Să învățăm să-I slujim Domnului
Autor: Carmen Iene  |  Album: Profetic  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 18/11/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Luca 2:36-38

, , Mai era acolo și o prorociță Ana, fata lui Fanuel, din seminția lui Așer. Ea era foarte înaintată în vârsta si trăise cu bărbatul ei șapte ani după fecioria ei. Rămasă văduvă și fiind în vârstă de optzeci si patru de ani, Ana nu se depărta de Templu și zi și noapte slujea lui Dumnezeu cu post si cu rugăciuni. A venit și ea în același ceas și a început să laude pe Dumnezeu și să vorbească despre Isus tuturor ce așteptau mântuirea Ierusalimului.”

Cred că toți creștinii au în inima lor dorința de a fi utili lui Dumnezeu, de a face ceva pentru El, de a sluji pentru Împărăția lui Dumnezeu, de a fi parte activă în trupul lui Hristos. Dorința trebuie să fie însoțită de o motivație corectă, sinceră, pentru că Dumnezeu nu poate fi păcălit. El cunoaște fiecare inimă, El cunoaște gândurile și sentimentele noastre. Când am citit despre Ana că slujea lui Dumnezeu cu post și cu rugăciuni, că nu se depărta de Templu, că după ce-i murise soțul, ca tânără văduvă nu s-a gândit la recăsătorire ci și-a dedicat viața în întregime lui Dumnezeu, am înteles că Dumnezeu vrea să mă învețe ceva mai mult despre ce înseamnă cu adevărat să-I slujești Lui. Înainte de toate Domnul vrea să ne învețe smerenia, modestia, să nu tânjim la lucruri înalte înainte de a fi pregătiți pentru ele. Ana înainte de a fi expusă public cu darurile ei spirituale, a fost ani de zile în prezența lui Dumnezeu în ascuns, într-o dedicare și o jertfă continuă, făcând lucruri în ascuns pe care numai Domnul le vedea. Noi slujim Domnului nu atunci când facem ceva pentru El sau Împărăție, ci atunci când stăm în prezența Lui și ne punem viața pe altar, când ne predăm complet Lui, ca să ne umple El cu viața Lui. Deci, noi ca oameni nu putem să-I dăm Lui nimic în afară de ființa noastră, ci doar să primim de la El. Atunci când primim de la Dumnezeu în părtășie și relație strânsă vom avea ce să dăm în afară. Dumnezeu a onorat credincioșia Anei, dedicarea ei prin post și rugăciuni, făcând din ea o voce profetică. Dumnezeu i-a vorbit în decursul anilor taine despre venirea lui Mesia și a Împărăției Lui, pe care le-a trâmbițat cu voce tare la momentul ales de Dumnezeu. La fel i-a vorbit și lui Simon care ducea o viață sfântă și Duhul Sfânt era peste el, să vină la templu să vadă cu ochii lui mângâierea lui Israel. Cum au intrat părinții lui Isus cu copilul în Templu, așa cum prevedea Legea, Simon a luat copilul în brațe, a lăudat și binecuvântat pe Domnul pentru împlinirea promisiunilor Lui și a profețit Mariei. Cei care au o relație cu Dumnezeu în intimitate au înștiințări profetice, descoperiri și primesc taine din inima lui Dumnezeu. Nu poți să fii un slujitor a lui Dumnezeu, să slujești pentru El până nu I-ai slujit întâi lui Dumnezeu. Mulți vrem să facem ceva pentru Dumnezeu, dar nu practicăm prezența Lui. Dacă vrei să experimentezi gloria lui Dumnezeu, petrece timp cu El în închinare și adorare. Să slujești lui Dumnezeu e foarte ușor, doar practică prezența Lui, stai cu EL, iubește-L. Când stăm în prezența Lui, și ne închinăm Lui, din cauză că ne iubește nespus, îi mișcăm inima de Tată și suntem binecuvîntați de El în odaița noastră, în acea atmosferă dulce creată apare dintr-o dată, se dezvăluie, se destăinuie și locul se umple de slava Lui, ca un nor, ca o adiere, ca un susur blând. Copiii au un mare impact, ei mișcă inimile oamenilor cu atât mai mult lui Dumnezeu. Noi suntem copiii Lui și El e Tatăl nostru bun!

Apoi, Dumnezeu ne învață cum să-I slujim cu adevărat Lui, slujindu-le oamenilor pe care-i pune în viața noastră. Cine vrea slavă de la Dumnezeu să fie slujitorul tuturor. Profetul Samuel a slujit preotului Eli, până Dumnezeu l-a chemat să fie profetul națiunilor. Samuel era credincios și vegheator în a-i sluji lui Eli, căci atunci când a fost chemat de Dumnezeu, a fugit direct la Eli crezând ca el îl cheamă. Într-o perioadă de întuneric și pustie spirituală vocea Lui Dumnezeu se făcuse din nou auzită, profeticul a revenit, totul s-a schimbat din cauză unui băiat care slujea.

Fiecare dintre noi putem să devenim acei slujitori cu impact în cercul nostru de influență, să se schimbe totul în bine, să aducem lumină în locuri întunecate, să aducem viață acolo unde este moarte, să se vadă că suntem copiii Celui Atotputernic Dumnezeu care de dragul nostru mișcă universul întreg, dacă renunțăm la atitudinea de rob și ne însușim statura de fiu, dacă ne alegem partea bună de a sta la picioarele Domnului, să fim noi slujiți de El, să fim noi învățați de El și umpluți cu Duhul Sfânt, singurul capabil să facă lucrarea lui Dumnezeu. Slavă lui Isus!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 906
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni