Am murit de drept
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 01/01/2022
    12345678910 0/10 X

                                                       Am murit ”de drept”? !

 

   Romani 6:7.”căci cine a murit de drept, este izbăvit de păcat”.

 

   Dex exp. drept = ceea ce ți se cuvine conform legii, dreptății, justiției. Rădăcina păcatului din Eden, a umplut toți oamenii de păcate, fiindcă dintr-o natură păcătoasă, nu putea ieși sfințenie, ci doar păcat. Păcatul trebuia să-l ispășească omul care a păcătuit. Așa că noi fiecare trebuia să plătim pentru păcatele noastre de drept, cu moartea. Însă Dumnezeu fiindcă dragostea Lui a fost omul și îl dorea să aibă părtășie cu el, a hotărât să moară Isus, în locul nostru. Dumnezeu cred că avea și alte soluții, dar care ar fi călcat dreptatea Lui. Și El este drept. Ce El a spus trebuia respectat și împlinit, păcatul trebuia plătit de către om. Cineva trebuia să moară ”de drept” și acesta eram eu și tu. Însă Dreptatea a zis: ”Fiul Meu, va deveni OM în plinătatea Harului și-n marea Dragoste, va muri ”de drept” și omul va fi eliberat de păcatul lui. Domnul Isus a murit ”de drept” pentru noi. Ba mai mult a fost făcut păcat. Isus ajunge păcătosul ca eu să fiu neprihănirea lui Dumnezeu în El.”Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” 2 Corinteni 5:21. Prin moartea lui Isus, atunci când credem, noi credem că am murit și noi împreună cu El. Aceasta era și este strategia lucrării de la cruce. Am murit față de păcat și pe baza Cuvântului scris și revelat, noi știm bine acest lucru, noi care am murit față de păcat, cum să mai trăim în păcat?

 

 ”Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie desbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului.” Romani 6:6.

 

   ”În El ați fost tăiați împrejur, nu cu o tăiere împrejur făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în desbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești”. Coloseni 2:11.

 

   ”Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăi o viață nouă.” Romani 6:4.

 

   Știm bine că credința noastră în răstignirea, moartea, îngroparea și tăierea noastră împrejur, cu tăierea împrejur a lui Hristos, are efect deplin în desbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești, ca să nu mai fim robi păcatului. Și are efect chiar asupra sufletului și minții noastre și atunci când ne înnoim mintea cu Cuvântul avem biruință ca să scăpăm de patimile și poftele firii vechi, ale omului vechi, deja mort. Asta să ne intre bine în cap,”căci cine a murit ”de drept” este izbăvit de păcat.

 

   ”În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Tot așa și voi, socotiți-vă morți față de păcat și vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.”Romani 6:5 și 11.

 

   Galateni 6:14-15. Pavel zice: ”În ce mă privește, departe de mine gândul să mă laud cu altceva, decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, --prin care ---lumea este răstignită față de mine și eu față de lume. Căci în Hristos Isus nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur, nu sunt nimic, ci a fi o făptură nouă.” 

 

   Mulțumesc Tată drag, pentru că mi-ai dat credință să cred acest adevăr. L a cruce s-a întâmplat minunea. Cred Tată că atunci când Isus a fost răstignit, mort, îngropat și înviat și acum când eu cred, sunt și eu acolo. Am fost iertată definitiv de păcatul meu și mai mult am fost desbrăcată de trupul poftelor firii. Omul vechi este mort și o făptură nouă a luat ființă, o nouă identitate am, o identitate cerească, dumnezeiască, cu care mă identific aici pe pământ, ca fiu al Tău. Sunt în lumea asta dar nu din lumea asta, ci din cer. Am început viața veșnică aici și va fi o veșnice cu Dumnezeu și toții fiii Lui preaiubiți. Amin!

 

 

                                                                                                            

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 653
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni