Ținta poruncii
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 28/12/2021
    12345678910 0/10 X

 

                    Ținta poruncii

 

   Ai auzit și tu atacul religiei;”trebuie să ții poruncile, dacă nu, nici o șansă cu Dumnezeu”. Și nimeni încă nu a reușit să țină poruncile pe pământ. Doar Isus a făcut-o, sută la sută, pentru noi. Să vedem ce zice Evanghelia despre reușita poruncii. 1 Timotei 1:5.”Ținta poruncii” este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-o conștiință bună și dintr-o credință neprefăcută.”

 

   În lume este dragoste de toate culorile, însă noi avem un standard: ”Dumnezeu este dragoste”! Ținta poruncii pentru noi este ”dragostea” care curge din El și pe care El a turnat-o în inimile noastre atunci când am crezut și L-am făcut Domn al vieții noastre, pe El,”Dragostea ”. Dragostea este turnată în duhul nostru născut din nou. Acolo avem dragoste din plin, doar trebuie prin credință să o aducem în suflet și-n mintea care trebuie înnoită cu Hristosul dragostei. Dragostea desăvârșită este să cresc în ea, ca să pot să dau și eu mai departe Dragostea, așa cum Hristos mi-o dă în fiecare zi, chiar fără nici un merit.

 

    Acum, putem apela la drgostea lumii acesteia, sau la ”dragostea” din Hristos. Trebuie să fim conștienți că ”Dragostea” din duhul nostru poate fi acolo și să nu ne împlinească niciodată viața, dacă nu o dorim și nu vrem să o trăim în viața noastră, ci întotdeauna dragostea lumii învățată de dinainte de nașterea din nou, să ne influiențeze trăirea față de cei din jurul nostru, fiind afectată relația cu Dumnezeu, cu Biserica, cu familia și cu oamenii, care pot foarte ușor să citească purtarea noastră în lume, lumească, firească și să fie împiedecată mântuirea lor. Când porți numele de fiu de Dumnezeu și dragostea ta este lumească și firească și pământească, pe lângă faptul că ești o piedică în calea mântuirii și nu un indicator bun, trăiești și tu înșelat și fals, fiindcă falsul este foarte bine deosebit de original și la tot pasul viața ta este în pericol de moarte, pentru că acest teren pe care ești ca lumea, domnește satan, nu Hristos dragostea. Și cum satan nu știe iubi poate ușor să te atace și chiar o face. Dacă crezi că nu, poate întârzie, ca să poată să te tragă mai jos pe panta alunecoasă a păcatului și falsului și când crezi că ești cel mai bine și cu Dumnezeu și cu lumea, atunci el dă lovitura, pentru că este rău și face numai rău. Însă ”Dragostea” întotdeauna are răbdare și așteaptă să te trezești și să o cauți în duhul tău, căci vrea să-ți facă bine, să te crească, să-ți vorbească, să te învețe și să-ți arate viața din cer, pe pământ, ca să trăiești victorios. Să descoperim măreția Dragostei din 1 Corinteni 13:4-8a.

 

   ”Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduiește totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodată.”

 

   Cum o pot avea? O pot avea dintr-o inimă curată, o conștiință bună și o credință neprefăcută.”Ținta poruncii” este Dragostea care vine dintr-o inimă curată, o conștiință bună și dintr-o ”credință neprefăcută.”

 

   Mulțumesc Tată, că Tu vrei să trăim și să folosim Dragostea care ai turnat-o în duhul nostru, iubindu-Te pe Tine și pe semenii noștri, așa cum Tu și Domnul Isus ne-a iubit, demostrându-ne la cruce. Mulțumesc Duhule Sfânt că mereu mă înveți cum să acționez în Ținta poruncii, ca să trăiesc viața din belșug duh, suflet și trup. Amin!

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 359
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni