Doi stăpâni; HARUL ori păcatul
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/05/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

           Doi stăpâni; harul ori păcatul

 

   Romani 5:18-21.”. . Astfel dar, după cum printr-o singură greșală, a venit o osândă, care a lovit pe toți oamenii, tot așa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toți oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viața. Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulți au fost făcuți păcătoși, tot așa, prin ascultarea unui singur om, cei mulți vor fi făcuți neprihăniți. Ba încă și Legea a venit pentru ca să se înmulțească greșala; dar unde s-a înmulțit păcatul, acolo harul s-a înmulțit și mai mult; , pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot așa și harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viață veșnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.”

 

   Care sunt cei doi stăpâni? Sunt Isus harul și satan păcatul. Isus și harul a fost soluția pentru aducerea omului din nou la planul lui Dumnezeu, de a face om după chipul Lui, om care să încoroneze toată  creația Universului. În aceste versete este vorba despre doi oameni, despre neascultare și ascultare, despre o singură greșală și o singură hotărâre de iertare, despre har și păcat și despre moarte și neprihănire. Este important să observăm că nu este cale de mijloc. Nu poți fi și cu Hristos și cu satan. Hristos este un Dumnezeu gelos, El vrea totul sau nimic, în schimb satan nu, el vrea să fii și cu Dumnezeu, numai să-l  lași și pe el să te ghideze și să-ți sufle lucrurile lui în inima ta. Și acest suflu al satanei a produs greșala din Eden, care a adus osânda peste toți oamenii, separând omul de Dumnezeul lui, făcând toți oamenii păcătoși. Prin neascultarea unui singur om, toți cei ce se nasc pe pământ sunt sub această osândă a păcatului, stăpânește păcatul în viața omului, din care rezultă moartea veșnică. Însă glorie lui Dumnezeu, pentru hotărârea de iertare  adusă printr-un singur Om, Omul Isus Hristos, prin care toți cei mulți, care vor crede, vor fi făcuți neprihăniți. Această neprihănire se primește prin har și credință, este o favoare nemeritată de nimeni de pe pământ. Când crezi și primești harul în inima ta, Isus Hristos, Stăpânul Universului, stăpânește viața ta și a mea. El este Domn în tine și peste tine. Omul a devenit o făptură nouă, toate cele vechi s-au dus, toate lucrurile s-au făcut noi, în Hristos. Nu este alt chip pentru salvarea omului din căderea lui, decât jertfa lui Hristos. Unii oameni fac reguli și tradiții care respectate te mint că vei fi pe placul lui Dumnezeu. Nu, nu este adevăr! Versetul 20 zice, că și Legea a venit ca să se înmulțească greșala și păcatul, fiindcă atunci când semeni frica de păcat în om, arătându-i greșala care să nu o facă, tocmai o face, pentru că este strategia din Eden. Când ai pus granițe lângă om, va încerca cu orice preț să vadă ce-i în dosul lor, pentru că păcatul este momeala satanei, de al prinde în cursa lui. Însă Harul venit prin Hristos, când L-ai făcut Domn în viața ta, stăpânește dând neprihănirea și viața veșnică, prin Isus Hristos.

 

   Mulțumesc Tată și sunt plină de bucurie, că împlinești versetul 17 din Romani 5, în viața mea, de a domni în viață împreună cu Isus Hristos.”Dacă deci, prin greșala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult ai mult ceice primesc, în toată plinătatea, harul și darul neprihănirii, vor domni în viață prin acel unul singur, care este Isus Hristos.” Cu mii de mulțumiri Tată drag! Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 484
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni