Înnoirea minții (3)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/12/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

                       Înnoirea minții (3)

 

   Romani 12:2.”Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu, ceea bună, plăcută și desăvârșită.”

 

   Să nu ne înșelăm căutând locuri de mijloc și cu Dumnezeu și cu lumea. Nu există decât doi dumnezei, Dumnezeul adevărat și dumnezeul veacului acestuia. Nu există decât două chipuri, chipul lui Dumnezeu și chipul veacului acestuia. Nu există decât două destinații, cu Dumnezeu în rai, ori cu satan în iad, cale de mijloc nu există. Ca să ajungi să-L descoperi pe Dumnezeul adevărat trebuie să te naști din nou. Prin nașterea din nou, Hristos te socotește neprihănirea Lui, dreptatea Lui, ești tot ce vei fi toată veșnicia. Duhul tău a venit la viață. Sufletul are și el făgăduințele regenerării prin înnoirea minți, cu Cuvântul Evangheliei. Trupul acesta din țărână va putrezi, țărâna merge în țărână, dar făgăduința pentru trupurile noastre este glorioasă. La învierea din morți vom primi trupuri de slavă, cu care vom transcende veșnicia, împreună cu Hristos, trupuri asemenea cum a primit Hristos la învierea Lui. Atunci vom fi întregi duh, suflet și trup. Până atunci avem siguranța salvării noastre, suntem cu Hristos ascunși în Dumnezeu, oameni duhovnicești, înviați în duh, așa cum vom fi toată veșnicia. Sufletul nostru este un șantier în lucru, având șansa ca relația și părtășia cu Duhul Sfânt să ne propulseze în destin cu rapiditate, ori mai lenevind mergi mai încet și nu poți beneficia de toate promisiunile Lui pentru fiii Săi aici pe pământ, ocupându-ți timpul cu alte lucruri. Trupurile noastre atunci când duhul și sufletul nostru merg pe aceiași mână fiind majoritare, trupul se aliniază pentru că în acest trup de carne Duhul Sfânt are locuința Lui aici pe pământ în omul născut din nou. După cum mintea se înnoiește cu Cuvântul Domnului și trupul are multe beneficii, are o viață plină de sănătate și putere și ascultând de mintea înnoită se învoiește să fie liniștit, în pace, înțelept, puternic, ascultător și împlinitor a tuturor cerințelor și voii lui Dumnnezeu. Umblă în pace, vorbește cuvintele de viață, lucrează la ceva bun, se uită la Hristos și este folositor semenilor lui, lăudând pe Dumnezeu cu inima, gura și întregul lui trup. Înnoirea minții se face de către Duhul Sfânt, cu acceptarea noastră din Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și lucrător. Și acum câteva referințe Biblice, cu care ne înnoim mintea.

 

   2 Corinteni 5:17.”Căci dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”

 

   Efeseni 2:8.”Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.”

 

   Filipeni 2:3.”Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă, ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși.”

 

    1 Ioan 4:17.”Cum este El, așa suntem și noi în lumea asta, astfel se face că dragostea Lui este desăvârșită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecății.” etc~& ,"& ~.

   Tată drag citind și auzind Cuvântul acesta viu, Hristos în noi, vrem să ne înnoim mintea tot mai mult cu Adevărul acesta sfânt și astfel să fim folositori nouă și celor din jurul nostru. În Numele Domnului Isus! Amin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Frumos și divin inspirat devoțional!
Adăugat în 13/12/2021 de loredanam
Fiți mult binecuvântată !
Adăugat în 15/12/2021 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 352
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni