Hristos vs. lumea
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 05/04/2022
    12345678910 0/10 X

 

                          Hristos vs. lumea

   Război în Ucraina, război la granițele țării noastre, frică, teroare, spaime, cu gândul că în orice clipă... . . Dar glorie nu Ucrainei că ține piept situației... Nu! Ci glorie Domnului Isus pentru crucea Lui, unde toate aceste le-a luat asupra Lui, ca noi să trăim liberi, în pace, liniște, bucurie în mijlocul furtunilor și mâniei celui rău. Este un proces ca să înțelegi asta, dar grăbește-te să-L faci Domn și Mântuitor pe Isus și vei trăi aceste minuni de viață biruitoare împreună cu El. Dacă tot am pierde pe pământ nu echivalează cu această pierdere a Bisericii de a înțelege lucrarea de la cruce, pentru a trăi biruitoare asupra păcatului, bolii, spaimei și fricii dintr-un  război. Să trăiești în biruința spaimei astăzi, este dumnezeiesc, așa că nu te aventura să disprețuiești această credință, ci mai degrabă dorește să intri în biruința crucii, prin credință. Bucuria va inunda viața ta, în Hristos, chiar în exploziile războiului.

   În dimineața asta privind situația războiului și veștile tragice, dintr-o dată Tata mi-a arătat gloria Lui, din locurile cerești, acolo unde eu sunt ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

   Coloseni 3:2-3.”Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Căci voi ați murit și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.” Lucrurile de sus aduc pace, liniște chiar în necaz și încercarea credinței. Aceste încercări sunt inevitabile, dar suntem oricum și oricând biruitori. Biruința este din cauză că Hristos biruiește în noi, biruința de la cruce și noi trăim și umblăm în biruința Lui.

   Petru 1:5-6.”Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremile de apoi. În ea voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie sunteți întristați pentru puțină vreme, prin felurite încercări.” Eu cred că sunt păzită de puterea Lui, în Hristos, chiar prin încercări și oricum voi fi biruitoare, pentru că pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig. În Hristos cel rău nu mă poate intimida. Viața mea pământească nu este veșnică, ci viața din duhul meu este veșnică. Cine ar putea să mi-o ia? Nimeni de pe pământ, sunt în Hristos, El este viața mea, în mijlocul războiului, viața înghite moartea, pacea înghite războiul și dragostea biruiește condamnarea.

   Efeseni 1:3.”Binecuvântat să fie Dummnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos”. Și pe timp de război? Da! Când știi că le ai acolo sus, știi să le ai și pe pământ prin orice circumstanțe. Toată Roada Duhului din locurile cerești, El o rodește în duhul nostru. Astfel dragostea, pacea, bucuria, liniștea, încrederea, facerea de bine, bunătatea, credincioșia, blândețea și înfrânarea poftelor rodesc în noi aici pe pământ în mijlocul războiului și poți striga ”Slavă Ție Isuse Biruitorule!” În Tine și noi suntem biruitori. Acest adevăr nu poate fi contestat.

   Psalm 23:4-6.”Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de nici un rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângîie. Tu îmi întinzi masa în fața potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn și paharul meu este plin de dă peste el. Da, fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele și voi locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele.”

   Da, viața asta din lume este câteodată o vale a umbrei morții, dar să nu ne temem că El este cu noi. El folosește toiagul cu care ne cârmuiește și nuiaua cu care ne mângâie, prin orce vale chiar a morții, punând în fața potrivnicilor noștri o masă, masa Lui unde stăm cu El și Îl credem, Îl ascultăm, și trăim conform voii Lui, bună, plăcută și desăvârșită. Mulțumesc Tatăl slavei, Dumnezeul slavei și Duhul slavei. Amin!

 


              

 

 

 

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 461
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni