”Trupul” o jertfă vie
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 25/05/2022
    12345678910 0/10 X

                                   ”Trupul”, o jertfă vie

   Romani 12:1.”Vă îndemn dar fraților pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți ”trupurile” voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.” 

   Cartea Romani este una dintre cele mai prețioase cărți ale Bibliei. Mai la începutul ei ne este descoperită relevanța și esența Evangheliei lui Hristos. Vedem beneficiile Evangheliei în sfera duhovnicească și aducerea omului la chipul și viața lui Hristos, prin har și prin credință și fără eforturile omului. Neprihănirea lui Dumnezeu, în Hristos ridică omul la statura plinătăți lui Hristos, printr-o natură dumnezeiască, primind o identitate de fiii de Dumnezeu, care pot chema pe Dumnezeu ca Tată, într-o nouă formă de existență adusă prin crucea lui Hristos în lume. În această viață se manifestă sfințenia lui Dumnezeu, în fiii Lui, trăiesc pe pământ ca în cer. Împărăția lui Dumnezeu fiind înăuntrul lor. Tot ce sunt, sunt prin și în Hristos, datorită dragostei Lui și a relației Lui cu ei. Hristos trăiește în ei. Apoi ne este arătat și cum punem în aplicare în viața de zi cu zi, învățătura Evangheliei din cartea Romani. Cum trăim și în domeniul fizic în fiecare zi raportați la Evanghelie, exprimând credința noastră în fapte de credință, în și cu trupul nostru. Pavel zice, că aducând Trupurile noastre ca o jertfă vie, înseamnă o slujbă duhovnicească. Astfel de slujbe nu sunt atât de dorite și îmbrățișate, în adunări. Aceste nu sunt în fața reflectoarelor, sub aplauze. Aceste necesită jertfire și Pavel zice ”jertfirea vie a trupului vostru”. Și aceste dor și necesită răbdare, îngăduință, stăruință în Cuvântul lui Dumnezeu, într-un cuvânt relație cu Hristos, pe verticală și cu semenii pe orizontală. Câteva referințe biblice:

   2 Corinteni 10:3-5.”Măcar că trăim în firea pământească, totuși nu ne luptăm călăuziți de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi, sunt puternice, întărite de Dumnezeu, ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” -- Aici nu e chiar ușor să-ți dai jertfă vie mintea ta, cu izvodirile ei și să-i spui,”nu” nu așa, ci cum zice Cuvântul. Să-ți oprești urechile de la lucrurile lumii și să le spui,”nu”, auzim doar Cuvântul Domnului. La fel și ochii, și mâinile și picioarele și gura, le spui, stop! până aici altul nu. De aici Hristos. Este o luptă această slujbă duhovnicească, un proces de câștigare a minții sufletului și a trupului nostru, chiar după nașterea din nou, pentru că în suflet a rămas lucrurile celui rău care trebuie scoase afară, ca sufletul și trupul să se înnoiască schimbându-se după voia lui Dumnezeu, din duhul nostru.

   1 Corinteni 6:15,16a, 17.”Nu știți că trupurile voastre sunt mădulare a lui Hristos? Voi lua eu mădularele lui Hristos și voi face din ele mădularele unei curve? Nicidecum! Nu știți că cine se lipește de o curvă este un singur trup cu ea? Dar cine se lipește de Domnul este un singur duh cu El.” -- Aici vorbește fiilor, la care Pavel le zice,”aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă... ” dacă vrei să faci o slujbă duhovnicească, împlinind și în trup voia Domnului. Dar cum? Dacă pofta sexuală ți-ar da târcoale, iar tu, îi vei spune stop! eu sunt în Hristos și trupul meu este mădular în Trupul Lui, eu sunt un duh cu Hristos, sunt ”una” cu El... Am făcut aceste lucruri înainte, dar, de acum nu mai dau mădularele mele unei curve. Așa aduci trupul tău ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu, care este o slujbă duhovnicească, iar pofta va pieri... La fel și în alte situații, spui stop, iar trupul învață să se jertfească, aducând o slujbă duhovnicească, o jertfă vie de dragul Celui ce S-a jertfit de viu pentru binele meu.

   Evrei 13:15.”Prin El aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor noastre, care mărturisesc Numele Lui.”  -- Rodul buzelor noastre o laudă, mulțumire, închinare, aceste toate implică trupul nostru, pentru gloria Lui și este o slujbă duhovnicească.

   Mulțumesc Tată și doresc întotdeuna să-ți aduc trupul meu o jertfă vie sfântă, plăcută și desăvârșită pe altarul Tău, cu mulțumiri. Amin!


 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 699
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni