”HARUL” tulburător
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/11/2021
    12345678910 0/10 X

 

           HARUL tulburător

 

   Ooo, câtă frumusețe are acest HAR tulburător! Pe unii oameni îi tulbură, pe alții îi bucură și-i umple de pace. De-a lungul timpului creștinii au încercat să dea definiții Harului. Și nu le contrazic, sunt adevărate, sunt din El, din Hristos, din Har. De exemplu: Harul este favoare nemeritată, milă, bunătate, înțelepciune... . Toate aceste sunt din El, curg din El și sunt peste noi și har după har cum zice Ioan 1:16-17.

 

   ”Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har; ... . dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos.”

 

   Acestui har primit de fiii de Dumnezeu nu poți să-i spui –tulburător-, ci bucurie, pace, binecuvântare. Petru zice,”ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu... . .” Harul este felurit, divers, variat. HARUL nu are o definiție. El este tot, în tot și peste tot. HARUL este cu noi, în noi și peste noi. HARUL este Isus Hristos și din El, din această plinătate curge peste noi, har, după har, până unde și când? Până Îl vom privi în față, așa cum este El, plinătatea Harului, Hristos. Să încercăm să vedem acest ”Har tulburător” cum a venit El și cum a fost primit El în lume. La nașterea Domnului Isus, când magii întrebau pe Irod,”unde este Împăratul de curând născut al Iudeilor?” Matei 2:3.”Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a ”tulburat” mult și tot Ierusalimul s-a ”tulburat” împreună cu el.” Luca 2, când Simeon a luat în brațe ”(Harul)” pruncul, a zis Mariei mama Lui: vers. 34.””Iată Copilul acesta este rânduit spre prăbușirea și ridicarea multora în Israel și să fie un semn care va stârni ”împotrivire”. Apoi Fapte Ap. Când Pavel și Sila au scos duhul de ghicire dintr-o slujnică, stăpânii ei i-au dat în mâna dregătorului zicând: 16:20b.”oamenii aceștia ne ”tulbură” cetatea. .”. Cine a tulburat în aceste versete lumea? HARUL care a venit în Trup, plin de har în lume. HARUL care atunci când este propovăduit, oricând stârnește împotrivire. HARUL care atunci când se fac minuni ”tulbură” religia. Dacă chiar vrei să vezi această tulburare, vorbește creștinilor doar din Romani 5:20b.”dar unde s-a înmulțit păcatul, acolo Harul s-a înmulțit și ai mult.” Ai să vezi tulburarea care era și pe vremea lui Pavel și este și acum. Isus Hristos a stârnit și stârnește împotrivire oriunde Evanghelia Harului este propovăduită fără perdea. Ți se va zice, ce tu poți să intri în Sfânta Sfintelor, nu vezi cine ești, cum ești, acolo nu are dreptul numai cel ce nu greșește și este cel mai bun, care face fapte impecabile. Așa se tulbură că dacă nu stai bine în identitatea ta și stabil în Hristos și tu te vei tulbura. HARUL tulburător, tulbură și-n viața fiilor de Dumnezeu, ca să ne învețe s-o rupem cu lumea și lucrurile ei. Ca să ne învețe că dacă trăim în duhul să și umblăm în duhul și nu în firea pământească și atunci ne cam tulburăm, că în fire te simți tu puternic, dar în duhul firea trebuie răstignită, e pe cruce și trăiește Hristos și trăim după îndemnurile Duhului. Dar când ai biruit firea și mintea ta, vei mulțumi Harului că ai fost tulburat din trăirea firii pământești și vei experimenta bucuria Harului tulburător, care te-a umplut de pace și bucurie în Duhul Sfânt, iar Harul se va înmulți și mai mult, tocmai ca să poată să ne învețe și să ne ducă în desăvârșirea cerută de Duhul Sfânt.

   Mulțumesc Tată pentru Harul venit prin Domnul Isus. Mulțumesc pentru puterea care mi-o dai atunci când sunt disprețuită pentru că fac lucrarea Harului, fără frică de oameni. Că nu primește cineva, nici de la Tine Isus nu au primit toți. Dacă cineva oprește manifestarea acestor devoționale ale Harului punând piedici în calea lor, Harul va înmulți și va multiplica extinderea lor în lume, ca cine va primi să poată înțelege Adevărul adevărat. Binecuvântez pe toți cei ce citesc, pe cei ce disprețuiesc, pe cei ce se tulbură, căci tu iubești pe fiecare și ne vrei pentru Tine pe toți netulburați, ci liniștiți, liberi și în pace. Amin!

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 350
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni