”Creșterea” strictul necesar
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/11/2021
    12345678910 0/10 X

 

              ”Creșterea” strictul necesar

   Orice ființă vie care nu ”crește”, nu se dezvoltă nu este normală, ci  anormală. În cerul lui Dumnezeu nu este nimic mort, ci totul este viu, totul este în mișcare, în creștere. La fel și fiii de Dumnezeu, născuți din nou prin Duhul Sfânt, sunt vii. Au venit din moarte la viață, prin voia Tatălui și Cuvântul Lui, lucrat de Duhul Sfânt, în inimile lor. Duhurile lor sunt pure, desăvârșite cum vor fi toată veșnicia, însă în suflet și în trup este necesară ”creșterea”. Religia a mascat adevărul lui Dumnezeu, că un fiu trebuie să crească. Se naște un bebeluș, la fel ca fizic, apoi crește în toate privințele, dacă este normal și este într-un loc unde Adevărul este descoperit și vorbit și învățat fără mască și răstălmăciri, va crește. Religia nu se ocupă de Evanghelie, care este Rădăcina din care iese Adevărul și dă creștere Trupului lui Hristos, Biserica. Ea, religia se ocupă de exteriorul omului, învățând că vor ajunge odată și odată ca omul să se schimbe și în interior, siliți-vă, năzuiți-vă, nu faceți rău, faceți numai binele... Asta nu s-a întâmplat niciodată și nu se poate întâmpla. Religia nu are Sursa creșterii pentru cei ce trebuie să crească. Ea zice: ”Trebuie să faci asta și să nu faci cealaltă, trebuie să-ți câștigi meritul înaintea lui Dumnezeu, prin bine, azi mai mult decât ieri. Și așa oamenii mor fără să vadă roada Duhului în viața lor și fără să știe că Hristos locuiește în ei și ei în El, ci cum încep viața de credință, așa sfârșesc fără a-și cunoaște identitatea lor în Hristos, printr-o creștere constantă, după cum își înnoiesc mintea cu Cuvântul. Religia râde când aude,”să creștem”. Ei zic, lasă-i să crească că ei nu știu că trebuie să faci asta, asta, ca Domnului să-I placă și să te primească, să te vindece, să te ajute... Dar un lucru m-a bucurat că Domnul Isus creștea și El când era pe pământ.

1. Luca 2:52.”Și Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” CREȘTERE!

2. Petru 3:18b.”ci creșteți în harul și cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.” CREȘTERE!

3.1 Petru 2:2.”și ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți spre mântuire.” CREȘTERE!

4. Efeseni 2:21.”În El toată clădirea bine închegată, crește ca să fie un Templu Sfânt în Domnul. CREȘTERE!

5. Coloseni 2:19.”și nu se ține strâns de Capul, din care tot Trupul, hrănit și bine închegat, cu ajutorul încheieturilor și legăturilor, își primește creșterea pe care i-o dă Domnul.” CREȘTERE!

6. Coloseni 1:10.”pentruca astfel să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în orice lucru: aducând roade în tot felul de fapte bune și crescând în cunoștința lui Dumnezeu. CREȘTERE!

7.2 Corinteni 9:10.”Cel ce dă sămânță semănătorului și pâine pentru hrană, vă va da și vă va înmulți și vouă sămânța de semănat și va face să crească roadele neprihănirii voastre.” CREȘTERE!

   Mulțumesc Tată că avem HARUL Tău cu și peste noi ca să creștem în înțelepciune, în statură și să-Ți fim plăcuți, pentru că suntem fiii Tăi. Să creștem ca un Templu Sfânt în Domnul. Să ne ținem strâns de Capul nostru Isus și fiecare să învățăm să dăm viața din Tine și să învățăm să și primim. Fiecare mădular, încheietură, legătură, dă și primește și creștem în cunoștința Ta tot mai mult, ca roadele neprihănirii noastre să crească, semănând o sămânță bună primită din prisosul Tău, căci toți suntem mădulare în Trupul Tău, Isus fiind Capul nostru. Amin!


 

 

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 408
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni