Credință, botez, mântuire
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 27/10/2021
    12345678910 0/10 X

 

                 Credință – botez – mântuire

 

   Care credință? Credința unei denominații? Nuu! Ci credința lui Isus și lucrarea Lui terminată la cruce, odată pentru totdeauna. Cum vine această credință? Citind, învățând și auzind Cuvântul Evangheliei lui Isus. Așa prinde Cuvântul rădăcină în tine, ca să crezi Adevărul adevărat. Harul lui Dumnezeu este Cel care manifestă toată lucrarea aceasta în noi. Doar Harul este Autorul credinței, este Puterea credinței și este Manifestarea credinței, Duhul credinței. Numai așa poți crede Adevărul adevărat, care nu-L vei găsi în religie în nici un caz, ci în Hristos Isus și revelat adică descoperit inimii noastre prin Duhul Sfânt, care realizează spontan atunci când crezi,”nașterea din nou” în duhul tău, adică natura (firea) veche s-a dus, a murit și ai primit o natură nouă, natură dumnezeiască, favoare care se găsește numai în felul acesta, prin credință și har și asta înseamnă că fără faptele și binele tău.

 

   Efeseni 2:8-10.”Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnnezeu mai înainte, ca să umblăm în ele.”

 

   Și acum câteva referințe Biblice pentru acest lucru atât de greșit înțeles. Dacă crezi că botezul în apă este temelia încreștinări tale, te înșeli amarnic. Și ce rost are să trăiești fără siguranța mântuirii, care nu ți-o dă  niciodată apa din râu, ori stropirea cu apă, ci ți-o dă Cuvântul Adevărului revelat de Duhul Sfânt atunci când te naște din nou. Este strict lucrarea Duhului,”nașterea din nou”. Este sfințirea Duhului, care sfințește mai întâi duhul tău, el, duhul se naște din nou, drept și sfânt cum va fi toată veșnicia, apoi sufletul nostru este regenerat într-un proces de înnoire a minții, prin Cuvânt, după care și trupul nostru vine la viața lui Hristos, ca să fim găsiți la venirea Domnului întregi, duh, suflet și trup. 1 Tesaloniceni 5:23. Și acum înțelege că botezul vine în urma credinței și nașterii din nou, atunci când îți declari credința ta, cu gura ta, pe baza întâlniri reale cu Dumnezeu prin credință.

 

   Romani 10:9-10.”Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.”

 

   Fapte Ap. 10:43 și 47-48.”Toți prorocii mărturisesc despre El, că oricine crede în El, capătă prin Numele Lui iertarea păcatelor. 47-48. Se poate opri apa ca să nu fie botezați aceștia... . ? Și a poruncit să fie botezați în Numele Domnului Isus.” Deci, credință – botez - mântuire.

 

   Fapte Ap. 8:35-38.”Atunci Filip a început de la Scriptura aceasta și i-a propovăduit pe Isus. Pe când își urmau ei drumul au dat peste o apă. Și famenul a zis ”uite apă ce mă împiedică să fiu botezat?” Filip a zis: ”dacă crezi din toată inima, se poate”. Famenul a răspuns: ”Cred, că Isus este Fiul lui Dumnezeu”. A poruncit să stea carul, s-au pogorât amândoi în apă și Filip a botezat pe famen.” Deci, credință – botez – mântuire.

 

   Fapte Ap. 8:12-13.”Dar când au crezut pe Filip, care propovăduia Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu și a Numelui lui Isus Hristos, au fost botezați atât bărbați cât și femei. Chiar și Simon a crezut și după ce a fost botezat, nu se mai despărțea de Filip~& ."_~ Deci, credință – botez – mântuire.

 

   Mulțumesc Tată pentru simplitatea Evangheliei Tale și a mântuirii noastre. Fiindcă a fost atât de simplu să fii făcut fiu de Dumnezeu, a venit religia și a complicat, a îngreunat această lucrare adăugând efortul omului, care niciodată nu ajunge la ADEVĂRUL adevărat, Isus Hristos, Harul și Mântuirea noastră. Mulțumesc cine crede are Har la îndemână să se nască din nou și prin botez să fie declarat moștenitor al Tatălui, prin Isus Hristos. Amin!

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 406
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni