Sunt neprihănit/ă ?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/08/2021
    12345678910 0/10 X

 

                                         Sunt neprihănit?

 

” - Sunt eu neprihănită? Care-i neprihănirea mea? Cum văd, cum știu, cum înțeleg eu neprihănirea mea? Am încercat să fiu bună, să fac bine, să fac fapte ca un om neprihănit și totuși nu sunt sigură că sunt neprihănită și că Hristos este mulțumit de mine, ca să pot fi împlinită că sunt a Lui pentru vecie, mântuită de păcat, boală și toate lucrurile lumii acesteia, care mă țin roabă lor.

 

” – Da sunt neprihănită cu și prin neprihănirea Domnului Isus. Neprihănit egal drept. Cum crezi că ar putea fi drept, cu dreptatea lui Dumnezeu un om cu o fire, cu o natură adamică, căzută sub blestem? Nu are cum, chiar umblând în coate și genunchi, firea e tot fire veche și omul este tot om vechi din Adam. Și asta face diferența. Întâiul Adam din mine trebuie să moară, pentru ca al doilea Adam, adică Domnul Isus Hristos să învieze în mine. El mi-a dat viață, adică chiar El este viața mea, viața veșnică, într-o natură a Lui, natura lui Hristos, care mi-a schimbat natura veche adamică cu o natură nouă dumnezeiască. Atunci când am crezut acest mare adevăr, neprihănirea Lui am primit-o în duhul meu, prin Duhul Lui care a venit să locuiască în mine, declarând trupul meu Templul lui Dumnezeu, Templul Duhului Sfânt, iar Templul Lui este sfânt și așa sunt și eu și tu care ai harul acesta să crezi, să primești, să trăiești o viață nouă în Hristos, în care tiparele învățate de la omul vechi adamic din mintea noastră le scoatem pe rând afară și prin Duhul ne înnoim mintea cu Cuvântul Evangheliei, așa cum scoatem buruienile din grădină, lucrăm pământul, semănăm și dăm voie plantelor bune să crească și să aducă rod. Astfel lucrează neprihănirea izvorâtă din Hristos și natura Lui în noi, înnoindu-ne mereu viața pe pământ, după chipul lui Hristos, trăind și transmițând mai departe adevărul nașterii din nou și neprihănirea Lui, care ne dă harul să avem siguranța că în El, în Hristos suntem neprihăniți, sfințiți, înfiați și declarați moștenitori ai Tatălui nostru ceresc. În Hristos ne bucurăm de siguranța vieții veșnice începută chiar de aici, de la cruce, trăind o relație autentică cu Dumnezeu, pe pământ ca în cer și aducând roadă. Și acum câteva referințe Biblice, cu privire la acest adevăr al neprihănirii și trăit într-o natură Cristică, o fire dumnezeiască, într-un om nou în Hristos.

 

   Romani 6:5-8.”În adevăr dacă ne-am făcut UNA cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi UNA cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Știm bine că omul noastru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie desbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului, căci cine a murit de drept este izbăvit de păcat. Acum dacă am murit împreună cu El, credem că vom și trăi împreună cu El.”

 

   Romani 9:10.”Căci prin credința din inimă se capătă NEPIHĂNIREA și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.”

 

   1 Corinteni 3:16-17.”Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? Dacă nimicește cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci Templul lui Dumnezeu este sfânt și așa sunteți și voi.”

 

   Mulțumesc Tată pentru neprihănirea Fiului Tău, care am primit-o prin har și prin credință. Am primit-o atunci când am crezut că am murit și am înviat împreună cu El și mă socotește neprihănită în Numele lui Isus și-n sângele Lui, care mi-a dat natura Lui și neprihănirea Lui, ca să trăiesc o viață nouă, începută aici și acum și care va transcende veșnicia cu El, duh, suflet și trup. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 518
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni