Focul care purifică, mistuie
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 07/06/2021
    12345678910 0/10 X

 

        Focul care purifică, mistuie

    Matei 3:11c.”El vă va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc.

   ”Sunt multe păreri despre acest ”foc”, dar adevărul este că slova fără revelația Duhului este moarte. Cuvântul ”foc” este folosit în Biblie în diferite contexte. Dar când Duhul Sfânt este Călăuzitorul nostru atunci când citim despre botezul cu Duhul Sfânt și cu ”foc” în urma glorioasei experiență a botezului cu, ori, în Duhul Sfânt, revelația este ceea care contează ca să poți primi adevărul, adevărat și să nu zici că-i focul din ziua judecăți, ori, pedeapsa Domnului atunci când greșim și ne va mistui, într-o mânie a Lui. Cine a experimentat ”focul” dragostei Lui, în urma autenticului botez cu Duhul Sfânt, poate să înțeleagă adevărul ”focului” despre care vorbește Ioan, că vom fi botezați. Acest ”foc” care este adus în tine de către Duhul Sfânt și care este eficient și nespus de benefic pentru un fiu de Dumnezeu, schimbă toată viața ta. Aduce înțelegerea Cuvântului, pasiune pentru El, pasiune pentru rugăciune, pasiune pentru mâncatul Cuvântului, pasiune pentru o trăire și o umblare în Duhul. Și asta ce înseamnă decât ”foc” care arde în tine după El, după cunoașterea Lui. Acest ”foc” curăță, purifică totul ce era în sufletul tău, înainte de locuirea Duhului Sfânt în tine. Duhul Sfânt cu ”focul” Lui arde toată roada firii pământești rămasă în noi, după nașterea din nou, când omul vechi a murit și firea am pus-o pe cruce și nu mai trăim după îndemnurile ei, ci după îndemnurile Duhului. Cel botezat cu Duhul Sfânt și cu ”foc” și care are o relație sinceră cu Duhul Domnului, experimentând ”focul” Duhului, în viața lui, nu poate fi prins, înșelat și distras de la Adevăr, prin doctrine, tradiții și regulile oamenilor care zic că studiază Scriptura, dar cu înțelepciunea lor. Nu, fiindcă duhul luminat  de Duhul Sfânt, va descoperi oricând strategia celui rău, de a ține omul în religia și învățătura lui. Acum sunt bucuroasă și pot să zic că,”. . Dumnezeul nostru este ”un foc mistuitor”. Evrei 12:29. Acest ”foc” mistuitor, a mistuit și mistuie în mine tot ce ar apare dintr-un alt domeniu, în afară de Hristos. Prin Duhul fac să moară ( să se mistuie)orice faptă a firii dacă ar apare, în viața mea și pun în loc buna Roadă rodită de Duhul Sfânt. Dex. Explică a mistui = 1. A nu putea suporta, a nu suferi, a nu tolera pe cineva. 2. A distruge, a nimici... . Deci Duhul Sfânt din duhul nostru rezolvă această distrugere, mistuire a tot ce ar întina viața noastră.

   Matei 3:12b~_."&~dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.” Da, de multe ori Dumnezeu a fost un foc mistuitor pentru călcarea legământului poporului, în Lege, prin pedeapsă. Va fi și la sfârșitul acestui veac, când va judeca lumea, pentru necredința în jertfa și lucrarea lui Isus, de la cruce. Dar fraților, de acest foc Biserica Lui, nu are și nu va avea parte.

   Mulțumesc Tată drag pentru acest ”foc” care mistuie, purifică viața mea de orice pată dacă ar apare, pe hăinuța mea. Acest ”foc” cu care am fost botezată este dragostea, bucuria și pacea care întrece orice cunoștință omenească, pentru că Tu le-ai turnat în mine prin Duhul Tău, din belșug. Ești atât de înțelept, atât de bun, atât de credincios, atât de iubitor. Doamne Tată, Te iubesc cu tot ce sunt. Glorie Numelui Tău. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 888
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni