de păcătoși. Religia este despre ”ce să facă omul, să-I fie lui Hristos pe plac. Religia zice omului fă, fă, fă și când sunt și oameni care fac, fac, fac zice: Ooo, dacă mai făcea-i și asta și cealaltă și te trezești bătrân într-o religie care nu o poți trăi niciodată. Apoi zice: ”lasă, dacă tu nu poți, cei iubiți ai tăi vor face ei pentru sufletul tău, fapte bune și rugăciuni.” O minciună chiar din iad, de la tata minciunilor. În accest fel religia nu te lasă să-L cunoști pe Hristos și dacă nu ai Cuvântul Adevărului în tine, ca să-i vezi minciunile și vicleniile, tocmai te-a  cucerit, ca să poată continua și cu ceilalți ai tăi, ținându-i în mincinile ei. Știm bine că orice religie și ceea care-și zice creștină, în care omul nu a fost născut din nou, prin Duhul și prin Cuvântul Lui Hristos, este în moarte. Apoi într-o religie în care au fost născuți  din nou, și nu știu cine sunt în Hristos, pentru că după nașterea din nou, li s-a vestit din nou ”religie”, să faci, să faci ca să fii și creștinul trăiește înșelat și nu este sigur de neprihănirea lui Hristos în el și de viața veșnică din el. Religia are neprihănirea ei, pe care Domnul Isus a venit și a răsturnat-o, la cruce, dând omului ”neprihănirea Lui”, prin credință.

   Matei 23:13.”Vai de voi cărturari și Farisei fățarnici! Căci voi închideți oamenilor Împărăția cerurilor: nici voi nu intrați în ea și nici pe cei ce vor să intre în ea, nu-i lăsați.”  - Duhul de religie, a lucrat și lucrează prin oameni, care se împotrivesc Adevărului lui Hristos, cu Biblia în mână, așa erau și farisei și cărturari, cu Legea în mână. De sfinți cum se dădeau, ei nu au dat cu biciul în Hristos la cruce, că ei erau prea sfinți, s-o facă. Dar pe Domnul Isus Îl durea văzând viitorul care-l așteaptă pe omul, care are natura păcatului în el și nu poate fi salvat prin religie, ca să primească natura dumnezeiască în el, ca să fie sfințit, neprihănit. Neprihănirea este doar în Hristos, prin Hristos și pentru Hristos. Religia era atât de sfântă, că au chemat să-l execute pe Domnul Isus romanii. Sfinții, religioșii, erau prea sfinți s-o facă direct, dar oare nu ei cu Legea lui Dumnezeu în mână chiar o făceau? ei erau inițiatori morți lui Isus, ei L-au omorât cu Tora în mână, prin mâna romanilor.

   2 Timotei 4:3-4.”Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor. Își vor întoarce urechea de la ADEVĂR și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.” - Aceasta este religia, dar nu este ADEVĂRUL. Adevărul este ”Hristos”. Sunt oameni atât de religioși, că nu trebuie să le zici,”primește-L pe Domnul Isus în inima ta”, este destul să zici un verset din Biblie, și se schimbă la față, îți întoarce spatele și nu mai poți vorbi cu el. Religia dă învățături după poftele oamenilor... . Niciodată nu au fost mai multe istorisiri închipuite decât acum. Oamenii văd lucrurile cum merg, dar poftele depășesc lucrurile care ar putea salva viețile lor, pentru că religia le spune: ”sunt șanse dacă vei face binele”. Dragii mei ca să ai șanse trebuie schimbată natura lui Adam cu natura lui Hristos. Să fii născut din El. Amin!

   Mulțumim Isus că ne-ai dat natura Ta dumnezeiască, care ne dă dreptul să avem neprihănirea Ta în noi și să-Ți purtăm Numele Tău pe pământ. Suntem ”fii” ai Tatălui și frații mai mici ai Domnului isus. Lui nu-i este rușine să ne numească frați. Ce onoare, primită prin HAR, în meritul Domnului Isus. El ne-a născut la cruce. Glorie Lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 455
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni