Vezi, ori crezi ”Adevărul”
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 22/05/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

         Crezi ceea ce vezi, ori crezi Adevărul?

   2 Corinteni 4:18.”Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd, sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd, sunt veșnice.”

   Multe din ceea ce vedem noi cu ochii și cu mintea, în lume astăzi sunt lucruri adevărate, se întâmplă și sunt prezente peste tot, în jurul nostru. Numai bine, rău, bine, rău. Se adeveresc, în persoane, familii, biserici, lume. Dar aceste adevăruri, nu înseamnă că acestea sunt, Adevărul. Adevărul este Isus Hristos și ce El zice. Și dacă crezi ce El zice și nu ce vezi bine și rău în lume, traiectoria vieții tale se schimbă radical. 1 Ioan 5:18 și 19 zice: ”Știm că oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzește și cel rău nu se atinge de el. Știm că suntem din Dumnezeu și că toată lumea zace în cel rău. Știm că Fiul lui Dumnezeu a venit și ne-a dat pricepere ca să cunoaștem pe Cel ce este adevărat. Și noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul lui. El este Dumnezeul adevărat.” Binele și răul din lumea asta, nu ne face să credem, că acesta este Adevărul. Este minciuna și strategia celui rău ca să țină oamenii în moartea păcatului, iar sfârșitul să fie pierzarea veșnică de la fața Domnului.”Adevărul” care este Isus Hristos, trebuie crezut așa cum scrie Cuvântul Lui din versetul 18.”Știm că oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește~&."_~ Acesta-I Adevărul  adevărat pe care ne bazăm credința noastră, de copii de Dumnezeu. Nu ne plângem, nu ne complacem, nu ne angajăm în adevărurile lumii. Nu facem, nu trăim, nu umblăm în lucrurile lumii, ci credem, trăim și umblăm în Adevărul adevărat, Isus Hristos. Adevărul este că fiii de Dumnezeu trăiesc în lumea asta, dar nu sunt parte din ea. Ei sunt oameni cerești, acesta este Adevărul, care-l credem.”Efeseni 2:6.”El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Isus Hristos.” Acesta-i Adevărul care-l credem și nu ne lăsăm mințiți de lucrurile celui rău, căci aceste trec, dar Adevărul adevărat este veșnic.

   Cartea Evrei 11:1 zice: ”Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” Aceasta-i credința adevărată, o încredere neclintită, o încredințare despre ceea ce nu se vede, căci dacă vezi ceva, vezi și nu mai trebuie credință. Exemplu: ai o durere de oase. Asta este adevăr, fiindcă mă doare, dar nu acesta-i Adevărul. Adevărul este că Isus la cruce a purtat ”durerea de oase” în trupul Lui, ca tu să nu o mai porți. Isaia 53:4-5 zice: ”Totuși El suferințele noastre le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui și noi a crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă nouă pacea, a căzut peste El și prin rănile Lui suntem tămăduiți.” Această credință trebuie să o avem în noi și anume. În Numele lui Isus, ceea ce El a suferit pentru mine, eu nu voi mai purta. Pe baza acestu-i Cuvânt din Adevăr, resping durerea de oase, prin credință și declar oasele mele sănătoase, pentru că eu nu mă uit la ce se vede, ci la ce zice Adevărul adevărat, Isus Hristos. Adevărul zice Matei 8:16-17.”Seara au adus la El pe mulți îndrăciți. El prin cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate și a tămăduit pe toți bolnavii, ca să se împlinească ce fusese vestit prin prorocul Isaia care zice: ”El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre.”  Acesta-i Adevărul adevărat și toate adevărurile văzute în lume și din lume, nu le mai credem. Credem ce zice Cuvântul, ca să fim biruitori pentru veșnicie. Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 403
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni