Înnoirea minții (1)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 27/11/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                             Înnoirea  minții

 

   Romani 12:2.”Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu; ceea bună, plăcută și desăvârșită.”

 

   Când Dumnezeu a creat omul, l-a creat după chipul Lui. Prin neascultare, omul a perdut chipul lui Dumnezeu și a câștigat chipul lui satan, pe care până astăzi îl poartă lumea, chipul lumii, chipul veacului acestuia. Dar glorie Domnului Isus pentru lucrarea crucii Lui! Scopul a fost aducerea ”chipului Său” din nou în om. Și asta nu prin performanța lui, ci prin sângele Domnului Isus, atunci când omul poate să creadă voia LUI, bună plăcută și desăvârșită, care începe printr-o ”naștere din nou ” făcută de Duhul Sfânt în duhul omului, și devine ”un om nou” în Hristos. Relația și legătura omului cu Dumnezeu este în duh, Dumnezeu comunicând cu el, duh la duh. Duhul omului mort în păcat, adică despărțit de Dumnezeu în Eden, acum venit la viață, în Hristos. Identitatea omului nou este în duh, are un suflet și trăiește pe pământ într-un trup. Dumnezeu vorbește omului nou în duh, iar duhul transmite totul sufletului, adică minte, sntimente și voință. Când duhul omului era despărțit de Dumnezeu, mort în păcat, mintea, sentimentele și voința (sufletul ) erau conduse de trup. Urechile auzeau, ochii vedeau și pofta lua ființă. Acesta era omul vechi din Adam cu voia chipului veacului acestuia. Chipul veacului din cel rău, este să trăiesc clipa, să-mi împlinesc dorințele carnale și mie să-mi fie bine, de aproapele să aud că-i rău, căci binele mă supără. Dacă trupul zice: ”vreau, vreau, vreau toate spurcăciunile chipului veacului acestuia, mintea  să zică, poți, uite așa și așa facem, ne vom veseli la umbra păcatului, ce a fost cu alții va fi și cu mine. Ce a fi, a fi! Acesta-i omul vechi, în duh mort în păcat, iar sufletul și trupul cu medicamentele după ele, trudite și împovărate de greutatea bolilor și păcatului, mai mult, sau mai puțin, căci nu datorită mulțimii păcatelor oamenii vor fi respinși la judecată de Dumnezeu, ci din pricină că nu L-au primit în inima lor pe Hristos prin credință în jertfa Lui, ca ”natura” lor Adamică să fie schimbată cu ”natura” dumnezeiască, din Hristos, care nu mai poate păcătui. Deci omul vechi are natura lui Adam, natură păcătoasă, de aceea nu poate să nu păcătuiască, cum un măr nu poate să facă struguri. Nu poate. Tot la fel nici ”natura” nouă, nu poate păcătui.

 

    Vezi Biblia pag. 1200,1 Ioan, capitol 3:9. Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.”

 

   Pag. 1192,1 Petru, cap. 1, vers. 23.”fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o ”sămânță” care poate putrezi, ci dintr- una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac.”

 

   Pag. 1202, cap 5, vers 18.”Știm că oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzește și cel rău nu se poate atinge de el.”

 

   Născut din Dumnezeu, născut din nou din Cuvântul lui Dumnezeu, prin Duhul Sfânt este momentul când ai crezut lucrarea de la cruce, L-ai primit în inimă pe Hristos și mărturisești cu gura ta pe Isus ca Domn și Mântuitor al tău personal, dovedind asta în apa botezului. Dintr-un om pământesc din Adam ai devenit un fiu de Dumnezeu, nu pământesc, ci duhovnicesc, o natură nouă, în Hristos. De acum începe procesul de ”înnoire a minții” și schimbarea minții, adică pocăința. Terenul sufletesc trebuie cucerit, mintea, sentimentele și voința, trebuiesc aduse în voia Domnului ceea bună, plăcută și decăvârșită. Amin! ( Va urma )

 


 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 845
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni